• #DreamNowVisitLater
 • Vanwege Corona nu risicoloos reserveren.
 • Voor 100 euro zeker van je favoriete plek.
 • Beslis definitief als we de tickets (kunnen) boeken.

Noorderlicht Winterreizen

Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.


De Lofoten in de winter

Het noorderlicht is vooral een avond activiteit. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om te genieten van al het moois dat de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesterålen te bieden hebben.

De wintermaanden februari en maart gaan op de Lofoten vrijwel altijd gepaard met een fraai pak sneeuw. Met onze bus voorzien van spijkerbanden trekken we er overdag op uit. Laukvik ligt lekker centraal op het veelzijdige eiland Austvågøya. Op dit eiland en de buureilanden zullen we prachtige (sneeuw)wandelingen maken. Afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw gebruiken we daarbij sneeuwschoenen, "truger" in het Noors.
Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanwege de vangst van de Skrei is het er deze maanden een drukte van belang met grote en kleine vissersschepen. Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden, of op een visserschip op het Vestfjord onze eigen Skrei gaan vangen. 

De mogelijkheden zijn enorm, ook bij slechter weer. Bijvoorbeeld een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij.
Onder alle omstandigheden verrassen we je met bijzondere plekken. En niet te vergeten zullen we alles in het werk zetten om ook daadwerkelijk het Noorderlicht te zien. In de wintermaanden is de kans op het Noorderlicht heel groot. Hoe je het het beste kan bekijken, en om enigszins te begrijpen wat noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center een vast onderdeel van deze reis. Op deze pagina leggen we alvast een en ander uit.

Kijk hier naast om te zien welke reizen nog beschikbaar zijn. Als je vragen hebt, stel ze per mail of bijvoorbeeld WhatsApp.

Noorderlicht Winterreizen (8 dagen)

€ 100,00
GRATIS verzending

Noorderlicht Winterreizen (8 dagen)

€ 100,00
GRATIS verzending

Reserveer in deze Corona tijd geheel vrijblijvend voor slechts 100 euro. Hoe je dat moet doen lees je in de bevestigingsmail van je reservering.

----------

Geniet van de sprookjesachtige Lofoten en Vesterålen eilanden in winterkleed. Overdag sightseeing en (sneeuw)wandelen. In de avond gaan we op zoek naar betoverend noorderlicht.

Geheel verzorgde kleinschalige noorderlichtreis geschikt voor iedereen!

Voor 2021 hebben we de volgende 5 winterreizen gepland:

 • WR1, WR2, WR3 en WR4 geannuleerd vanwege Covid-19
 • 19 - 26 maart 2021 (WR5)

Voor 2022 hebben we de volgende 5 winterreizen gepland:

 • 1 -8 februari (WR1)
 • 11 - 18 februari (WR2)
 • 1 - 8 maart (WR3)
 • 11 - 18 maart (WR4)
 • 23 - 30 maart (WR5)

De reissom bedraagt 2.045 Euro per persoon.

Hiervan krijg je een factuur als de reis ook echt door gaat en je besluit om mee te gaan. Je betaalt dan de resterende 1.945 euro.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • De vliegtickets van Amsterdam naar Evenes of Svolvaer
 • Transfer van en naar de luchthaven in Noorwegen
 • Overnachtingen en maaltijden in Kristine Moen Huset (ontbijt, lunchpakket, diner, koffie en thee)
 • Byzondere wandelingen
 • Vervoer naar excursies zoals galeries, musea, boottochten en dergelijke.
 • Een bezoek aan het Polarlightcenter met lezing over Noorderlicht

Kosten die erbij komen zijn de entreekosten voor musea en excursies, ferrykosten, consumpties die in etablissementen onderweg genuttigd worden, eventueel gebruik van de sauna en wijn, bier en/of frisdrank die in Kristine Moen Huset tegen kostprijs te verkrijgen is. 

Gemiddeld bedragen de bijkomende kosten tussen de Nok 1000 en Nok 2000.  

Gegeven de onzekerheden in de luchtvaartbranche, kan het zijn dat tegen de tijd dat we gaan boeken, de vliegprijzen enorm veranderd zijn. In dat geval zullen we in overleg treden over een schappelijke aanpassing van de reissom.

Lees ook onze algemene voorwaarden.