Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Noorderlicht Reizen

Byzonderereizen, dé noorderlicht specialist. 

Ook altijd al een keer het Noorderlicht willen zien? Gun uzelf deze bijzondere ervaring!
Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek om het Noorderlicht te kunnen zien.

Van half september tot en met maart is het Noorderlicht in Laukvik op de Lofoten een veel voorkomend verschijnsel. Hoe je het het beste kan bekijken, en om enigszins te begrijpen wat Noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center van Rob en Threes een vast onderdeel van deze reis.

 

Christine Moen Huset en het noorderlicht
Een prachtig noorderlicht te zien vanaf ons strand
Groene strengen noorderlicht op ons eigen strand op de Lofoten
Het noorderlicht bekijken in een unieke setting in Noorwegen
Een prachtige schemering met Noorderlicht bij ons Gasthuis op de Noorse Lofoten
Het noorderlicht boven ons gasthuis in Noorwegen
Noorderlicht tijdens onze noorderlichtreis in Noorwegen
Het Noorse Noorderlicht op de Lofoten
Harleys & Noorderlicht
Prachtige sfeerbeelden van een Noorderlichtreis en ons Gasthuis op de Lofoten
IMG_0380.JPG
Parchtig noorderlicht lijnenspel in Noorwegen
Christine Moen Huset en het noorderlicht Een prachtig noorderlicht te zien vanaf ons strand Groene strengen noorderlicht op ons eigen strand op de Lofoten Het noorderlicht bekijken in een unieke setting in Noorwegen Een prachtige schemering met Noorderlicht bij ons Gasthuis op de Noorse Lofoten Het noorderlicht boven ons gasthuis in Noorwegen Noorderlicht tijdens onze noorderlichtreis in Noorwegen Het Noorse Noorderlicht op de Lofoten Harleys & Noorderlicht Prachtige sfeerbeelden van een Noorderlichtreis en ons Gasthuis op de Lofoten IMG_0380.JPG Parchtig noorderlicht lijnenspel in Noorwegen

Het Noorderlicht is vooral een avond activiteit. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om te genieten van al het moois dat de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesteralen te bieden hebben.

Door de laagstaande zon contrasteren in de herfst de geel en oranje kleuren van de bomen schitterend met het groen blauwe zeewater.  In de winter leveren de uit het water oprijzende besneeuwde bergen sprookjesachtige plaatjes op!

03-herfstkleuren-Kabelvåg-Lofoten.jpg
02-dubbele-regenboog-Lofoten-kust.jpg
01-rekken-vol-stokvis-Laukvik-Lofoten.jpg
04-Noorderlicht-gasthuis-winter-Laukvik.jpg
05-kustwandeling-kloof-Laukvik.jpg
07-bijzonder-noorderlicht-Laukvik.jpg
08-noorderlicht-kleurvariaties-Lofoten.jpg
09-volle-maan-boven-kust-Lofoten.jpg
10-noorderlicht-vanaf-strandje-bijzondere-reizen.jpg
11-noorderlicht-gasthuis-november-Lofoten.jpg
12-terras-noorderlicht-gasthuis-zeezicht-Lofoten.jpg
13-noorderlicht-slingers-Lofoten.jpg
14-snel-bewegend-noorderlicht-Lofoten.jpg
15-rustpauze-dagexcursie-Laukvik-Lofoten.jpg
16-weerspiegelingen-in-water-Laukvik.jpg
17-Ranghildalen-herfst-Laukvik.jpg
18-Ranghildalen-wandeltocht-herfst-Lofoten.jpg
19-beweeglijk-noorderlicht-rechtboven-ons.jpg
20-kleurrijk-noorderlicht-Lofoten-Laukvik.jpg
21-Noorderlicht-in-Svolvær.jpg
26-sneeuwwandelen-in-bergen-Lofoten.jpg
27-sneeuwschoenen-wandeling-Lofoten.jpg
29-sledehonden-farm-excursie-Noorwegen.jpg
30-samische-familie-rendieren-Noorwegen.jpg
32-ijssculpturen-Laukvik-Lofoten.jpg
32-koffiepauze-tijdens-sneeuwwandeling-Lofoten.jpg
03-herfstkleuren-Kabelvåg-Lofoten.jpg 02-dubbele-regenboog-Lofoten-kust.jpg 01-rekken-vol-stokvis-Laukvik-Lofoten.jpg 04-Noorderlicht-gasthuis-winter-Laukvik.jpg 05-kustwandeling-kloof-Laukvik.jpg 07-bijzonder-noorderlicht-Laukvik.jpg 08-noorderlicht-kleurvariaties-Lofoten.jpg 09-volle-maan-boven-kust-Lofoten.jpg 10-noorderlicht-vanaf-strandje-bijzondere-reizen.jpg 11-noorderlicht-gasthuis-november-Lofoten.jpg 12-terras-noorderlicht-gasthuis-zeezicht-Lofoten.jpg 13-noorderlicht-slingers-Lofoten.jpg 14-snel-bewegend-noorderlicht-Lofoten.jpg 15-rustpauze-dagexcursie-Laukvik-Lofoten.jpg 16-weerspiegelingen-in-water-Laukvik.jpg 17-Ranghildalen-herfst-Laukvik.jpg 18-Ranghildalen-wandeltocht-herfst-Lofoten.jpg 19-beweeglijk-noorderlicht-rechtboven-ons.jpg 20-kleurrijk-noorderlicht-Lofoten-Laukvik.jpg 21-Noorderlicht-in-Svolvær.jpg 26-sneeuwwandelen-in-bergen-Lofoten.jpg 27-sneeuwschoenen-wandeling-Lofoten.jpg 29-sledehonden-farm-excursie-Noorwegen.jpg 30-samische-familie-rendieren-Noorwegen.jpg 32-ijssculpturen-Laukvik-Lofoten.jpg 32-koffiepauze-tijdens-sneeuwwandeling-Lofoten.jpg

