Webcams

Kristine Moen Huset Camera

Deze camera is geplaatst op onze schuur tussen alle gejutte artikelen. Je kijkt hiermee naar het zuid-oosten en achter het Kristine Moen Huset zie je de Matmora. Over deze berg loopt een schitterende wandeling. De top ligt op ongeveer 800 meter, het pad is op sommige plekken heel smal met aan weerszijde een steile afdaling. De wandeling naar het eerste plateau op 400 meter, Gjersvoll Heia, is al meer dan de moeite waard. Zowel richting Gimsøya als Hadseløya en  Grunnførfjord is het uitzicht adembenemend.

Bekijk hier beelden van het afgelopen jaar.


Noorderlicht Camera

Onze "Aurora Camera" is gericht op het noord-westen. Je ziet de oceaan en richting van Spitsbergen. In de herfst, winter en het voorjaar kan je soms, als je goed kijkt, op deze camera in zwart-wit (nachtzicht) het Noorderlicht zien dansen. In de zomer zie je midden in de nacht de Middernachtzon aan de hemel staan.


De ligging van Kristine Moen Huset

Ons Gasthuis ligt vlak aan zee op de grens van Laukvik en Straumnes aan de noordkant het eiland Vestvågøya. Om je te oriënteren zie je hieronder de kaart van de omgeving van Kristine Moen Huset.