Aurora in groen en rood

Al vanaf 12 oktober kwamen in noord Noorwegen aurora's uit het niets tevoorschijn, en ontdekten we dat de groene laag bedekt was met een rode laag! 

Lees meer »

Uitwaaien op Terschelling

Helaas hebben we alle herfstreizen vanwege het Corona virus moeten annuleren. Tegelijk dank voor onze trouwe klanten die besloten hebben om door te schuiven naar de noorderlichtreizen in 2021. We verheugen ons er enorm op.

Lees meer »

Noorwegen weer open voor toeristen!!

Afgelopen 10 juli heeft de Noorse regering in een persconferentie bekend gemaakt om de Corona maatregelen weer iets te versoepelen. Door zorgvuldig beleid en met inzet van de inzet van de inwoners van Noorwegen is hier de Corona besmettingsgraad zeer laag. Een fijn idee en dat wil iedereen graag zo houden.

Lees meer »

Goed nieuws voor Lofoten liefhebbers

Even leek het er op dat we tot 20 augustus gesloten zouden moeten blijven. Onze zomerreizen hebben we in goed overleg met onze gasten allemaal al op een eerder moment doorgeschoven naar 2021. We zijn iedereen heel dankbaar voor het vertrouwen en de medewerking! Maar nu lijkt het er op dat we onder speciale voorwaarden vanaf 15 juli kleinere gezelschappen kunnen ontvangen en begeleiden.

Lees meer »

Noorwegen blijft voorzichtig!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is het hier bijna net zo groen als in Nederland. In de afgelopen 2 weken is de natuur hier ontploft. Op sommige dagen was het hier al meer dan twintig graden!

Lees meer »

Hoopvol naar de zomer

De tijd vliegt. Het is al half mei en bijna heel Noorwegen zit nog in de sneeuw en wij ook. Het is heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de omgeving. We verheugen ons er op om dat straks weer met gasten te kunnen delen. De ontwikkelingen zijn hoopvol!

Lees meer »

Sneeuwgorzen op weg naar Spitsbergen

De sneeuwgors (Snøspurv, Plectrophenax nivalis) is een bijzonder en vrolijk zangvogeltje. In de winter kan je hem ook in Nederland vinden, maar in Schotland is de kans groter. Vandaag vloog een grote zwerm sneeuwgorzen druk rond ons huis. Op de webcam had je ze voorbij kunnen zien vliegen. In de verse sneeuw zochten ze al kwetterend naar voedsel.

Lees meer »

Nieuwe wandelgids Vesterålen 2020

Het mooie van de Vesterålen is dat je een prachtig zicht hebt op de Lofoten. Door de steile en grillige bergen die recht uit de zee omhoog komen heeft de Lofoten een dramatische voorkomen. De Vesterålen is veel meer glooiend, meer zoals Schotland. Daarmee is het ook een hele plezierige wandelomgeving en onder wandelaars heel populair.

Lees meer »