Noorwegen blijft voorzichtig!

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 17:06
Lofoten zomer

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is het hier bijna net zo groen als in Nederland. In de afgelopen 2 weken is de natuur hier ontploft. Op sommige dagen was het hier al meer dan twintig graden!

Heerlijk! We missen alleen jullie! We willen al het moois zo graag delen.... Maar dat laat nog op zich wachten...

Het is nog steeds zo, dat in ieder geval tot 20 juli de grenzen van Noorwegen gesloten blijven. Het beeld is dat vanaf die datum Noorwegen stap voor stap, afhankelijk van de ontwikkelingen in andere landen, zijn grenzen zal openen.

Het aantal besmettingen en slachtoffers hier in Noorwegen is in verhouding erg laag. De besmettingen hier op de Lofoten zijn op één hand te tellen en ook duidelijk herleidbaar naar (buitenlandse) bronnen.

Het risico om hier besmet te raken is dus buitengewoon klein. Dat wil ook iedereen graag zo houden. De regering, en ook de mensen zelf, zijn erg voorzichtig.

Dat geeft ons in ieder geval het gevoel dat als de grenzen weer open gaan, dat dan ook op een verantwoordelijke manier zal gebeuren. Een goede basis voor een zorgeloze vakantie!

De prangende vraag alleen is wanneer en hoe? Onze eerstvolgende reis is de Geologiereis van begin augustus. We verheugen ons daar erg op, en hopen dat die door kan gaan. Tegelijk zijn er nog veel vragen. De tickets zijn geboekt, maar gaat het vliegverkeer net als vroeger? Mogen we nog steeds met negen mensen in onze bus, of gaat dat straks anders? Worden mondkapjes verplicht? En ga zo maar door. Spannende tijden met heel veel openstaande vragen!

Ondertussen blijven we lekker bezig en zijn we binnen bijna klaar met het schilderwerk en zijn we nu met het buitenwerk bezig. We vervelen ons allerminst, maar ....

We kijken er echt naar uit  om weer als vanouds met groepen op stap te kunnen. Als je je daar ook op verheugt, is het goed om te weten dat we onze annuleringsvoorwaarden voor nieuwe boekingen heel soepel hebben gemaakt. 

Voor 100 euro kun je je vrijblijvend inschrijven voor een reis.  De boeking wordt pas definitief als we de tickets gaan kopen. Daarvoor nemen we dan contact met je op.

Hopelijk tot gauw!!

zolderkamer Kristine Moen Huset

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.