Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Sneeuwscootertocht

De sneeuwscootertocht is populair en wordt voornamelijk in Noors en Zweeds lapland aangeboden. Het mooiste is natuurlijk als je een sneeuwscotertocht kan combineren met bijvoorbeeld sneeuwwandelen, een huskysafari, slede rijden, walvissen kijken  en ook nog genieten van de overweldigende natuur op de Lofoten.

Op de beste plek om het indrukwekkende Noorderlicht te zien. Dat kan je allemaal combineren met Bed & Breakfast in het Kristine Moen Huset gasthuis als eerste uitvalsbasis. inclusief een huur auto en vliegtickets.

Sneeuwzekerheid voor je sneeuwscootertocht

Lapland heeft een grotere sneeuwzekerheid en meede daarom super geschiktvoor een sneeuwscootertocht. Op ongeveer 6 uur rijden van de Lofoten kan je hele mooie sneeuwscootertochten maken. Het is een mooie dagtocht met de auto door een prachtig afwisselend landschap van de Lofoten, de Ofoten en het Zweedse Landschap. Op de Lofoten neemt de sneeuwzekerheid toe na de kerst.

Een sneeuwscootertocht en daglicht 

Lapland en de Lofoten liggen boven de poolcirkel. Hoe noorderlijker je komt hoe korter het daglicht is. Op de Lofoten komt de zon niet boven de horizon van 6 december tot 6 januari, in deze periode is het licht van 10 tot 14 uur. In januari lengen de dagen weer heel snel en vanaf half januari heb je al weer langer daglicht om dagactiviteiten zoals een sneeuwscootertocht te kunnen doen. Voor de “Blauwe periode” heb je tot half november ook daglicht genoeg voor dagacitviteiten. Zie onze pagina Noorderlichtreizen.

Overnachten voor en na je sneeuwscootertocht

Het wordt steeds drukker met de wintertoeristen in het hoge noorden. Belangrijkste oorzaak is de populairiteit van het noorderlicht wat nu steeds vaker gecombineerd wordt met activiteiten zoals sneeuwscotertochten, sledehond rijden, sneeuwwandelen en begwandelingen. Het is verstandig om vooraf overnachtingplaatsen te reserveren. Verblijft tenminste drie nachten in Laukvik, als extra service verzorgen wij desgewenst vliegtickets en een huurauto. Bekijk de overnachtingsmogelijkheden op  https://www.you2lofoten.no/nl/

Zelf met de auto rijden

Zelf rijden met een huurauto op gladde ijzige en besneeuwde wegen is te doen, de auto`s staan op spijkerbanden die meer grip geven. Vind je het niet prettig om op de gladde wegen te rijden? Kijk dan eens op ons aanbod Noorderlichtreizen! Op de georganiseerde kleinschalige groepsreizen rijden wij met een klein busje. Wij zijn gewend aan het rijden op glade wegen.

Sneeuwscoterrijden 

Dat is wel kikken, om door het besneeuwde heuvelachtige landschap te rijden. Houd je wel aan de uitgezette routes. Deze routes zijn veilig en vrij van onder gesneeuwde opstakels. Buiten de afgezette sneeuwscootertocht -routes is het gevaarlijk als je niet bekend bent in dat gebied. Kleding wordt meestal verstrekt bij de huur van een sneeuwscooter. Natuurlijk wil je als het donker genoeg is ook het Noorderlicht zien en fotograferen. De kans op het zien van mooi noorderlicht is in Laukvik groter dan in Lapland. Vrij uitzicht naar het noorden en opklaringen met heldere luchten zijn de belangrijkste oorzaken.