Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

September is de beste maand voor Noorderlicht

Op de meeste dagen van september 2017 zagen we goed noorderlicht

In de afgelopen periode, van 1 september 2017 tot en met 31 januari 2018, was de kans om het noorderlicht te zien het beste in september. Dan hebben we het over de aantal avonden dat het noorderlicht in september in Laukvik zichtbaar was. Meer dan 21 dagen van de 30 september dagen was er goed noorderlicht te zien vanaf het prive strand van Noorderlichtgasthuis.

Een reden te meer om deel te nemen aan de HR1-18, een acht daagse reis van 26 september tot 3 oktober georganiseerd door byzonderereizen.nl.

Noorderlicht herfst tafereel

September is de warmste periode om het noorderlicht te zien

Naast de grote kans op mooi noorderlicht in september, staat deze periode er om bekend dat de temperaturen nog aangenaam zijn om het noorderlicht te spotten. Het is de warmste noorderlicht periode. Bovendien zijn de herfstkleuren het allermooist in de deze week. De combinatie met de lage zon geeft extra nadruk op de prachtige kleuren.

Aantrekkelijk dagprogramma met de september Noorderlicht herfstreis

Tijdens de eerste Herfstreis biedt Byzonderereizen een aantrekkelijk programma. Naast de grote kans op het noorderlicht in september maken we een aantal mooie wandelingen in de kleurrijke natuur, de bergen en in de lage gebieden. Heel interessant voor (amateur)fotografen zijn de knallende herfstkleuren en de mooiste luchten tijdens- en net na de zons-ondergang.

Ook de excursies naar o.a. een samische familie die rendieren houdt en graag verteld over de Samische cultuur maken deze reis tot een belevenis. Een bezoek aan het Lofoten Aquarium, dat een goed beeld geeft van het leven onder water rond de Lofoten, mag niet tijdens je reis ontreken.

Tot slot maken we natuurlijk een of twee mooie vaartochten langs de indrukwekkende kusten waarbij we o.a. gaan vissen en proberen een zeearend te lokken met de gevangen vis. Bij goeie vangst bereiden we de zelf gevangen vis voor heerlijke maaltijd.

De beste plek om Noorderlicht in september te zien

In laukvik vind je een van de beste plekken om het poollicht te spotten. Dit komt door het vrije uitzicht naar het noorden, waar door  je ook bij zwakke activiteit (wat het meest voorkomt) vaak mooi noorderlicht in september kan zien. Dit komt door het magnetisme wat het noorderlicht aantrekt en wat precies over Laukvik loopt.

Met de georganiseerde reis kunnen maximaal 8 personen mee, dus mooi kleinschalig en persoonlijk. Maar al blijven we thuis: het noorderlicht is ook in september goed te zien. Het is niet voor niets dat ook het Polarlight centrum op nog geen 200 meter van het Noorderlichtgasthuis is gevestigd. Natuurlijk brengen we op deze reis ook een bezoek aan dit Noorderlichtcentrum.

Boek een B&B of Fly & Drive met Noorderlicht in september

Voor mensen die liever hun eigen plan trekken en zelf hun programma willen bepalen bieden we naast de georganiseerde reizen ook de mogelijkheid om in het Noorderlicht gasthuis te overnachten. Je krijgt tips en informatie wat je allemaal kunt doen en het is mogelijk om een gids in te huren voor wandelingen of deel te nemen aan een interessante boottocht.

Het gezellige Noorderlicht Gasthuis bied plaats aan maximaal 12 gasten. Het ontbijt is super goed, de lunchpakketten zijn inbegrepen en als je wilt kan je volpension boeken en genieten van elke avond heerlijke driegangen diners.

IMG_6993.jpg

Zelf het Noorderlicht in de hersft zien? 

Bekijk dan onze noorderlichtreizen, of neem direct contact met ons op!