Kristine Moen Huset

Kristine Moen Huset staat op één van de Lofoten eilanden in Noord Noorwegen, 300 kilometer boven de poolcirkel.

Wij wonen er sinds 2018.

Het huis is vernoemd naar de vroegere eigenaresse, die bijna 102 jaar oud is geworden. Ze was een heel excentrieke alleenstaande dame die veel voor de lokale gemeenschap in Laukvik betekend heeft. Op 70-jarige leeftijd heeft ze haar huis gerenoveerd en geschikt gemaakt om ook gasten te ontvangen. Het verhaal gaat dat ze maar liefst 17 bedden had.

Haar inzet zetten wij voort. Het huis werd opnieuw gerenoveerd in 2002. We beschikken nu over 4 tweepersoons slaapkamers met ieder een eigen badkamer en 2 eenpersoons slaapkamers die een badkamer delen. Op de begane grond is een aangename en ruime woon- en eetkamer voor algemeen gebruik. Er is voldoende plek voor iedereen om rustig te zitten of het met elkaar gezellig te hebben.

In het gastenboek lees je hoe snel onze gasten zich bij ons thuis voelen.

We wonen aan de Noorse zee, op het eiland Austvagøy. De berg Matmora ligt als het ware in onze achtertuin, de paradijselijke meertjes van Delpsmarka daarachter, op een steenworp afstand het natuurreservaat Laukvikøyene, en ga zo maar door. Stuk voor stuk goed voor heerlijke wandelingen, makkelijke en moeilijker, hoge en lage. Volop moois voor degenen die graag fotograferen. En niet te vergeten het steeds weer betoverende Noorderlicht in de winter en de middernachtzon in de zomer!

De haven van Laukvik ligt op ongeveer een half uur lopen. Hier vind je het charmante kleine koffiehuis Kafé Naust. Onze buurman Chris van Keans Beans brandt- en levert daar de koffie. De cappuccino is onvergetelijk!

Slaapkamers

De beschikbare slaapkamers zijn functioneel, met een goed één- of tweepersoonsbed. Elke tweepersoonskamer heeft een eigen badkamer aan de overkant van de gang met douche en toilet. De twee eenpersoonskamers delen een badkamer. 

Faciliteiten

Onze voorzieningen voor algemeen gebruik:

  • Koffie- en thee faciliteiten in de gemeenschappelijke ruimte
  • Koelkast in de gang voor gemeenschappelijk gebruik
  • Schoenendrogers in de gang
  • Gratis wifi
  • In het huis zijn er mogelijkheden om muziek te spelen en video te streamen, er zijn ook verschillende bordspellen.
  • Vuurplaats aan zee
  • Grill-hut, een gelegenheid om een ​​avond rond een open vuur in de beschutting van de wind door te brengen (en mogelijkheden om te roken of te genieten van een goede sigaar)

Ben je al eens bij ons te gast geweest en zou je je samen met ons willen inzetten voor het onderhoud van Kristine Moen Huset?