De papegaaiduikers zijn terug.

Eigenlijk wilden we blij en trots vertellen dat we de Wulp weer hebben gezien en gehoord! Het teken van de naderende lente... En dat klopt, we hebben er zelfs meerdere gezien. Het is alleen nog niet gelukt om ze goed te fotograferen.  Vandaag 14 april is een bijzondere dag voor een hele andere minstens zo indrukwekkende vogelsoort in Noord Noorwegen, ook wel 'de clown van de zee' genoemd.

Lees meer »

Scandinaviëmarkt op Schokland

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert Museum Schokland de negende editie van de Scandinavië Markt op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Een heel weekend lang kan de Scandinaviëliefhebber zijn hart ophalen bij tientallen stands vol Scandinavische producten.

Lees meer »

Garantieregeling

Al enige tijd waren we op zoek naar een mogelijkheid om ons aan te sluiten bij een Nederlands garantiefonds voor kleine reisorganisaties. Dat was niet zo makkelijk omdat we een Noors bedrijf zijn. In STO garant hebben we een organisatie gevonden waar we ons wel hebben kunnen aanmelden als deelnemer. 

Lees meer »

De nieuwe zonnecyclus 25 ontwikkelt zich goed.

Wat betreft het noorderlicht is de website spaceweather.com een belangrijke informatiebron. We hadden de afgelopen tijd al gemerkt dat er zo vaak en mooi noorderlicht was. Maar dan is het ook fijn om dat nog eens wetenschappelijk bevestigd te krijgen. Als je de link volgt kan je er meer over lezen.

Lees meer »

Noorderlicht in Nederland

De afgelopen dagen zijn er wat heftige explosies op de zon geweest. Daardoor was er Noorderlicht zelfs in Nederland te zien. Wel met enige moeite, en vooral op donkere plekken door het oog van een camera.

Lees meer »

Nieuwe Ferry tussen Groningen en Kristiansand

Vanaf april 2022 zal de MS Romantika drie maal per week om 15:00 uur vertrekken vanuit Eemshaven om vervolgens om 09:00 uur aan te komen in Kristiansand. Eveneens is er een terugtocht naar Nederland. Het schip beschikt over restaurants, cafés, taxfree shops en entertainment.

Lees meer »

Noorwegen opent voorzichtig

Noorwegen heeft op 19 juni zijn toegangsregels versoepeld. Sinds vanochtend heeft de FHI zijn website bijgewerkt en we beginnen een beeld te krijgen van wat die versoepelingen betekenen.

Lees meer »

Zeewierweekend

Van 20 tot 23 mei hadden we eindelijk weer eens gasten in Kristine Moen Huset. Wat een feest! Samen met de deskundige Peggy Ellingsen op het gebied van zeewier en allerlei ander 'wild' groeiende heerlijkheden organiseerden we een cursusweekend rondom de gezondheidsvoordelen, het oogsten en bereiden van zeewier.

Lees meer »