Gastenboek


Derde Herfstreis 2021


Derde Herfstreis 2021


Derde Herfstreis 2021


Derde Herfstreis 2021


Derde Herfstreis 2021


Tweede Herfstreis 2021

Beste Jos en Liz,
Wat geweldig week met schitterende weer met herfstkleuren, echt genoten. Het weer werkt prima mee!! Echt superweek. Het is onze tweede keer bij Jos en Liz. Echt fijn verblijf in mooi Lofoten. We komen zeker weer terug!
Kijk naar mijn website:

http://www.hj-natuurfoto.nl/fotoreizen/lofoten2021/foto2021.html

Hannie Joziasse en Margriet Rozemond


Tweede Herfstreis 2021


Tweede Herfstreis 2021


Eerste Herfstreis 2021


Eerste Herfstreis 2021


Fly&drive nazomer 2021


Georeis September 2021

Ergens in onze uitgebreide reeks illustraties van deze (geo-)reis is een fotootje met de titel 'Architectura, geografica en geologica, alles in één' maar bijgaande illustratie geeft ook goed weer ons verblijf in het Kristine Moen Huset. Terwijl wij ons al hadden teruggetrokken met uitzicht op de kerk, zat de ene helft van de tafel nog aan de telefoon en genoot de andere helft van de tafel van de dis.

Dank voor alle goed zorgen en vast tot een volgende keer, 

Rugier en Hanneke, 6 september 2021


Georeis September 2021

Een onvergetelijk reis, uitstekend verzorgd in alle aspecten: hele indrukwekkende tochten en geologisch excursies, zeer gezellig avonden met z'n allen aan tafel om de gerechten van Liz te smullen, uitstekend slapen in een kamer met zicht op de zee.....en dan ook de noorderlicht nog!!!

Alles super gezellig......Ik kom zeker terug!

Titti

9 september 2021


Georeis September 2021

Fantastische reis, hele mooie lokaties en spectaculaire excursies.
Zeer goed verzorgd verblijf in het Kristine Moen Hus, met Liz en Jos, gezellige vreselijke aardige mensen.

vriendelijke groet, Casper

8 september 2021


Eilandenreis augustus 2021


Prachtige plek en hartelijke gastvrijheid boven de poolcirkel

Van 2 tot 12 augustus 2021 was ik te gast bij Liz en Jos in hun mooie huis Kristien Moen Huset. Een heerlijke gasthuis, een bijzondere omgeving, en een warme wolk van gastvrijheid en kookkunst. Daarnaast veel kennis over de natuur en de beste locaties om de Lofoten optimaal te ervaren. Ga het zelf ervaren!

Annelies

25 augustus 2021


De vierde noorderlicht winterreis 2020

Mooie recensie in ons gastenboek

Derde Noorderlicht winterreis 2020

mooie woorden van de deelnemers van de derde noorderlicht winterreis in 2020

1ste Noorderlicht winterreis 2020

Wat een geweldige indrukwekkende reis hebben wij gehad. Zoveel mooie plekken gezien, zoveel leuke uitstapjes gemaakt. De kennis en enthousiasme van Liz en Jos is overweldigend. De groep was geweldig. Het voelde aan als thuiskomen.
Bedankt voor alle mooie momenten.

Groetjes, Annette en Nico


de ervaringen van de eerste noorderlicht winterreis in woord en beeld

Byzondere Lofoten!!!

Liz en Jos wat hebben jullie een prachtige woon- en werkplek!! Wij mochten een weekje genieten van al het moois in het hoge noorden van Noorwegen. De koude heldere hemel heeft ervoor gezorgd dat we een aantal keer het bijzondere schouwspel van het Noorderlicht hebben kunnen zien. De excursies en de wandelingen hebben diepe indrukken achtergelaten en de foto's die we gemaakt hebben zijn wonderschoon. Hartelijk dank voor jullie goede zorgen en jullie aangename gezelschap. Het gaat jullie goed!

