Uitwaaien op Terschelling

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 11:04

Helaas hebben we alle herfstreizen vanwege het Corona virus moeten annuleren. Tegelijk dank voor onze trouwe klanten die besloten hebben om door te schuiven naar de noorderlichtreizen in 2021. We verheugen ons er enorm op.

Omdat we 'vrij' waren en nog wat zaken in Nederland te regelen hadden, besloten we spontaan op vrijdag 11 september de auto te pakken voor een korte vakantie op Terschelling. We zijn al sinds het jaar 2000 vaste gast van Bianca en Jan op camping t Wantij in Oosterend en hebben onze kampeer spullen op het eiland opgeslagen staan. Met het mooie weer in het vooruitzicht zakten we met de auto af door een schitterend herfstachtig Noorwegen en Zweden. Eenmaal over de brug in Denemarken aangekomen hebben we gas gegeven en zijn in een rechte lijn naar de veerboot  gereden; 'Terug naar Terschelling' .

Op de overtocht was het wel even raar, want het was onze allereerste kennismaking met het dragen van een mondkapje. Heel verstandig, maar op de Lofoten zijn in de afgelopen tijd slechts een paar gevallen van Corona geconstateerd, dus alle maatregelen kenden we meer van TV dan in werkelijkheid.

Het verblijf op het waddeneiland was als vanouds en het is ook opvallend hoeveel overeenkomsten er zijn tussen Terschelling en de Lofoten. De schone lucht, mooie wolkenpartijen, het witte zand, de zee en het struinen door de duinen. 

Het was heerlijk om direct vanaf de camping zo door de duinen naar zee te kunnen lopen, of naar het wad. Op de fiets het eiland rond. Het groene strand afgelopen. En een biertje met bitterballen bij de Walvis kon natuurlijk niet ontbreken. Net als een avondje heerlijk eten in de Groene Weide bij Hessel.

Erg leuk was het ook om een hoop oude bekenden te zien en hen te vertellen over onze avonturen op de Lofoten. We hebben veel kaartjes uitgedeeld en hopen oprecht velen in Laukvik te mogen begroeten! Voor ons voelen de Lofoten als een soort Terschelling 2.0.

Maar goed, eerst dat virus onder controle krijgen. Na een weekje Terschelling  gingen we terug naar de vaste wal voor familiebezoek en wat zakelijke afspraken. Daar kwamen de besmettingen zo dichtbij en gingen de cijfers zo de verkeerde kant op dat we snel onze spullen hebben gepakt en weer terug zijn gereden.

De herfstkleuren in Zweden en Noorwegen waren wederom betoverend en de vele pontjes maakten onze terugtocht tot een ontspannen reis.

Ben je geïnteresseerd om ooit ook zo'n herfst-tocht te maken? Neem dan contact met ons op. We werken het graag voor je uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Jim van Leeuwen
4 jaar geleden

Ik ben wel geïnteresseerd om zo'n reis te maken! Fien ook trouwens.

Jos
4 jaar geleden

Jim, ik neem rechtstreeks contact met je op! Groet.