Corona nieuws

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 12:38

Onze gasten van de vierde winterreis omschreven in het gastenboek hun week als "de week waarin de wereld veranderde". Het was een fantastische en tegelijk surrealistische week. Zorgvuldig hielden we ons aan de steeds weer nieuwe en uitgebreidere voorschriften. Intensief was er contact met media en thuisfront. Op een verantwoorde manier heeft iedereen met volle teugen kunnen genieten van wat de Lofoten te bieden heeft. Maar iedere dag werd de onzekerheid groter en de vrijheid kleiner. Dat terwijl de natuur, het noorderlicht en het onstuimige pool-weer zich nergens aan stoorden. 

Alles overziend hebben we gedurende die week contact opgenomen met onze gasten voor de vijfde winterreis. In goed overleg hebben we besloten hun inschrijving om te boeken naar één van de herfstreizen. We hopen oprecht dat het tegen die tijd weer verantwoord is om te reizen.

Corona pauze van Byzondere Reizen in Kristine Moen Huset

Nu hebben we "Corona-pauze". We hebben het beestje maar een naam gegeven. Buiten is het winterse weer hier nog steeds onbeschrijflijk mooi. Het is heel onwerkelijk. Niemand weet hoe de toekomst er uit zal zien. We pakken onze Noorse lessen weer op en klussen in Kristine Moen Huset. Ook hebben we ons aangemeld als vrijwilliger om mensen in quarantaine te kunnen helpen. We beginnen een beetje aan de onzekerheid te wennen. Het lukt steeds beter om weer te genieten van het hier zijn. Het voelt alleen heel raar dat onze kinderen niet kunnen komen. We mochten van hen naar Noord Noorwegen verhuizen, want "dat is toch eigenlijk heel dichtbij". Niets blijkt minder waar.

Vanaf juni hebben we weer boekingen in onze agenda. We spreken veel over hoe we daar nu het beste mee om kunnen gaan.  Maar steeds komen we tot de conclusie dat het eigenlijk nog te vroeg is om er ook maar iets zinnigs over te zeggen. We volgen aandachtig hoe de luchtvaartmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en de brancheverenigingen van de reiswereld met deze onzekerheid omgaan. In grote lijnen doen zij nu uitspraken over de boekingen tot eind april en voor de reizen daarna laten ze alles open. Die lijn volgen wij nu ook. 

Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we dat snel melden. Voor nu dus "Corona pauze". 
Sterkte en pas goed op elkaar!

Laukvik, 20 maart 2020, 

Liz en Jos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.