Kristine Moen Huset

Kristine Moen Huset is een gasthuis op de Lofoten eilanden in Noord Noorwegen, 300 kilometer boven de poolcirkel.

Het huis is vernoemd naar de vorige eigenaresse, die bijna 102 jaar oud is geworden. Ze was een heel excentrieke alleenstaande dame die veel voor de lokale gemeenschap in Laukvik betekend heeft. Op 70-jarige leeftijd heeft ze haar huis gerenoveerd en er een gastenverblijf van gemaakt met 17 bedden. Het huis werd opnieuw gerenoveerd in 2002 en heeft nu 4 tweepersoonskamers met badkamer en 2 eenpersoonskamers die een badkamer delen. Op de begane grond bevindt zich een aangename en ruime gemeenschappelijke woon- en eetkamer.

Kristine Moen Huset ligt aan de Noorse zee, op het eiland Austvagøy. De berg Matmora ligt als het ware in de  in de achtertuin, de paradijselijke meertjes van Delpsmarka daarachter, op een steenworp afstand het natuurreservaat Laukvikøyene, en ga zo maar door. Stuk voor stuk goed voor heerlijke wandelingen, makkelijke en moeilijker, hoge en lage. Volop moois voor degenen die graag fotograferen. En niet te vergeten het steeds weer betoverende Noorderlicht in de winter en de middernachtzon in de zomer!

De haven van Laukvik ligt op ongeveer een half uur lopen. Hier vind je het charmante kleine koffiehuis Kafé Naust. Onze buurman Chris van Keans Beans brandt- en levert daar de koffie. De cappuccino is onvergetelijk!

Slaapkamers

De slaapkamers zijn functioneel, met een goed één- of tweepersoonsbed. Elke tweepersoonskamer heeft een eigen badkamer aan de overkant van de gang met douche en toilet. De twee eenpersoonskamers delen een badkamer. 

Faciliteiten

Overige voorzieningen voor algemeen gebruik:

  • Koffie- en thee faciliteiten in de gemeenschappelijke ruimte
  • Koelkast in de gang voor gemeenschappelijk gebruik
  • Schoenendrogers in de gang
  • Gratis wifi
  • In het huis zijn er mogelijkheden om muziek te spelen en video te streamen, er zijn ook verschillende bordspellen.
  • Vuurplaats aan zee
  • Grill-hut, een gelegenheid om een ​​avond rond een open vuur in de beschutting van de wind door te brengen (en mogelijkheden om te roken of te genieten van een goede sigaar)

Word vriend van Kristine!

Naar ons gevoel ontstaan er tijdens de groepsreizen ook echte vriendschappen. Meer dan eens hebben gasten aangegeven het leuk te vinden om nog eens terug te komen en dan ook misschien ons te helpen met van alles en nog wat. Dat vinden we erg leuk, en daarom hebben we nu de mogelijkheid bedacht om "Vriend van Kristine¨ te worden. Wij houden je dan op de hoogte van wat er speelt en hoe je eventueel mee kunt doen.  In het algemeen komt het er op neer dat de maanden april en mei onze klusmaanden zijn.

Klik op de onderstaande knop en geef op wie je bent en wat je kunt. Klus mee en verblijf tegen kost en inwoning in Kristine Moen Huset.