• #DreamNowVisitLater
 • Vanwege Corona nu risicoloos reserveren.
 • Voor 100 euro zeker van je favoriete plek.
 • Beslis definitief als we de tickets (kunnen) boeken.

Noorderlicht Herfstreizen

Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.


Lofoten in herfstkleuren

Het kleurenpalet van de herfst is hier op de Lofoten van ongekende schoonheid. In de combinatie met de laag staande zon levert dat hele mooie plaatjes op. En handenvol met bessen! Het noorderlicht is vooral een avond activiteit. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om er op uit te trekken en de natuur op te snuiven. Met onze bus en te voet verkennen we de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesterålen.

Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden. Een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij zijn activiteiten voor als het iets minder weer is.
In de herfstmaanden is de kans op het Noorderlicht net zo groot als in de wintermaanden. Hoe je het het beste kan bekijken, en voor achtergrond informatie over het noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center een vast onderdeel van deze reis. Op deze pagina leggen we alvast een en ander uit. 

Reserveer in deze Corona tijd geheel vrijblijvend voor slechts 100 euro. Hoe je dat moet doen lees je in de bevestigingsmail van je reservering.

-------------------------------

Voor 2021 hebben we de volgende Lofoten herfstreizen gepland:

 • 13 - 20 september 2021 (HR1) 
 • 27 september - 4 oktober 2021 (HR2) (VOL)
 • 7-14 oktober (HR3)

De reissom bedraagt 1.995 Euro per persoon.

Hiervan krijg je een factuur als de reis ook echt door gaat en je besluit om mee te gaan. Je betaalt dan de resterende 1.895 euro.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • De vliegtickets van Amsterdam naar Evenes of Svolvaer
 • Transfer van en naar de luchthaven in Noorwegen
 • Overnachtingen en maaltijden in Kristine Moen Huset (ontbijt, lunchpakket, diner, koffie en thee)
 • Byzondere wandelingen
 • Vervoer naar excursies zoals galeries, musea, boottochten en dergelijke.

Kosten die erbij komen zijn de entreekosten voor musea en excursies, ferrykosten, consumpties die in etablissementen onderweg genuttigd worden, eventueel gebruik van de sauna en wijn, bier en/of frisdrank die in Kristine Moen Huset tegen kostprijs te verkrijgen is. 

Gemiddeld bedragen de bijkomende kosten tussen de Nok 1500 en Nok 2500.  

Gegeven de onzekerheden in de luchtvaartbranche, kan het zijn dat tegen de tijd dat we gaan boeken, de vliegprijzen enorm veranderd zijn. In dat geval zullen we in overleg treden over een schappelijke aanpassing van de reissom.

Lees ook onze algemene voorwaarden.