Milieubewust naar de Lofoten

Hier op de Lofoten eilanden realiseer je je dubbel en dwars de kwetsbare schoonheid van de natuur en het belang om wereldwijd verantwoord met ons milieu om te gaan. Het is hier nog zo ongerept mooi. Dat willen we graag aan iedereen laten zien en tegelijk zo houden!

We scheiden ons afval, serveren onze gasten zoals ze dat hier noemen zo veel mogelijk "kortreist mat", gebruiken elektriciteit van een lokale waterkrachtcentrale, verwarmen zoveel mogelijk met een warmtepomp, en als we wandelen hebben we een plastic zak mee voor zwerfplastic.

Maar ja... dat vliegen... dat is toch echt niet zo goed..

Trein als alternatief

Zoals jullie elders op de site kunnen lezen experimenteren we met treinreizen naar de Lofoten. Een supermooie reis, van Stockholm naar Narvik, of van Oslo naar Bodø en vice versa. En beduidend minder milieubelastend. Maar daar zien we ook de praktische nadelen van. Het is een lange reis en het onvoorspelbare weer maakt de treinreis echt avontuurlijk. Vertragingen zijn niet uit te sluiten. Niet voor iedereen en altijd een alternatief.

Daarom hebben we besloten de CO2 uitstoot van de vliegreis om te zetten in groen. We zijn trots op de samenwerking die we daarvoor met Justdiggit en de groene revolutie zijn aangegaan.

Investeren in de groene revolutie

Met diverse vergroeningsprojecten werkt Justdiggit aan het herstellen van de natuur in verschillende Afrikaanse landen. Met dit van oorsprong Nederlandse initiatief wordt niet alleen veel CO2 vastgelegd. De vergroening draagt bij aan het herstel van het ecosysteem, de biodiversiteit en een betere leefomgeving voor mensen en dieren. En omdat de lokale bevolking meehelpt in de projecten zitten er ook socio-economische voordelen aan vast. 

Met Justdiggit vergroent Byzondere reizen haar vliegreizen.

Onze steun

Een retour vliegreis Amsterdam - Lofoten geeft volgens de CO2 calculator een uitstoot van 523 kg CO2. Daarom hebben we besloten om per deelnemer aan één van onze reizen een bedrag van 10 euro aan Justdiggit over te maken. Zij hebben berekend dat, naast alle andere voordelen, zij met een dergelijke investering circa 670 kg CO2 vastleggen.

Als je meer wilt weten over de groene revolutie, kijk op de website justdiggit.org.