Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Zomer Natuurreis Lofoten

07 Aug 2017 t/m 18 Aug 2017

ZNR-2-17 - Zomer Natuurreis Lofoten

Deze Zomer Natuur Reis op de Lofoten is een 12-daagse Lofotenvakantie van  maandag 7 t/m vrijdag 18 augustus 2017 met een groepsgrote van minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers.

De kleurrijke zomer is in volle gang! De natuur op de Lofoten is in deze periode super groen met een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Juist in deze periode zijn er heel veel bessensoorten die we in de desserts zullen gebruiken.
Liefhebbers van mossen en korstmossen kunnen volop genieten.

In deze periode gaat de zon inmiddels weer enkele uren onder, het wordt dan weer een beetje donker midden in de nacht. Laat in de avonden en rond middernacht zijn de kleuren aan de hemel en horizon, op zowel de bergen als op zee fantastisch.
De zonsondergangen duren lang, zijn zeer kleurrijk en prachtig te zien vanaf het gasthuis en vanaf ons eigen strand. De bergtoppen zijn nog een klein beetje besneeuwd wat het landschap een erg bijzonder karakter geeft.

Met ons schip Stabben bekijken we broedkolonies van jan van genten. Op deze reis maken we ook een lange vaartocht naar het indrukwekkende Trollfjord; onderweg eten we aan boord op deze mooie, lange tocht.
We gaan ook met de boot naar Henningsvær dat bekend staat als de mooiste Lofoten vissershaven; een mooie vaartocht door de Gimsøystraum.

Verder maken we zeker vier unieke wandelingen zowel in en door de bergen als ook in de lagere gebieden. Elke wandeling biedt een ander soort natuurlijke omgeving.
We maken per busje nog 2 à 3 excursies naar bezienswaardigheden op de Lofoteneilanden, o.a. naar het Vikingmuseum, waar in deze week een internationale vikingmarkt wordt gehouden.

Deze Lofoten zomervakantie is een waar hoogtepunt; een reis die je niet snel zult vergeten.
De reis kost € 2.575,- per persoon en is incl. vlucht, eten, activiteiten en excursies (entreegelden zijn voor eigen rekening).

Maandag 07 Aug 2017 t/m Vrijdag 18 Aug 2017

€ 2.575,- per persoon


volgende reis