Corona update

We krijgen deze dagen veel vragen over hoe het met het Corona virus gesteld is op de Lofoten eilanden. Op dit moment is het zo dat de gemeenschappen hier op de Lofoten niet eens Noren uit andere gemeenten toe laten. De boel zit hier helemaal op slot. Dat gebeurt om de lage besmettingsgraad vooral ook zo laag te houden. Het verschil tussen noord en zuid Noorwegen is namelijk groot. Op deze site kun je de ontwikkelingen in Noorwegen precies volgen: www.fhi.no. De overheid, alle zorgmedewerkers, iedereen levert een fantastische inspanning om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Voor ons betekent het dat we in en rond ons huis blijven, aan het klussen zijn, de tijd nemen voor de administratie en vooral ook onze creatieve energie richten op de voorbereiding van komende seizoen!

Lees meer »

Aanpassing voorwaarden

Juist nu is het lekker om ergens naar toe te kunnen leven. En wat is er dan mooier dan een reis naar de Lofoten Archipel in Noord Noorwegen? Op facebook en instagram zullen wij je blijven verrassen met sfeerbeelden van hier. Omdat als gevolg van het Coronavirus de onzekerheid groot is, willen we iedereen die bij ons al een reis heeft geboekt in ieder geval garanderen dat bij een negatief reisadvies, of als het gewoon niet mogelijk is om te komen, er altijd kan worden om geboekt naar één van onze gelijksoortige reizen. Mochten er, bijvoorbeeld aan het om boeken van tickets, onverhoopt kosten verbonden zijn, dan zullen we dat prijsverschil eerlijk delen.

Lees meer »

Corona nieuws

Onze gasten van de vierde winterreis omschreven in het gastenboek hun week als "de week waarin de wereld veranderde". Het was een fantastische en tegelijk surrealistische week. Zorgvuldig hielden we ons aan de steeds weer nieuwe en uitgebreidere voorschriften. Intensief was er contact met media en thuisfront. Op een verantwoorde manier heeft iedereen met volle teugen kunnen genieten van wat de Lofoten te bieden heeft. Maar iedere dag werd de onzekerheid groter en de vrijheid kleiner. Dat terwijl de natuur, het noorderlicht en het onstuimige pool-weer zich nergens aan stoorden. 

Lees meer »

Positieve reacties

Dank voor alle hartverwarmende reacties op onze nieuwe site. Naast onze berichten op facebook en instagram zullen we jullie ook via onze site op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes. Leuk om te zien dat de site inmiddels de mijlpaal van 1000 bezoekers heeft bereikt! 

Lees meer »

Welkom op onze nieuwe site

We hebben veel plezier beleefd aan onze oude site. Het voelde als een goed thuis. Het was echter net als met veel dingen, de onderhoudskosten liepen op, wat linkjes begonnen los te hangen, sommige informatie was niet meer actueel..., we wilden eens iets nieuws. En zo werd het tijd om met dank afstand te nemen van een vertrouwd beeld.

Lees meer »