Noorderlicht Herfstreizen

In september en oktober organiseren we jaarlijks Noorderlicht herfstreizen. De dagen zijn nog lang genoeg om erop uit te gaan en de nachten weer donker genoeg om het Noorderlicht te kunnen zien. Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.

In de herfstmaanden is de kans op het Noorderlicht net zo groot als in de wintermaanden. Hoe je het het beste kan bekijken, en voor achtergrond informatie over het noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center van de Nederlanders Rob en Threes een vast onderdeel van deze reis.


Lofoten in herfstkleuren

Het kleurenpalet van de herfst is hier op de Lofoten van ongekende schoonheid. Zo net na de zomer zie je op de Lofoten en de Vesterålen een begin van een prachtige deken van groen-geel-oranje-gouden kleuren. De Ruska, het Finse woord dat de Samis voor herfstkleuren gebruiken, komt vanaf boven aan de berg langzaam naar beneden gekropen en geeft de bergen een schitterende gouden gloed, vooral als de laagstaande zon erop schijnt! 

De paddenstoelen poppen op op allerlei plekken en de keien met mos beginnen te bloeien. Dat levert prachtige plaatjes op. We kunnen bessen en mosselen plukken en er ter plekke een smakelijke maaltijd van bereiden.

De dagen zijn nog lekker lang waardoor we er nog hele dagen op uit kunnen trekken. Om een uur of 9 is het donker genoeg om het Noorderlicht te kunnen zien. Gedurende de week brengen we een bezoek aan het polarlightcenter in Laukvik.

Misschien zien we gedurende de wee zelfs de bergtoppen weer wit worden van de eerste sneeuw. Het weer schiet hier in deze tijd nog alle kanten op; voor hetzelfde geld wandelen we de volgende dag zonder jas door de bergen. 

Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden. Een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij zijn activiteiten voor als het iets minder weer is. Afhankelijk van dhet weer en de belangstelling van de groep zorgen we voor een mooi maatwerk weekprogramma.


Hertfstfoto's


Noorderlicht informatie

Onze vuurplaats aan zee is een ideale plek om het Noorderlicht te zien en te fotograferen.

Voor achtergrondinformatie over het noorderlicht, en om je kansen om het te zien te maximaliseren, brengen we gedurende de week een bezoek aan het Polarlightcenter.