Willem Jan en Jeanne


Een magische plek

Het adembenemende schouwspel aan de nachtelijk hemel, de mooie ligging van het huis vlak bij de zee, met kampvuurplek op het strand en het uitzicht op de "Moeder van het voedsel". Het warme licht van de herfstzon, dat de berkenblaadjes veranderde in gouden stipjes. De rust en de ruimte. Het ongerepte en ruige landschap. De uitgebreide kennis van Jos en Liz over de omgeving. Hun enthousiasme. De afwisselende wandeltochten. Wachten op kerend tij. Er op uit met de bus, naar onverwachte plekjes. Gezamenlijk mosselen "plukken" en met geplukte tyttebaeren verorberen. Op pad met de unimoke, hoe stoer, maar leuk!! Iedere ochtend een ruim voorziene ontbijttafel, met altijd iets extra's. Een vers gebakken wafel. Een heerlijke kaneelbol. Even een koffietje drinken bij Chris. 's-Avonds iedere keer weer een culinaire verrassing. Een spelletje spelen aan de grote tafel, of lekker wegduiken in de bank met een boek. Bijkomen in een knusse bedstee. Wat een genot om twee weken te mogen genieten van jullie gastvrijheid. Bedankt en zeker tot een volgende keer.

Dorry


Zorgeloos Lofoten en Noorderlicht

De derde en laatste Noorderlichtreis van 2019 was fantastisch! Zoals anderen reeds hebben beschreven kregen we direct na aankomst een heerlijke kom soep. Niet lang daarna konden we met camera's naar het strandje wandelen (sorry als ik wat groente vertrappelde onderweg, pas de volgende dag zag ik dat er een moestuin lag) om te genieten van ons eerste Noorderlicht. Wat een magisch natuurverschijnsel! Foto's schieten blijkt niet heel eenvoudig te zijn, dus zorg dat je je goed inleest op hoe je met je camera om dient te gaan. De volgende dag verliep volgens een patroon dat zich eigenlijk alle dagen zou herhalen: 's ochtends opstaan met een uitstekend geregeld ontbijt. Tijdens het ontbijt werden direct de lunchpakketjes gemaakt die mee konden tijdens de dagactiviteit: fantastische wandelingen door valleien, bergen op (met schitterend uitzicht aan de top al het zweet aan je lijf vergeten), over waddengebieden, door bossen en zelfs een boottocht om oog in oog te staan (dobberen eerder) met de zeearenden die je overal aan de kust kunt vinden. Op weg terug naar Kristine Moen in slaap dommelen omdat Jos de bus ontzettend beheerst over de Noorse wegen stuurt. Aangekomen verrast worden door een fantastisch 3-gangen diner, iedere avond weer. Soms in de avond nog een uitje (zoals een bezoek aan het Polar Light Center, waar de bevlogen Rob en Trees je precies kunnen vertellen hoe het Noorderlicht werkt) en met wat mazzel wederom een fantastisch schouwspel in de Noordelijke lucht: wij zijn 4 van de 7 avonden bedient, ondanks de lage activiteit van de zon. Tot slot heerlijk in slaap vallen op een goed bed in een knusse bedstee. Dat heet een perfecte reis, en dat was het. Jos en Liz weten precies hoe ze hun gasten moeten ontvangen. Alles gebeurd in overleg, met overweging voor de gasten en altijd tot in de puntjes verzorgd. Jos en Liz, bedankt!

Vincent en Anne


Noorderlichtreis herfst 2019

Het laatste stukje vliegen van Bodo naar Svolvaer met zonsondergang was al zo prachtig, zo ook de eerste indruk op weg naar Laukvik en de ontvangst aldaar. Liz had de soep klaar en daarna konden we al gelijk naar het strand om het Noorderlicht te aanschouwen, en dit was nog maar het begin van een fantastische week, in het gezellige Kristine Moen Huset. Liz en Jos ik heb genoten van de wandelingen en jullie enthousiasme om ons kennis te laten maken met de Lofoten, en van de heerlijke maaltijden, dit alles smaakt naar meer.

