Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Magic Ice

Magic Ice op de Noorse Lofoten

Magic ice is een permanente tentoonstelling van ijssculpturen in Svolvær op de Noorse Lofoten. Svolvær is de hoofdplaats van de gemeente Vagån dat grotendeels op het Lofoten eiland Austvågøy ligt. Deze permanente Ice Gallery “Magic Ice” is een bezoek meer dan waard.

De Magic Ice figuren

Het hoofdthema in deze Gallery is de kustcultuur. Een opvallende uit ijs gemaakte Hurtigruteboot springt er uit en is natuurlijk voor de deelnemers van de Hurtigrute leuk om te zien. Veel zeer kunstige ijsbeelden hebben met de visserij te maken en geven een beeld van het leven van vissermannen -en tegenwoordig vissersvrouwen. Thema`s als natuur, tradities en cultuur van de Lofoten komen regelmatig terug in de prachtige figuren.

Magic Ice bar

Volgens de makers van de magic ice bar is dit de langste ice bar van de wereld. Je kan aan de bar uit echte uit ijs gemaakte glazen een speciaal lofoten drankje drinken: Krukjebær sap, dit sap wordt wordt van “kraaiheide bessen”, is lekker en bovendien gezond. Sound, muziek en speciale licht effecten maken de sfeer nog bijzonderder.

Ook Magic Ice is ijskoud 

Magic ice heeft speciale jassen in de garderobe omdat de temperatuur in deze tentoonstelling -18 graden is. Je krijgt het niet koud met deze jassen aan. Ondanks de kou is de sfeer warm in deze fantastische tentoonstelling. 

Noorderlicht thema in Magic Ice

Ook komt natuurlijk het thema noorderlicht voor in de tentoonstelling van Magic Ice. De groene tinten van het noorderlicht doen het erg goed in de doorzichtige ijsbeelden. Wil je zelf eens een ijssculptuur maken? Op onze winterreizen kan je ook zelf eens proberen een ijssculptuur te maken, al is een sneeuwpop of ander beeld misschien iets eenvoudiger.

Ontstaan Magic Ice Noorwegen

In de eerste instantie was Magic Ice een tijdelijk project, gericht op de toeristen die met de Hurtigrute meevaren, maar na goede reacties op Magic Ice is besloten er een permanente tentoonstelling van te maken.