Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Indivuduele reizen op de Lofoten

Sinds september 2016 organiseren we ook “Fly and Drive” reizen. We noemen dat ook wel individuele reizen. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die geen zin hebben om eerst 3000 km naar de Lofoten te rijden, en liever hun dagprogramma zelf willen bepalen. 

We hebben bijvoorbeeld in ons individuele reizen pakket een 8 daagse reis, we regelen de vliegtickets, huren de gewenste auto en zorgen voor overnachting in ons sfeervolle Bed & Breakfast Gasthuis op de Lofoten: “Kristine Moen Huset”.

Wil je langere individuele reizen in Noorwegen kan dat natuurlijk ook. Je kunt je reis naar de Lofoten combineren met een verblijf elders in Noord Noorwegen. Bij voldoende belangstelling kan je tegen betaling deelnemen aan de door ons aangeboden activiteiten. Kijk even op de www.byzonderereizen.nl/noorderlichtreizen onder het kopje “individuele reizen”. Daar vind je meer informatie. Wil je komen in de zomer? Klik dan op www.byzonderereizen.nl/zomerreizen ook weer onder het kopje Individuele reizen / fly and drive reizen. 

 

Overnachten tijdens de individuele reizen

Op deze individuele reizen overnacht je in het sfeervolle echt Noorse gasthuis “Kristine Moen Huset”. Je kan kiezen uit alleen overnachten met ontbijt (B&B) en lunch pakketten of uit volpension. Volpension houdt in dat je op deze individuele vakantie rond 18 uur kan genieten van een drie gangen dinner. 

Gastheer en gastvrouw eten gezellig mee en vertellen je graag over het leven op de Lofoten. Andere individuele/fly drive reizigers vertellen ook graag over hun ervaringen van de afgelopen dag wat vaak weer leuke vakantie tips op levert voor de volgende dag. 

 

Het hele jaar door individuele reizen mogelijk

Individuele reizen en Fly en drive vakanties zijn bij ons het hele jaar door mogelijk. In de zomer staat natuurlijk de midzomernachtzon centraal met o.a. de vogelkolonies van papegaaiduikers en de vele bloemen en bessen. De herfst ivm de prachtige herfstkleuren in combinatie met het spectaculaire noorderlicht wat al te zien is vanaf 1 september en natuurlijk de winterreizen met noorderlicht, sneeuwwandelen en arctische sfeer. 

Voordeel van noorderlicht kijken in de herfst is dat het minder koud is en vaak heel mooi noorderlicht te zien is. Voor de individuele reizen gasten is het in de herfst ook wat makkelijker rijden omdat de kans op sneeuw nog klein is. In Laukvik is bij geringe noorderlicht activiteit vaak al heel mooi noorderlicht te zien. Ook bij een niet actieve zon vrijwel dagelijks mooi noorderlicht als het helder is. Bekijk de foto`s bij de zomer en noorderlichtreizen op onze site. Kijk ook even onder het kopje “individuelereizen”/”fly and drive reizen”.

Dagactiviteiten

De de fly and drive vakantie is een individuele reis, je bepaalt natuurlijk zelf je programma. Wij geven je graag tips over wat je kan doen op de Lofoten en Vesterålen.

We beschikken over veel kennis van de Lofoten om dat we al dik 14 jaar hier wonen en al die jaren groepsreizen hebben verzorgt. Als er tenminste 4 personen tijdens individuele reizen in ons gasthuis graag bijvoorbeeld een boottocht willen maken, dan kunnen we dit tegen een redelijke vergoeding voor je verzorgen. Kom je in de periode dat we ook een groepsreis (max. 8 personen) verzorgen, dan kan je als je dat wilt deelnemen aan een boottocht, wandeling en/of hondenslede tocht. 

De accomodatie voor de individuele reizen

Op de indivudiele reizen kan je kiezen uit twee en èèn-persoons kamers met uitzicht op zee. Naast deze slaapkamers hebben we een groot en gezellig gastenverblijf en eetkamer.

De plek van Kristine Moen Huset is super! Vrijwel vrij uitzicht naar het noorden en op 150 meter van de oceaan. Er is een zitkuil aan ons prive strand en er staat een gezellige “Grillhut” in de tuin.

Met name in de zomer kan je heerlijk op de verranda/terras zitten en genieten van de stilte. Regelmatig vliegen er zeearenden over of loopt er een otter of vos door de tuin. Je kan je individuele reis natuurlijk ook verlengen en eventueel op een andere plaats op de Lofoten gaan overnachten. We kunnen de huur van de auto en de vliegtickets aanpassen aan je wensen.

Fly and Drive

De prijzen voor de fly and drive reizen / individuele reizen die je op onze site kan vinden zijn gebaseerd op vliegen van Amsterdam/Brussel naar Oslo en van Oslo naar vliegveld Harststad/Narvik (Evenes) Daar staat dan ook de gewenste huurauto voor je klaar.

Het eigen risico voor de huurauto kun je afkopen. Als je liever naar Svolvær wilt vliegen komen er extra kosten bij. Voordeel van Svolvær is dat je maar 30 min hoeft te rijden naar Laukvik. Evenes moet je rekenen op bijna 2 uur en 30 min. 

Voor wie zijn de Individuele reizen bedoeld?

De individuele reizen zijn bedoeld voor mensen die graag hun eigen programma per dag willen bedenken, maar het wel prettig vinden als eten, drinken, overnachten, een huur auto en de vliegtickets verzorgd zijn.

Verblijf je in ons Noors vakantie gasthuis dan krijg je (als je wilt) meer informatie over de omgeving van wat er zoal te doen is. Je kan ook sneeuwschoenen bij ons huren en tips krijgen over verantwoorde routes. 

Individuele reizen boeken

Dus voor een heerlijke individuele vakantie boek je bij Byzonderereizen.nl, zij staan garant voorkwaliteit en een prettig verblijf op de Lofoten.

Stuur ons een bericht met je wensen en wij zorgen er voor dat jij een onbezorgde onvergetelijke lofotenvakantie beleeft!