Vera Bloot


Noorderlicht Fotoreis van de Fotokring Heemskerk

De tweede week van maart 2019 hadden we een grote groep fotografen van de fotokring Heemskerk op bezoek. Het was een gezellige drukte!
Het resultaat mag er zijn, veel mooie foto's van de besneeuwde bergen en fjorden, en natuurlijk van het Noorderlicht.

Esther Bakker bedankt voor dit beeldverslag!

Jos en Liz


Zeker geen spijt van !!!

In een woord fantastisch en onvergetelijk en inderdaad heel bijzonder!!! Jullie maakten alles waar wat geschreven staat op jullie bijzondere website (en wat te lezen staat bij de overige recensies) - en de bijzondere rondreis werd echt op maat uitgevoerd - geduld en gezamenlijk met de groep bijgesteld n.a.v het bijzondere weer en de fysieke capaciteit van de deelnemers. (Ik geloof dat we alle jaargetijden in één reis voorbij hebben zien komen) Lekker gewandeld - bijzonder mooie natuur gezien - heerlijk en vooral ook eerlijk gegeten met vaak kruiden en vruchten welke te vinden waren op en rondom jullie eigen huis (tyttebaer) - een heuse paddenstoelen tocht - wat ons betreft een heel bijzonder en echt ongedwongen verblijf en sfeer in prima en bijzonder gastenhuis .... (met dank aan de grondlegger Kristine Moen ) Wij denken er met veel plezier aan terug en hopen ooit nog eens een keertje terug te komen - maar dan in de winter. Al is het alleen maar om wederom het bijzondere noorderlicht te zien - achter in jullie eigen tuin - aan de waterkant bij een kampvuur met een groene borrel (kleurde zo leuk bij het Noorderlicht) Als ik vertel aan mensen - dat je na een mooie wandeling van 35 a 40 minuten koffie of thee krijgt in een Tipi (tent) - je wordt uitgedaagd om zelf mosselen te gaan rapen - ze zelf met de groep te koken op een kampvuur in de tipi en vervolgens te eten in een fjord aan de waterkant (al schuilend soms in de tipi voor hagel - sneeuw) Dank jullie wel voor alles, gelukkig hebben we veel foto's om de herinneringen weer op te halen en ja ... het was voor ons heel bijzonder !!!

Geke en Folkert Hoogslag


Zomerreis KNNV

De eerste 10 dagen van juli hadden we 12 leden van de KNNV te gast.

Dagelijks gingen we erop uit om planten en dieren te spotten.
Hun enthousiaste en uitgebreide verslag geeft een goed beeld van hoe het er hier op de Lofoten uit kan zien in de zomer.

Dank voor het delen. Alle bijdragers hartelijk dank!

Veel leesplezier, Jos en Liz


Lofotisch mooie reis

Zomerreis 2, wat kan ik nou nog toevoegen aan al die superlatieven van alle reacties van de andere gasten. Behalve dat ik er me helemaal bij aansluit. Jullie zijn samen voortreffelijke gastheer en gastvrouw, passen de wandelingen aan naar 'vermogen', want ja die knieën... Wat zullen jullie gelachen hebben om mijn snorkelvraag vooraf, maar wat heb ik genoten van de duiken in het heldere water van de Noorse zee. En wat zijn de Lofoten onwaarschijnlijk mooi. Lofotisch mooie vakantiereis. Dankjulliewel voor alle mooie trips het heerlijke eten en jullie verhalen.

Lieve groet Annemieke


Helemaal top!

De tweede zomerreis, waarvan wij zojuist zijn thuisgekomen, was helemaal top! We voelden ons al snel thuis in Kristine Moen huset. De gastvrijheid van Liz en Jos, hun enthousiasme voor de Lofoten en de prachtige, rustige omgeving voelden voor ons als een weldaad. De gezellige en heerlijke maaltijden waren echt een feestje. De wandelingen en excursies naar prachtige plekken maakten het compleet. Dank jullie wel voor alles. Er zijn vele foto's om van na te genieten!

