Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Samenvatting reisverslag Foto & Noorderlichtreis oktober 2015

Noorderlicht herfst tafereel
Wilde Zee
Noorderlicht
Noorwegen
onder zee op de lofoten
Vis bij Noorse lofoten
Noorderlicht
Noorse bouwstijl
Regenboog bij de noorse lofoten
Noorwegen in oktober
Herfstreis naar Noorwegen
Noorse herstreis in oktober
Herfstreis naar Noorwegen met Byzonderereizen.nl
Noorderlicht met veel groen
Noorderlicht roze geel en groen
Noorderlicht boven het huis
De schitterende natuur op de lofoten tijdens een reis in oktober
Hersftachtig weer tijdens de reis naar Noorwegen
Noorse hond
De kans om prachtige foto's op de Noorse Lofoten te maken
Noorderlicht herfst tafereel Wilde Zee Noorderlicht Noorwegen onder zee op de lofoten Vis bij Noorse lofoten Noorderlicht Noorse bouwstijl Regenboog bij de noorse lofoten Noorwegen in oktober Herfstreis naar Noorwegen Noorse herstreis in oktober Herfstreis naar Noorwegen met Byzonderereizen.nl Noorderlicht met veel groen Noorderlicht roze geel en groen Noorderlicht boven het huis De schitterende natuur op de lofoten tijdens een reis in oktober Hersftachtig weer tijdens de reis naar Noorwegen Noorse hond De kans om prachtige foto's op de Noorse Lofoten te maken

 

Op woensdag 30 september arriveerden de deelnemers voor deze negen daagse noorderlicht/foto-reis op het vliegveld van Svolvær. Het was de eerste dag sinds een aantal weken dat het regende, s`avonds dus vrijwel geen noorderlicht te zien. Fotografie was een belangrijk onderdeel  van deze reis en voor deze gelegenheid verzorgde Eric Fokke (fotograaf en journalist) vijf en half uur theorie en praktijk, over het fotograferen van het groene fenomeen “Noorderlicht”.  

 

Aan het eind van de middag bezochten we de lezing van Rob en Threes  in het Polarlightcentrum van Laukvik. Zo waren de deelnemers dus supergoed voorbereid op het waarnemen en fotograferen van het noorderlicht. De regendag van donderdag werd zo zeer nuttig besteed. Een van de deelnemers zag nog net in de pauze een otter achter Kritine Moen Hustet  lopen.

Groen Noorderlicht
Noorderlichtreizen in de herfst
Prachtig Noorderlicht op de Lofoten
Noors Noorderlicht
Het mooiste noorderlicht ter wereld
Op de Noorse Lofoten tref je de mooiste noorderlicht taferelen
Noors Noorderlicht
Verslag van een bijzondere Noorderlichtreis
Groen Noorderlicht Noorderlichtreizen in de herfst Prachtig Noorderlicht op de Lofoten Noors Noorderlicht Het mooiste noorderlicht ter wereld Op de Noorse Lofoten tref je de mooiste noorderlicht taferelen Noors Noorderlicht Verslag van een bijzondere Noorderlichtreis

(bovenstaand fotoalbum is een selectie van de prachtige foto's van Tom Hoenen tijdens deze reis) 

 

Vrijdag regende het niet de hele dag, maar was het tussen de buien door droog met mooie opklaringen met zon en prachtige wolken. Ideaal voor de fotografen. 

We bezochten het Lofoten aquarium in Kabelvåg wat ook een heel leuk  beeld geeft van het onderwaterleven rond de Lofoten. Onderweg maakten we div stops tijdens de korte maar bruikbare opklaringen. Mooi licht spel en prachtige regenbogen in de Austnesfjord. 

Zaterdag was het grootste deel van de dag droog. Een mooie dag voor een wandeling langs de Laukvik eilanden met veel fotostops. Perfect weer met buien op afstand, zon en regenbogen. Ook liet een zeearend zich heel mooi zien tijdens een koffiepauze in dit prachtige natuurgebied.Een flinke groep Barmseisjes trok de aandacht van de hele groep. 

Zondag was ook weer een topdag: een rondrit over drie eilanden met o.a. een bezoek aan Unstad met haar unieke ligging en een rondje Kvalnes met bijzondere uitzichten. Onderweg maakten we stops met mooie opklaringen maar ook enkele buien. Het kunstwerk met de “spiegels” trok heel veel aandacht van de foto makers. Tot slot stopten we nog even in Kabelvåg om daar te genieten van een heerlijke kop warme Chocolade.
Het toetje van deze dag was helemaal super;  prachtig noorderlicht en daarom Eric Fokke nog even gevraagd om wat praktijk begeleiding te geven. Alle deelnemers waren heel blij met de adviezen van Eric en natuurlijk met het super mooie Noorderlicht. 

Maandag een mooie zonnige dag met een superwandeling op de Matmora, tot 450 meter hoog waar we in de zon mooi konden lunchen. Dit was echt genieten voor de natuurliefhebbers en de fotografen. Deze avond is onvergetelijk met echt zeer uitzonderlijk mooi noorderlicht. Alle kleuren die je maar kan bedenken en zeer snel beweeglijk. Super! (zie de fotoverslagen van Hans Poortvliet van deze reis)

Dinsdags was het goed weer om een boottocht te maken met de Stabben. Bestemming werdt Henningsvær. Mooie tocht met vogels en een mooi eind doel het pitoreske Henningsvær. Ook deze avond weer prachtig beweeglijk en kleurrijk noorderlicht. 

Woensdag een rit langs de kust met haar fjorden en stranden met vele stops voor vogeliefhebbers en fotomakers. Prachtig noorderlicht ook weer enkele uren lang het kon niet op. Donderdag in alle vroegte brachten we de deelnemers naar de “Flybussen” die hen naar het vliegveld van Evenes bracht. Een zeer geslaagde reis met heerlijk eten (zie gastenboek)

bericht delen