Noorderlicht Winterreizen

In februari en maart organiseren we 5 noorderlicht winterreizen. De dagen zijn weer lang genoeg om erop uit te gaan en de nachten nog donker genoeg om het Noorderlicht te zien.  De perfecte periode dus om de Lofoten te bezoeken!

Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is onze plek aan de Noorse zee misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.

Het noorderlicht is alleen zichtbaar als het donker genoeg is. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om te genieten van al het moois dat de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesterålen te bieden hebben.

Kijk hier naast om te zien welke reizen nog beschikbaar zijn. Als je vragen hebt, stel ze per mail of bijvoorbeeld WhatsApp.

De Lofoten in de winter

De wintermaanden februari en maart gaan op de Lofoten vrijwel altijd gepaard met een fraai pak sneeuw. Met onze bus voorzien van spijkerbanden trekken we er overdag op uit. Laukvik ligt lekker centraal op het veelzijdige eiland Austvågøy. Op dit eiland en de buureilanden zullen we prachtige (sneeuw)wandelingen maken. Afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw gebruiken we daarbij sneeuwschoenen, "truger" in het Noors.
Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanwege de vangst van de Skrei is het er deze maanden een drukte van belang met grote en kleine vissersschepen.

Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden, of op een visserschip op het Vestfjord onze eigen Skrei gaan vangen. 

De mogelijkheden zijn enorm, ook bij slechter weer. Bijvoorbeeld een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij.
Onder alle omstandigheden verrassen we je met bijzondere plekken. En niet te vergeten zullen we alles in het werk zetten om ook daadwerkelijk het Noorderlicht te zien. In de wintermaanden is de kans op het Noorderlicht heel groot. Hoe je het het beste kan bekijken, en om enigszins te begrijpen wat noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center een vast onderdeel van deze reis. Op deze pagina over het ontstaan van Noorderlicht leggen we alvast één en ander uit.

Winterfoto's