Marian Martens


Een vakantie om nooit te vergeten

Wat een geweldige vakantie hebben we bij jullie gehad. Prachtige wandelingen met schitterende uitzichten! Heerlijke maaltijden en een geweldige sfeer! We voelden ons direct thuis. Jullie zijn een geweldige gastheer en gastvrouw. Hartelijk bedankt voor de enorm fijne tijd!

Huub


Reisverslag 2e winterreis van Wiel en Anita

Zie hier het beeldverslag: https://youtu.be/Wlo2O7ZCTCo
Wiel en Anita Felder bedankt voor het beschikbaar stellen van de fotoshow van de belevenissen gedurende de 2e winterreis 2019.
Super en complimenten!

Liz en Jos.

 


Midzomernachtzon

15 tot en met 25 juli 2019 De eerste zomerreis van dit seizoen bij Liz en Jos. Er was een groepsticket geboekt waardoor bijna alle medereizigers elkaar al op het vliegveld tegenkwamen. Tegen de tijd dat de reis erop zat was er al een aardige groep gevormd. Knusse huiselijkheid ten top, goed verzorgd ontbijt, mogelijkheid om lunch mee te nemen en ’s avonds ook heel lekker gegeten onder het genot van goede gesprekken, flauwigheden☺, en een gevoel van thuis. Schoenen uit, huiselijker kan niet, lekker op je sokken of slippers door het huis banjeren. ’s Avonds nog een bordspelletje of een veldspelletje waar menigeen erg fanatiek van werd. Mooie tochten waarbij met iedereen rekening werd gehouden. Veel wandelingen in de prachtige omgeving van verschillend niveau, vlak, beetje klimmen en klauteren (én uitglijden) , de plaatselijke bergtop voor wie dat wilde, o.a. afgewisseld met museum, een RIB safari naar de zeearend (gewéldig, nog nooit zoveel knopen in mijn haar gehad), en wat knusse plaatsjes in de omgeving. Een ontzettend leuke dynamiek in de groep, gezellige gastvrije begeleiding door Jos en Liz in een prachtige omgeving waar de zon niet of nauwelijks onderging, maakten het voor mij een unieke ervaring.

Mariska


Een 5 sterren aanrader

juni 2019: 7 dagen strak blauwe luchten. 7 dagen een zon die 24 uur per dag schijnt. 16 graden in de wind, 26 graden uit de wind. Ik besef mij: ik heb geluk gehad. Niet alleen met weer. Ook de B&B van Liz&Jos, die ik 10 dagen heb gebruikt als uitvalsbasis, is een gelukstreffer. Vanuit de B&B zijn er zat mogelijkheden om de Lofoten te ontdekken. Liz&Jos voorzien je- naast het uitgebreide ontbijt - van allerlei tips. In korte tijd zijn zij ware Lofoten kenners geworden. De sfeer in en rond de B&B ademt welkom uit. Hartelijke gastvrouw en gastheer, een gezellig huis waaraan je met de andere gasten extra kleur toevoegt. De kookkunsten van Liz moet je beleven. Een keer buiten de B&B eten is uiteraard geen punt. Je beseft daarna des te meer de kwaliteit van Liz haar kookkunst. Zelf ben ik met eigen vervoer vanuit Nederland naar de Lofoten gereden. Een lange reis maar meer dan de moeite waard. De Lofoten laten zich eigenlijk met geen andere plek op de aardbol vergelijken. Je moet het ervaren. Net zoals de B&B van Liz en Jos. Gewoon doen! je krijgt er geen spijt van.

Ruud


Afscheidsgedicht derde Noorderlicht Herfstreis 2018

In de sfeer van d’oude Sinterklaas
Even het nu volgende korte relaas
Want we hebben allen enorm genoten
Bij Jos en Liz op de mooie Lofoten

En hoewel hier kerst al heeft toegeslagen
Hopen wij dat dit vers jullie zal behagen. 
We kwamen hier een week geleden aan
Toen de zon al lang was onder gegaan

We werden verwelkomd met soep en koffie
Dat was heerlijk, ja echt een boffie
Een mooie wandeling op de eerste dag
Waarbij je de schoonheid van het landschap zag

Liz zorgde daarna voor een heerlijk diner
Jos rijdt, en snijdt, en Liz kookt voor twee!
Daarna kregen we heel veel informatie
Van Rob en Threes over de Noorderlicht sensatie

Zij bestieren het Polarlight Centre al 11 jaar
Ja Rob heeft ‘t met al z’n apparatuur leuk voor elkaar
En hij was daar nog niet uitgesproken
Of het Noorderlicht was wat uitgebroken!

