Zeewierweekend

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 11:38
achtertuin Kristine Moen Huset

Van 20 tot 23 mei hadden we eindelijk weer eens gasten in Kristine Moen Huset. Wat een feest! Samen met de deskundige Peggy Ellingsen op het gebied van zeewier en allerlei ander 'wild' groeiende heerlijkheden organiseerden we een cursusweekend rondom de gezondheidsvoordelen, het oogsten en bereiden van zeewier.

We hebben de verschillende soorten zeewier  gedroogd, gefrituurd, in boter gebakken en in het zuur gezet. Op het menu stonden lasagne met suikerwier, focaccia met blazen van blaaswier en kabeljauw ingepakt in vleugelkelp.

Daarnaast hebben we lijsterbesblad geplukt en daar ijs van gemaakt, geserveerd met berkensiroop. De eerste scheuten van wilgenroosjes hebben we gebakken en rauwe door de salade gemengd. De aardappelsalade hebben we op smaak gebracht met daslook, duizendblad en de eerste scheuten van berk. De huid van de kabeljauw  en zeewier werden gefrituurd als tussendoortje. 

Tenslotte hebben we de laatste ochtend zeewier ingemaakt en potjes met zeewierzout gemaakt om mee naar huis te nemen. 

Het was zowel voor de deelnemers als voor onszelf een onvergetelijke ervaring en we kunnen niet wachten om al deze heerlijkheden ook met onze Nederlandse gasten te delen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.