• 30 jaar ervaring
 • Afwisselende programma's
 • Persoonlijke service
 • Kleine groepen
 • Huiselijke sfeer

  Motorreis op Lofoten 2017

  21 Jul 2017 t/m 01 Aug 2017

  MR-1-17 - Motorreis op Lofoten 2017

  Een unieke volledig verzorgde motorvakantie ruim 300 km boven de poolcirkel, over de "Parel van Noorwegen", met na vrijwel elke bocht een nieuw verrassend uitzicht.

  Op 22 juli kun je nog net de midzomernachtzon vanuit ons gasthuis Kristine Moen Huset zien, met vrij uitzicht naar het noorden. Tijdens deze reis blijft het ‘s nachts gewoon licht.

  Download reisbeschrijving MR-1-17

  Vrijdag 21 Jul 2017 t/m Dinsdag 01 Aug 2017

  (zie informatie) vanaf € 1.160,- pp

  Prijsoverzicht
  Boek je de reis met 1 Harley (Dyna/Softail), dan kost dat € 2.660,- voor 1 persoon.
  Touring-model kost € 110,- extra.
  Duo-passagier: € 1.810,- pp.

  Eigen motor: € 1.160,- pp (namelijk prijs excl. vliegticket)

  Voor de Trike geldt een extra toeslag.

  (Het eigen risico voor de huurmotor bedraagt € 750,-)

  Informatie
  Voor de zesde keer organiseren wij (Marijke en Frans van “Byzonderereizen.no”) een unieke motorvakantie ruim 300 km boven de poolcirkel. Het is een motorvakantie die heel anders is dan de meeste aangeboden verzorgde motorreizen.                                                                 
  De Lofoten. Een eilandengroep, met bruggen aan elkaar verbonden, die bekend staat als de “Parel van Noorwegen”. Alleen maar bochtige, smalle wegen, met na bijna elke bocht een nieuw verrassend uitzicht. Een droomgebied voor de toerrijder.
  Deze reis is bedoeld voor motor-toerliefhebbers  die graag in dit unieke gebied willen rijden, maar het te ver van huis vinden om op hun eigen motor eerst 2.800km helemaal naar de Lofoten te rijden (dat kan overigens wel, ook bij deze reis) of voor wie gewoon die extra reistijd niet heeft.
  Ook al rijd je zelf op een ander merk motor, dan is dit juist een uitgelezen kans om eens een aantal mooie ritten op een nieuwe Harley Davidson te rijden. Je kunt natuurlijk ook deelnemen op je eigen motor.

  Net als onze andere reizen is ook deze 12-daagse motorreis volledig verzorgd.
  Je kunt 8 dagen beschikken over een Harley Davidson (Ultra Classic Electra Glide, Street Glide, Heritage Softail Classic of een Road king).

  We maken acht begeleide toertochten op de Lofoten, Ofoten en Vesterålen.  We kunnen je verzekeren dat dit gebied 100% El Dorado is voor de motor-toerliefhebber.
  De natuur is zo verrassend mooi. De drie gebieden, de Lofoten, Ofoten en Vesterålen liggen hemelsbreed circa 300 km zuidelijker dan de Noordkaap. We toeren door één van de interessantste motorgebieden van Europa.

  Al is de gemiddelde temperatuur natuurlijk lager dan in Zuid Europa, het klimaat is prima om motor te rijden. Goede motorkleding is natuurlijk wel een vereiste.
  De temperaturen kunnen sterk schommelen van zo’n 8 tot 25 graden. Maar op de Lofoten valt wel weer de minste regen van heel Noorwegen.

  Programma overzicht
  Vrijdag 21 juli worden de deelnemers door ons opgehaald van het vliegveld.

  Maandag halen we de motoren op bij de Harleydealer in Ballangen. Dit is meteen de eerste rit over Narvik via de E6 en E10 naar de Lofoten, een tocht van ongeveer 4 uur met natuurlijk een aantal stops onderweg.

  Dinsdag staat een toer naar Lofoten eilanden Vestvågøy en Gimsøy op het programma over heerlijke bochtige kustwegen. Een rit van, verdeeld over de dag, ongeveer 4,5 uur rijden, met mooie uitzichten en voldoende fotostops en pauzes.

