Scandinaviëmarkt op Schokland

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 17:47
Scandinaviemarkt Schokland

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert Museum Schokland de negende editie van de Scandinavië Markt op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Een heel weekend lang kan de Scandinaviëliefhebber zijn hart ophalen bij tientallen stands vol Scandinavische producten.

Verspreid over het museumterrein vind je alles op het gebied van wonen, design, reizen, eten, mode en handvaardigheid.

Daarnaast is er ook een afwisselend randprogramma met lezingen, workshops en demonstraties, zoals houtsnijden, boogschieten, ijzer smeden en leer bewerken. Het overkoepelende thema is dit jaar ‘Vikingen’ met als highlight een Vikingkampement op het museumterrein. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, zo kunnen ze zelf smeden of een ritje maken in een authentieke handdraaimolen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.museumschokland.nl of aan de kassa van het museum.

Museum Schokland

Bezoekers van de Scandinavië Markt hebben met hun entreekaartje ook toegang tot de tentoonstellingen van Museum Schokland. In het museum gaat de bezoeker op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Schokland, dat in 1995 door Unesco uitgeroepen werd tot Werelderfgoed. Bewandel een tijdspad vanaf het ontstaan in de voorlaatste ijstijd en ontdek alles over tienduizend jaar bewoningsgeschiedenis, het zware eilandleven en de strijd tegen het water. De presentatie in het museum sluit af bij het moment toen Schokland uiteindelijk, na de drooglegging, een eiland op het droge werd. Ook voor de jonge bezoeker valt er genoeg te beleven: van de interactieve zandbak in het museum tot de natuurlijke speeltuin op het buitenterrein.

 

En wij zijn er ook :-)

Wie weet tot ziens

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.