Noorderlicht Herfstreizen

In september en oktober organiseren we jaarlijks 3 Noorderlicht herfstreizen. De dagen zijn nog lang genoeg om erop uit te gaan en de nachten weer donker genoeg om het Noorderlicht te kunnen zien. Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.

In de herfstmaanden is de kans op het Noorderlicht net zo groot als in de wintermaanden. Hoe je het het beste kan bekijken, en voor achtergrond informatie over het noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center een vast onderdeel van deze reis. Op deze pagina over het ontstaan van het Noorderlicht leggen we alvast een en ander uit. 


Lofoten in herfstkleuren

Het kleurenpalet van de herfst is hier op de Lofoten van ongekende schoonheid. In de combinatie met de laag staande zon levert dat hele mooie plaatjes op. En handenvol met bessen! Het noorderlicht is vooral een avond activiteit. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om er op uit te trekken en de natuur op te snuiven. Met onze bus en te voet verkennen we de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesterålen.

Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden. Een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij zijn activiteiten voor als het iets minder weer is.

Hertfstfoto's