Noorwegen opent voorzichtig

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 16:20
Vestvagøy Lofoten

Noorwegen heeft op 19 juni zijn toegangsregels versoepeld. Sinds vanochtend heeft de FHI zijn website bijgewerkt en we beginnen een beeld te krijgen van wat die versoepelingen betekenen.

Noorwegen is nu in principe open voor mensen uit ‘groene landen’ en ‘vol-gevaccineerden’. De kanttekeningen hierbij brengen ons echter helaas nog niet in Hoera-stemming:

  • Je vaccinatie moet met een QR code volgens internationale regels te verifiëren zijn (SYSVAK register). Op dit moment kan de Noorse overheid dit alleen waarmaken voor inwoners van Denemarken, Zweden en Noorwegen zelf.
    Er worden geen toezeggingen gedaan voor wanneer de technische voorzieningen geregeld zijn zodat ook Nederlandse vaccinaties rechtsgeldig te verifiëren zijn.
  • Een land moet twee weken groen zijn voordat inwoners van dat land zonder beperkingen Noorwegen in mogen. Dat begon er voor Nederland aardig op te lijken, maar de Delta variant gooit nu roet in het eten.Toeristen uit 'rode landen' vanuit de EU mogen ook komen, maar moeten nog wel eerst in quarantaine.

Wij rekenen er eigenlijk op dat de techniek voor de verificatie van het vaccinatiebewijs snel ingevoerd wordt….. wij hopen dat in ieder geval heel erg!

Voor onze zomerreizen betekent het concreet dat de eerste eilandenreis niet door gaat, de wandelreis en tweede eilandenreis misschien. 

Wellicht verandert de situatie snel, hou het vooral zelf ook in de gaten. 

middernachtzon Lofoten

Reactie plaatsen

Reacties

Greet Lens
3 jaar geleden

Voor Nederland ziet het er dus niet goed uit!
Komen er ook gasten uit andere landen?
Het huis ziet er weer zo prachtig wit geverfd uit!!
Maar voor niet gevaccineerden is het helemaal onmogelijk?
Ik ga deze zomer maar weer naar Terschelling.
Groeten, Greet Lens.

Jos
3 jaar geleden

Greet, gelukkig kunnen we gewoon gasten uit Nederland ontvangen, mits ze volledig gevaccineerd zijn. En inderdaad, goed gezien, we hebben Kristine Moen Huset van een nieuwe verflaag voorzien.
Veel plezier op Terschelling.

Greet Lens
3 jaar geleden

Fijn dat jullie weer gasten kunnen ontvangen!
Ik was altijd nog van plan een keer samen met mijn dochter te komen, vond het geweldig in jullie huis! Helaas laten mijn benen het het afgelopen jaar afweten, dus heeft het niet zoveel zin om te komen, helaas!
Wens jullie heel veel succes en misschien zien we jullie eens op Terschelling, daar kwam ik Marijke en Frans ook eens tegen!
Groetjes uit Nederland.

Jos
3 jaar geleden

Wie weet, lijkt ons leuk!
Onze kampeerspullen staan op Terschelling in de stalling.... klaar voor gebruik.