De woensdag gingen we gevijven uit varen
Over de winderige en woele fjordenbaren
De mooie natuur schoof aan ons voorbij
En van zee-arenden werden we allemaal blij!

We vonden onszelf echt best wel stoer
In regen en wind, met Marcel aan ‘t roer
Thuis was er weer een heerlijk diner
En ook onze veganist eet steeds heerlijk mee!

Op donderdag gingen we naar de rendieren
Naar de Sami die hun boerenbedrijf daar bestieren
De 5 - tot 800 rendieren zijn hun kapitaal
En alleen Sami hebben ze, zo luidt het verhaal

Een emmer bijvoer was het teken
Voor veel foto’s die dan weer werden vergeleken
De terugtocht bracht nog een kort pad
Naar een leuk klein hutje-met-een-gevonden-schat

Na weer een overheerlijk diner
Nam Jos ons naar z’n eigen hut mee
Waar we met de aanwezige Zweden
Allemaal Marsh-mellows in het vuur deden

Vrijdag splitsten wij ons even op:
Drie mannen gingen heel stoer naar de bergtop
Jos en Liz en twee dames met knieproblemen
Gingen uitgebreid naar Laukvik henen

Bezochten de vuurtoren, de haven en de mini-VVV
En zegen neer met koffie en taart-voor-twee
En konden daarna thuis al relaxend in de wacht
Tot de mannen hun bergtocht hadden volbracht. 

Gister reden we naar Henningsvaer
Mooie uitzichten en stops onderweg hadden we daar
De stad heeft een soort mini Eiffeltoren
En de kerstsfeer kon ons allemaal bekoren

We genoten alweer koffie met lekkere taart
Na de vakantie gaat dat echt weer van de kaart!
Liz maakte een heerlijk Noorderlicht-diner
Met groene soep en een groen dessert, je maakt het mee!

Vandaag zijn we naar Gimsøy gereden
Met haar witte kerkje (dat we niet konden betreden)
We kwamen over de mooi ontworpen brug
En reden daar ook weer over terug

Helaas was het vrij matig en nat weer
Dus streken we in de campingkroeg neer
Voor alweer - jaja - koffie met taart
Driemaal is scheepsrecht, voor de laatste dag bewaard.

Nu zitten we aan ons laatste diner hier
We hebben bijzonder genoten en hadden veel plezier
Het was met recht een bijzondere reis
Daarom voor Jos en Liz een kleine prijs

Als dank voor alle goede zorgen
Een kleine sfeerdecoratie voor de donkere dagen van morgen
Veel succes verder met jullie bedrijf
Het is jullie geschreven op het lijf!!

Laukvik, 4 november 2018

Leonoor en Hans van Gelder
Mimi Buijs
Henk de Jong
Marco de Jong


Geweldige trip!

Het is alweer even geleden dat wij in het fijne Kristine Moen Huset zijn geweest, maar wat was het een prachtige ervaring. Na onze stormachtige heenreis per trein en snel-veerboot kregen we een ontzettend warm welkom van Liz en Jos. Helaas konden we niet langer blijven, maar gedurende de vier dagen die we hier waren hebben Liz en Jos alles uit te kast getrokken om ons de ultieme Lofoten trip te bezorgen. We hebben prachtig gewandeld in de nabijgelegen bergen en natuur. Daarnaast is het gasthuis erg knus en de kamers zijn prettig. We hebben ‘s avonds gezamenlijk spelletjes gespeeld in de woonkamer nadat we van een heerlijk avondmaal hebben genoten bereid door chef Liz. Jos is daarnaast een fantastische chauffeur en bijzonder grappig. Wij kunnen niet wachten om weer bij Kristine Moen Huset te verblijven!

