Webcams

De ligging van Kristine Moen Huset

Ons Gasthuis ligt vlak aan zee op de grens van Laukvik en Straumnes aan de noordkant het eiland Vestvågøya. Om je te oriënteren zie je hieronder de kaart van de omgeving van Kristine Moen Huset en een drone foto.

Kristine Moen Huset aan de Noorse zee. Op de achtergrond zicht op de Vesterålen en helemaal links Littloya

Links naast het gele huis is een speciaal pad naar zee met een eigen plek om in alle rust en vrijheid te kunnen genieten van de middernachtzon of het Noorderlicht, of gewoon lekker te turen over zee.... en weg te  dromen over ...


Kristine Moen Huset Camera

Deze camera is geplaatst op de rode schuur tussen alle gejutte artikelen. Dit was vroeger de winkel van Kristine Moen. Met deze camera kijk je naar het zuid-oosten en achter het Kristine Moen Huset zie je de Matmora.
Over deze berg loopt een schitterende wandeling. De top ligt op ongeveer 800 meter, het pad is op sommige plekken heel smal met aan weerszijde een steile afdaling.
De wandeling naar het eerste plateau op 400 meter, Gjersvollheia, is al meer dan de moeite waard. Zowel richting Gimsøya als Hadseløya en  Grunnførfjord is het uitzicht adembenemend.


Noorderlicht Camera

Onze "Aurora Camera" is gericht op het noorden. Je ziet de oceaan in de richting van Spitsbergen. In de herfst, winter en het voorjaar kan je soms, als je goed kijkt, op deze camera in zwart-wit (nachtzicht) het Noorderlicht zien dansen. In de zomer zie je midden in de nacht de Middernachtzon aan de noordelijke hemel staan.