Nieuws

Volg ons op Facebook of Instagram.
Op de webcam-pagina kan je kijken hoe het er nu bij ons uit ziet.
Onze 3 laatste nieuwsbrieven:


Over zonnevlekken en coronale gaten!

In de NRC van 24 maart 2023 stond een mooi en helder artikel van de Bruno van Wayenburg over wat er schuilgaat achter de gekleurde bewegende gordijnen van het poollicht. Maar wat betekent zo'n zonnevlekkenmaximum nu precies voor onze kans om daadwerkelijk het noorderlicht te zien, hier op de Lofoten en in Nederland?

Lees meer »

Zeearenden op de Lofoten

Ton Trel stuurde ons vandaag een selectie van zijn mooiste foto's van zeearenden, gemaakt gedurende de Trollfjord Safari, onderdeel van onze eerste winterreis van dit jaar. Prachtig!

Lees meer »

Cuisine Kristine

Zo leuk om het boek waar we de hele winter aan gewerkt hebben nu vast te kunnen houden! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Zelf ben ik in ieder geval heel blij met hoe het voelt en hoe het eruit ziet. Met veel dank aan Wiep, voor de illustraties en de opmaak!!

Lees meer »

De eerste serieuze sneeuw in Laukvik i Lofoten

Wij voelen het sneeuwruimen van maart dit jaar nog in onze rug :-). Als de dag van gisteren en nu is het al weer raak. Heerlijk om buiten te zijn! Het is maagdelijk wit, oorverdovend stil en er zit nog meer sneeuw in de lucht! De kleuren zijn fantastisch.

Lees meer »