Anne-Floor Bakker


Dank

Hallo Liz en Jos,

We hebben een prachtig verlof gehad in de Lofoten, maar ook zeker bij jullie. We voelden ons onmiddellijk thuis, jullie zijn de perfecte gastvrouw en gastheer. Die ons ook met raad en daad hebben bijgestaan.
Liz, je bent een uitstekende kokkin we hebben genoten van het eten en het gezellig samen zijn. Een gezellig warm huis waar het goed vertoeven is.

Nogmaals dank en een dikke knuffel van ons vier.
Christ, Brigitte, Marita en Hans


Fantastische week!

We hebben een heerlijke en prachtige vakantieweek gehad in het Gasthuis Kristine Moen Huset. We hebben genoten van de afwisselende verrassende natuur, het gezellige gasthuis, onze leuke reisgenoten, de boottochtjes en de mooie wandeltochten. Liz verraste ons iedere avond met een heerlijke maaltijd. En dan op de een na laatste avond ook nog het Noorderlicht zien! Geweldig! Liz en Jos, dank jullie wel en wij willen heel graag nog een keer naar jullie toe komen!

Margriet Rozemond


Vader & zoon

Nu al weer 1 dag terug van een mooie vakantie (bijzondere ervaring) met mijn zoon Marco van 26 jaar. Om te acclimatiseren heb ik de dag na de reis lekker nog een dag vrij genomen om na te genieten van deze vakantie. Bijzonder van deze reis was buiten de prachtige natuur en de schoonheid op de Lofoten en Noorwegen in zijn geheel, de zorg en spontaniteit van Liz en Jos. Ze geven je direct een thuisgevoel en verzorgen deze reis met een familiaire gevoel. Wij waren gelijktijdig met een vrij grote groep, bestaande een gezin uit Zweden, een echtpaar van middelbare leeftijd , een alleenstaande dame en mijn zoon Marco van 26 jaar en ik een man van 55 plus. Een melange waar Jos en Liz vakkundig mee omsprongen. Ieder gaven zij ruimte, aandacht en zorg om deze Noorderlicht tocht tot een geslaagde ervaring en vakantie te maken. Met name mijn zoon Marco was in zijn nopjes omdat buiten de prachtige en ruige natuurelementen (waar hij gretig gebruik van heeft gemaakt) die het noorden van Noorwegen te bieden heeft, en ook nog met een leefstijl als veganist, zich liet verassen door de kookkunst van Liz die hem iedere dag weer een verassende aangepaste maaltijd heeft aangeboden. Wij danken Liz en Jos voor deze mooie vakantie en TOT ZIENS.

Henk en Marco


Moeder & zoon trip

Nu al weer 2 weken terug in Nederland en nog elke dag denken we terug aan onze onvergetelijke rondreis op de Lofoten. Dit heeft erg veel indruk op ons gemaakt. Zoals Wout het tijdens het ontbijt moest beschrijven wat hij nou zo mooi aan de Lofoten vond: het zo dramatische landschap, bergen die vanuit het water omhoog rijzen. Het kleurenspel van de natuur en wat natuurlijk benadrukt werd door de prachtige herfstkleuren en de eerste sneeuw op de bergtoppen. Onze reis begon met 3 dagen volpension bij Liz en Jos. Wat een gastvrij ontvangst op de late avond! Elke ochtend een heerlijk vers ontbijt en 's avonds een goed verzorgd diner. Maar wat het vooral zo bijzonder maakte was de gezelligheid aan tafel met z'n allen. Overdag hebben we prachtige wandeltochten gemaakt en in de avonden konden we meestal wel het noorderlicht spotten op het nabij gelegen strandje. Vooral Wout ging helemaal uit zijn dak :-) Liz en Jos dachten goed met ons mee en gaven leuke tips. Kristine Moen Huset voelt meteen als thuis komen. Voor ons, maar zeker voor Wout, komen we hier graag nog een keer terug.
Dus Liz en Jos heel erg bedankt en tot ziens!

Wout en Henriëtte