  Woensdag naar de Vesterålen, de mooiste bochtige wegen door prachtige gebieden, we doen twee eilanden aan, Hadseløya en Langøya onder andere naar de mooie westkust van de Vesterålen. Heen en terug gebruiken we de veerboot Fiskebøl-Melbu. Circa 6 uur rijden verdeeld over de dag.

  Donderdag  is een rit gepland naar Henningsvær, Kabelvågen en Svolvær.
  Vrijdag en zaterdag een mooie lange rit over de hele Lofoten. We volgen de E10 tot en met het dorpje Å waar ook het einde van de weg is op de Lofoten. We rijden over vijf eilanden, doen vele fotostops en nemen onderweg tijd voor koffie en lunch. We gaan verschillende zijwegen op voor “Byzondere plekjes” .

  Tijdens deze rit overnachten we in een “Rorbu” en gaan we uit eten.

  Zaterdag rijden we deels over de E10 en deels over alternatieve wegen terug naar Laukvik met ook weer regelmatig cultuur- en natuurstops.

  Zondag wordt een route gereden langs de mooie Raftsund met uitzicht op de Trollfjord en de mooiste bergtoppen van de Lofoten. We rijden verder richting Holandsham en Digermulen. Circa 5 rij-uren.

  Maandag starten we in alle vroegte voor de laatste rit van Laukvik naar Ballangen. Een prachtige rit over de mooie nieuwe (vastelandverbinding) “Lofast”, echt een hele mooie weg over het grootste eiland van Noorwegen “Hinøya”. Bij goed weer rijden we via Bjerkvik en Narvik (circa 4,5 uur rijden).

  Deze acht motorrijdagen staan garant voor een heerlijke motorvakantie. De volgorde van de ritten kunnen we altijd aanpassen aan het weer.
  De zaterdag en zondag vóór de motorrijweek bieden we een boottocht aan met onze houten kotter Stabben en een wandeling in de omgeving van Laukvik.

  Juist de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer maken deze droomreis helemaal bijzonder. Dinsdag  1  augustus  word je weer naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Schiphol, of rij je zelf op je eigen motor terug naar huis.

  Overige informatie
  Natuurlijk overnacht je bij ons in het sfeervolle Kristine Moen Huset en geniet je van de zeer hooggewaardeerde maaltijden.
  Op de rit naar Å eten we onderweg; deze maaltijd is voor eigen rekening, net als het ontbijt en lunch op de rit van Å naar Laukvik.

  De MR-1-17 is een 12-daagse reis met 8 motorrijdagen. We rijden maximaal een uur en een kwartier achter elkaar, dan een stop.
  Er zijn maximaal 12 deelnemers, met de begeleiders mee max. 8 motoren, alle motoren zijn geschikt om iemand achterop te hebben.
  Brandstofkosten, entreegelden voor musea, en eten en drinken onderweg zijn voor eigen rekening.  Verder gelden de gebruikelijke huurvoorwaarden, vergelijkbaar met de Nederlandse HD verhuurders. € 750,- eigen risico voor de huurmotor.

  Inbegrepen: elke dag ontbijt, lunchpakket, koffie, thee en warme maaltijden in Kristine Moen Huset. Verder zijn natuurlijk inbegrepen de vliegreis en excursies (boottocht/bergwandeling), het halen en brengen van en naar het vliegveld en het halen en brengen van de motoren, net als de overnachting onderweg.
  Het grote voordeel van het overnachten op één locatie (Kristine Moen Huset - met uitzondering van 1 nacht) is natuurlijk dat je niet telkens alles hoeft in te pakken, en op de motor te laden. Meestal slaap je beter, omdat je gewend raakt aan de vertrouwde omgeving.

  MR-1-17
  Een 12-daagse Motordroomreis van vrijdag 21 juli t/m dinsdag 1 augustus 2017

  Boek je de reis met 1 Harley (Dyna/Softail), dan kost dat € 2.660,- voor 1 persoon. Touring-model kost € 110,- extra.
  Duo-passagier: € 1.810,- pp.

  Eigen motor: € 1.160,- pp (namelijk prijs excl. vliegticket)

  Voor de Trike geldt een extra toeslag.

  (Het eigen risico voor de huurmotor bedraagt € 750,-)


  vorige reis volgende reis