Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Lofoten wandelen

Wandelen op de Lofoten

Wandelen, of hiken, op de Lofoten is natuurlijk super mooi. De eilandengroep die twee tot 300 km noordelijk van de poolcircel ligt. Austvågøy is het noordelijkste en oostelijkste eiland van de Lofoten. Daar ligt onder anderen het bekende fameuse Trolfjord dat je het hele jaar door per rib-boot of vissersboot vanuit Svolvaer kunt bezoeken. Ook Laukvik, en Kristine Moen Huset liggen op het eiland Austvågoy. Alleen hier al zou je een week kunnen wandelen en de mooiste plekjes ontdekken.

Vooraf aan het wandelen op de Lofoten kun je op vele mannieren naar de Lofoten reizen. Je kunt een Fly and Drive boeken en overnachten in het sfeervolle Lofoten gasthuis Kristine Moen Huset. Je kunt ook zelf een reis uitstippelen naar de Lofoten en tijdens het Lofoten wandelen evengoed overnachten in het gezellige gasthuis.

Uitzicht tijdens het Lofoten wandelen

 

Lofoten wandelen in Austvågøya

Austvågøya bied voor Lofoten wandelen - bergwandelingen ongekende mogelijkheden. Van uit Laukvik zijn er prachtige Lofoten wandelingen mogelijk over hoge stijle bergen met ongekende uitzichten.

Rijd je 10 tot 20 km dan heb je weer veel keuze uit hoge en lage wandelingen met prachtige uitzichten. Overnacht je in het Kristine Moen Huset van Byzondere Reizen, dan krijg je gouden tips waar het mooi is en welke wandeling het beste bij jou past.

Ga je liever georganiseerd, dat kan natuurlijk ook met een één van onze georganiseerde groepsreizen. De gids brengt je op plekjes waar andere toeristen vrijwel niet komen. Het eten in Kristine Moen Huset is bijna wereldberoemd.

Svolvær is de belangrijkste plaats met een sfeervolle haven en terrassen, Kabelvåg is kleiner maar wel gezelliger en Henningsvær is de meest pitoreske havenplaats van de Lofoten. Laukvik heeft een optimalie ligging voor het zien van de midzomernachtzon en in de maanden met de R ook voor het spotten van het Noorderlicht.

Lofoten wandelen in Vestvågøya

Vestvågøya heeft ook best wel wat mogelijkheden voor het Lofoten wandelen. Het meest bekend zijn de bergen rond het Haukland strand en Unstad. Zowel de binnenkant (Vestfjord) als de buitenkant aan de oceaan bieden tal van leuke Lofoten wandelingen, hoog en laag.

De grootste toeristentrekker is het Vikingmuseum wat zeker in de zomer leuk is om te bezoeken. Vooral tijdens de vikingmarkt. Houd je van eco-geitenkaas, dan moet je tijdens het Lofoten wandelen zeker een bezoek brengen aan de boerderij van Hugo en Mariëlle. Zij hebben net een sfeervol cafe geopend waar je kaas kan proeven en kan lunchen.

Lofoten wandelen op Flakstad en Moskenes

Deze twee eilanden hebben prachtige bergpartijen met mooie wandelroutes (perfect voor Lofoten wandelen) en sfeervolle haven plaatsjes zoals Nussfjord, Sør-Vågan en Reine. Ook in dit gebied, dat al weer een stuk westelijker ligt dan Austvågøya, kan je zeker een aantal dagen rondwandelen met mooie uitzichten. Het Lofoten wandelen kan wel pittig zwaar zijn op deze steile bergen.

Lofoten wandelen op Værøy en Rust

Værøy en Rust zijn nog westelijkere eilanden die niet verbonden zijn met de andere Lofoten eilanden en daar door wat aparter zijn. Beide eilanden staan bekend om de vogelkolonies met name de papegaaiduikers. 

Lofoten wandelen

 

Lofoten wandelen in Noorwegen

Lofoten wandelen in of op de Lofoten kun je helemaal zelf doen, of je boekt bij het gezellige Noorderlichtgasthuis in Laukvik. Als je meer variatie wil naast het wandelen kun je ook deelnemen aan een georganiseerde groepsreis bij Byzonderereizen.nl in Laukvik. 

Meer vragen over Lofoten wandelen, of een georganiseerde groepsreis op de Lofoten? Neem dan contact met ons op.