Paradijs voor fotografen

De Noorderlicht reizen vormen één grote snoepwinkel voor fotografen. De hele dag door is het lichtspel bijzonder, bij ieder weertype. De laagstaande zon geeft prachtig strijklicht. De kleuren bij zonsopgang en ondergang zijn betoverend. En de uitdaging om een perfecte Noorderlicht foto te maken is natuurlijk groot.

Elanden op de Legendarische Lofoten

 

Het weer is een alles bepalende factor

Voor iedere groepsreis hebben we vooraf een programma bedacht. Globaal kun je dat lezen in de reisbeschrijving. Het programma is afhankelijk van het seizoen en wat er op dat moment allemaal te beleven is.

In gesprek met de groep passen wij het programma aan aan de specifieke wensen. Improviseren is een belangrijke vaardigheid van ons. Dat moet ook wel. Want 250 kilometer boven de poolcirkel heeft het weer altijd het laatste woord. Onze bus rijdt op spijkerbanden, maar dat betekent nog niet dat we alle weertypen kunnen trotseren. Veiligheid voor alles!

Het winterlandschap

 

Voor het winterseizoen van 2020 hebben we vijf reizen gepland. Klik rechts, of onder het kopje aankomende reizen voor de beschrijving.

Meer lezen:

Voor vragen kunt u geheel vrijblijvend gebruik maken van ons contactformulier.

Liz Geurts en Jos van Oosten.

REISVERSLAGEN Noorderlicht Reizen

51534b40-670d-4a78-a8a3-241ee894b112.jpg

2018 Herfstreis 3

Afscheid 3e herfstreis Lofoten —————————————

In de sfeer van d’oude Sinterklaas

Even het nu volgende korte relaas Want we hebben allen enorm genoten Bij Jos en Liz op de mooie Lofoten En hoewel hier kerst al heeft toege … [ lees verder ]


herfstvakantie-noorwegen-ondergaande-zon.jpg

Fotoverslag Noorderlicht herfstreis 2017

Eind september maakten wij weer een prachtige groepsreis op de Lofoten waarbij we het Noorderlicht hebben meegemaakt. Bekijk hieronder de prachtige fotoserie over de samenstelling van de groep, de prachtige natuur en natuurlijk het overweldigende noorderlicht tij … [ lees verder ]


Een huskie tijdens de noorderlichtvakantie.JPG

Sledehondentocht tijdens de Noorderlichtvakantie

Margriet stuurde ons haar ervaring door:

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij jullie en ik kijk daarom terug op een fijne week. De foto’s zorgen ervoor dat ik lang kan nagenieten en het aan anderen kan laten zien.

Veel hartelijke groeten,

[ lees verder ]


Prachtig wit rendier

Fotoverslag van de hersft noorderlichtreis

Bekijk het fotoverslag van de herfstreis op de lofoten (HR2-oktober 2016) met twee boottochten waarbij we veel vissen en zeearenden hebben gezien. We zijn naar de Henningsvær geweest, hebben bergwandelingen gemaakt en zijn op bezoek bij de rendieren geweest.

[ lees verder ]


IMG_0067.JPG

Vakantie lofoten 2016.png

videoverslag noorderlichtreis.png

20160205_03_haventje-van-Laukvik.jpg

Reisverslag bijzondere Noorderlichtreis februari 2016

Met enige vertraging kwamen de 10 deelnemers op donderdag 4 februari 2016 aan met het kleine propellervliegtuig op de luchthaven van Svolvær. Pas om half elf 's avonds zaten we met elkaar aan een heerlijke soep van Marijke. De Lofoten waren weer mooi wit door ee … [ lees verder ]


Noorderlicht herfst tafereel

Laukvik Lofoten.png

13 Noorderlicht 23-03 (13).jpg

Een fotoverslag van Peter Roels

Peter Roels maakte in maart 2015 tijdens een Noorderlicht reis van Byzonderereizen een prachtige fotoserie.

De foto's van Peter van het noorderlicht zijn, samen met een artikel van 2,5 blz., gepubliceerd in het tijdschrift “Heelal” van … [ lees verder ]


IMG_1138.JPG

Reisverslag herfstvakantiereis oktober 2014

Samenvatting van de herfstvakantie noorderlichtreis, oktober 2014

Deze reis valt precies in de herfst-schoolvakanties van de regio`s noord en midden in Nederland. Ook dit keer was de reis weer volgeboekt.

Op verzoek was dit een 10-daagse reis. Al … [ lees verder ]


reizen2014_0033.jpg

5e en laatste winter-noorderlichtreis 2014

Ook deze reis was volgeboekt en bestond uit een goedgehumeurd, gezellig gezelschap. Net als op de voorgaande noorderlicht/winterreizen zagen we op de eerste avond al heel mooi noorderlicht. Een beter begin kun je je natuurlijk niet wensen.

De volgende dag … [ lees verder ]