Ook altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Gun jezelf deze bijzondere ervaring! Wij organiseren al vele jaren Noorderlichtreizen. En met succes! 

Tot nu toe hebben onze gasten op alle noorderlichtreizen het noorderlicht daadwerkelijk gezien, soms 1 avond, soms wel vier avonden per reis. Met vrij uitzicht naar het Noorden is ons Noorderlichtgasthuis misschien wel de warmste plek in Europa om het noorderlicht te kunnen zien.

De herfst

Het kleurenpalet van de herfst is hier op de Lofoten van ongekende schoonheid. In de combinatie met de laag staande zon levert dat hele mooie plaatjes op. En handenvol met bessen! Het noorderlicht is vooral een avond activiteit. Dat betekent dat we overdag de tijd hebben om er op uit te trekken en de natuur op te snuiven. Met onze bus en te voet verkennen we de Lofoten eilanden en de iets noordelijker gelegen Vesterålen.

Een bezoek aan het kunstzinnige Henningsvaer is een vast onderdeel in het programma. Dit plaatsje is een aaneenschakeling van kleine eilandjes die alleen via twee hoge en smalle bruggen bereikbaar zijn. Vanuit Svolvaer zullen we, als het weer het toestaat, een boottocht maken naar het Trollfjord en op zoek gaan naar zeearenden. Een bezoek aan het zeeaquarium, aan het Stangerholmenmuseum hier in Laukvik of een bezoek aan de Samische rendierhouderij zijn activiteiten voor als het iets minder weer is.
In de herfstmaanden is de kans op het Noorderlicht net zo groot als in de wintermaanden. Hoe je het het beste kan bekijken, en om enigszins te begrijpen wat noorderlicht is, is het bezoek aan het Polarlight Center een vast onderdeel van deze reis. Op deze pagina hebben we geprobeerd alvast een en ander uit te leggen. Bij iedere reis vind je specifieke informatie over wanneer de zon opkomt en ondergaat. En over de maanfases.