Golfen op de Lofoten

Wist je dat vlakbij Kristine Moen Huset 's werelds meest noorderlijke 18 holes golfbaan is gelegen? Ook op de Lofoten, hemelsbreed nog geen 15 kilometer van Laukvik.

Over de weg is het een uurtje rijden, slingerend tussen prachtig grillige bergtoppen en azuurblauwe fjorden. 

 

De onderstaande recensie, afkomstig van de website van Lofoten Links, geeft een mooi beeld over wat je kan verwachten.


Dit is een heel bijzondere baan, die je echt moet spelen als je in de buurt bent.

18 holes is ongeveer 110 euro, wat duur is voor Noorse begrippen, maar in vergelijking met de betere Nederlandse, Spaanse of Portugese banen een koopje.

De tweede ronde is voor halve prijs, de derde ronde zelfs gratis!

De greens zijn prima onderhouden. Redelijk snel net als de fairways vanwege de zand-ondergrond. Fairways ook prima onderhouden. De lay out van de baan is geweldig. Uitdagend en zeer afwisselend. Dan weer breed dan weer smal. Dan weer recht dan weer dog legs. Dan weer grote greens, dan weer postzegels.

Geen gemakkelijke baan: alles wat naast de fairway of green terechtkomt stuitert weg over de rotsen of verdwijnt in de hoge en zware rough. De uitzichten zijn verbluffend mooi richting de bergen, over de waterhindernissen en natuurlijk over de rotsachtige zee.

Ik speelde de baan tot in de nacht, want in de zomer is de baan 24 uur per dag te spelen omdat het niet donker wordt.

Toch heb ik ook kritiek: de parking is veel te klein voor zo’n drukke baan en de paden tussen de holes zijn met een trolley bijna niet te bewandelen. Ze zijn van stug grof grint, te stijl en slecht onderhouden. Het clubhuis is ook erg sober en basic. De eigen reklame van de baan op truien en shirts in de shop is er amateuristisch opgedrukt met op alle items warmteafdrukken van het gebruikte strijkijzer. De drivingrange kent geen afstanden en heeft wat oude autobanden als targets. Wat een verschil met die mooie duurdere banen in de reeds genoemde landen.

Conclusie: qua ligging en baan geweldig, alle secundaire zaken vergen verbetering om echt die wereldtopbaan te worden die de eigenaren ambiëren en die ze ook verdienen.


Laat het ons weten als je een groepsreis bij ons wilt combineren met golfen op een wel heel bijzondere baan!!

 

Hierbij de link naar de website.

Credits voor de foto en film zijn voor de fotograaf Kevin Murrey en Lofoten Links.