Noorderlicht in Nederland

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 11:25
Noorderlicht in Nederland

De afgelopen dagen zijn er wat heftige explosies op de zon geweest. Daardoor was er Noorderlicht zelfs in Nederland te zien. Wel met enige moeite, en vooral op donkere plekken door het oog van een camera.

Bovenstaande foto is gemaakt door Sytse Schoustra op Terschelling, met dank.

De zon gaat weer een actievere periode in en dat kunnen we nu al goed merken. Normaal stoot de zon ook deeltjes uit (plasma), maar dat gaat dan minder heftig en levert dat Noorderlicht op dat alleen zo'n beetje boven de poolcirkel goed te zien is (bijvoorbeeld bij ons op de Lofoten :-))

Door de 'actievere zon' is het  goed mogelijk dat in de komende tijd het poollicht weer te zien is op bijvoorbeeld Terschelling of andere waddeneilanden. Als je goed de zon in de gaten houdt, kan je ongeveer drie dagen vantevoren weten dat er een grote kans is om ook in Nederland noorderlicht te zien. Tijd genoeg om een weekendje waddeneilanden te boeken ;-)

Hoe?

Lees dan goed onze pagina's over wat het noorderlicht is en hoe je het kan voorspellen

Je kan natuurlijk ook inschrijven op een van onze Noorderlichtreizen in de herfst of in de winter. Door onze ligging op de noorderlijke Lofoten eilanden aan de warme golfstroom, is het bij ons misschien wel de warmste plek op aarde om het noorderlicht te beleven.

Wij zijn blij dat iedereen die heeft deelgenomen aan één van die noorderlichtreizen ook daadwerkelijk het Noorderlicht heeft gezien.

Je bent van harte welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.