Social Media:

Je kunt ons rechtstreeks volgen op Instagram en Facebook.

Webcams:

Op deze webcam-pagina kan je 'real-time' kijken hoe het bij ons is.

Verzamelde nieuwsbrieven:Rob en Threes in het Hoge Noorden

Voor mensen die al eens bij ons op de Lofoten te gast zijn geweest, zijn Rob en Threes al bekende namen. Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven runnen in Laukvik bij ons om de hoek hun "Polarlightcenter".  Een bezoek aan dit centrum is een vast onderdeel in al onze Noorderlichtreizen.

Lees meer »

Interrail in plaats van Vliegen?

Met een interrailkaart en wat extra tijd maak je onze groepsreizen extra leuk, als je van treinen houdt tenminste :-). Lees op deze pagina meer over welke mogelijkheden je allemaal hebt om naar de Lofoten te komen. We helpen je graag op weg! Vanwege de vragen die we krijgen hebben we deze pagina aangevuld met extra informatie over Interrail.

Lees meer »

Blij met grote belangstelling

We zitten pas in de tweede week van 2023 en op de themareizen en onze eigen voorjaarsreis na (2 plaatsen beschikbaar) zijn alle reizen uitverkocht. Wow... We zijn heel blij en dankbaar,  kennelijk doen we iets goed :-)

Lees meer »

November op de Lofoten

Nooit eerder hebben we de Novembermaand zo mooi meegemaakt als dit jaar. Op een paar wat regenachtige dagen na hadden we lichte vorst en weinig wind, waardoor er veel ijskristallen konden groeien. Zowel op de grond als in het gebied aan zee wat droog valt bij eb. Daarnaast hadden we veel heldere avonden met heel veel (spectaculair) noorderlicht. Bijzonder om hier zo lang weinig wind en weinig neerslag te hebben in deze tijd van het jaar.

Lees meer »

De zon is heel actief!

Zoals al eerder in onze nieuwsberichten beschreven komt de zon de komende jaren in een nieuwe actievere periode. Wel nu, daar lijkt de zon geen doekjes om te winden.

Lees meer »

De papegaaiduikers zijn terug.

Eigenlijk wilden we blij en trots vertellen dat we de Wulp weer hebben gezien en gehoord! Het teken van de naderende lente... En dat klopt, we hebben er zelfs meerdere gezien. Het is alleen nog niet gelukt om ze goed te fotograferen.  Vandaag 14 april is een bijzondere dag voor een hele andere minstens zo indrukwekkende vogelsoort in Noord Noorwegen, ook wel 'de clown van de zee' genoemd.

Lees meer »

Scandinaviëmarkt op Schokland

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert Museum Schokland de negende editie van de Scandinavië Markt op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Een heel weekend lang kan de Scandinaviëliefhebber zijn hart ophalen bij tientallen stands vol Scandinavische producten.

Lees meer »

Garantieregeling

Al enige tijd waren we op zoek naar een mogelijkheid om ons aan te sluiten bij een Nederlands garantiefonds voor kleine reisorganisaties. Dat was niet zo makkelijk omdat we een Noors bedrijf zijn. In STO garant hebben we een organisatie gevonden waar we ons wel hebben kunnen aanmelden als deelnemer. 

Lees meer »