Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Huskysafari

Huskysafari

Een Hyskysafari kun je meemaken op een van onze Noorderlichtreizen. We bezoeken een Husky houderij die in de winter periode ook sledehonden tochten verzorgt. Het echtpaar en hun zoon zijn echt bezeten van deze dieren. Zo`n 40 honden hebben zij die elke dag gevoerd moeten worden. Met deze 40 honden moet gereden of gelopen worden, de honden vragen veel aandacht. Trainen van de honden voor het trekken van de slede in span vereist veel geduld, maar zorgt er wel voor dat we voornamelijk in de winter een mooie huskysafari kunnen maken. 

Kennismaken met de husky’s van onze huskysafari

Het is al een belevenis om kennis te mogen maken met de husky`s. Deze husky honden zijn verrassend lief, en op mensen gericht. Ze vinden het heerlijk om aangehaald en geaaid te worden. Voor dat je op huskysafari gaat moet je eerst bevriend raken met de dieren die je gaat inspannen.

In Finland zijn ook mogelijkheden om in de zomer met de husky's te gaan wandelen. Het aan de riem wandelen met husky's is echter niet gemakkelijk omdat de honden zo graag willen trekken. Wij raden onze gasten daarom aan om deel te nemen aan een huskysafari of sledehondentocht.

De Husky's gebruikt op de huskysafari zijn sterk

Tijdens de huskysafari ga je op pad met een span van vier tot zes honden. De honden gaan zo snel dat je steeds wat moet afremmen. De husky's zijn zo blij dat ze mogen werken. Met deze flinke snelheden is het niet eenvoudig om de slede, waar je in je eentje, op staat in de løpe te houden.

Het is echt een prachtig gezicht als je voorganger met slede en al uit de bocht vliegt. De kunst is dan om de slede vast te houden. Doe je dat niet dan gaan de husky's er van door met de slee.

Eten voor de husky’s tijdens de huskysafari

De husky's eten behoorlijk wat, in de poolgebieden wordt vaak spek van zeehonden gegeven. Deze husky farm heeft goede connecties met de lokale slachterij, waardoor het meer betaalbaar wordt voor de houders. Toch is het houden van zoveel huskies, die je vooral 's winters inzet voor een huskisafari, een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook niet zo gek dat je aardig wat moet betalen voor een huskysafari.

Verblijf husky’s voor de huskysafari

De husky`s zijn poolhonden en kunnen heel goed tegen de kou. Ze beschikken over een zeer dichte ondervacht die goed isoleert. De husky`s wonen het hele jaar boven de poolcirkel buiten.

Iedere husky heeft zijn eigen hondenhok die voorzien is van wat stro. Ze staan aan een lijn/ketting zodat ze niet bij elkaar kunnen komen maar net lang genoeg is om in hun eigen hok te springen. Boven de tien graden kunnen husky`s al bijna niet meer presteren, dan is het te warm voor ze.

Nu zijn de zomers niet zo warm op de Lofoten en Vesterålen, daardoor kan er nog wel met sledes op wielen gereden worden. Ook gebruikt men voor de zomer huskisafari "vierwiel tracks", die helpt men met de motor een beetje zodat de husky`s niet oververhit raken.