Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Motorvakanties in Noorwegen

(geweldige motorreizen in de mooiste gebieden)

Vijf jaar achter elkaar hebben wij van Byzonderereizen een jaarlijkse motorreis georganiseerd. We noemen het ook wel een Harley Davidson Motorreis op de Lofoten(wat niet wil niet zeggen dat je niet met een ander merk kunt deelnemen).

Het unieke is dat wij motorreizen aanbieden voor mensen die om welke reden dan ook niet op hun eigen motor de 3000 km kunnen/willen overbruggen naar de Lofoten.

Wij bieden compleet georganiseerde motorreizen met motorhuur, vliegtickets, overnachtingen en maaltijden. De Lofoten, Ofoten en Vesterålen zijn echt een uniek gebied, juist voor motorrijders. Een prachtig overweldigende natuur met smalle bochtige wegen, 300 km boven de poolcirkel. Natuurlijk kun je ook op je eigen motor deelnemen. 

De huurmotoren

Hier in het hoge Noorden is er maar één merk motor te huur: de Harley. Bovendien rijden wij - Frans en Marijke - ook beiden op een Harley. 

De huurmotoren zijn dan ook splinternieuwe Harley`s waarbij je keuze hebt uit verschillende touringmodellen, Softtails en modellen uit de Dyna serie. We huren de motoren bij de officiële Harley- dealer in Ballangen.

Na boeking (zie motorreizen) bestellen wij je gewenste motortype. We brengen de deelnemers naar de Harley-dealer en rijden gezamenlijk terug over de prachtige wegen in de Ofoten en Lofoten. Aan het einde van de motorreis doen we het omgekeerde: op de motor weer naar Ballangen en met het busje terug naar ons gasthuis.

Bijzondere motorritten 

Je beschikt acht dagen over je gehuurde motor; de eerste en laatste dag kennen een mooie rit van bijna 300 km van en naar Ballangen. De andere ritten voeren over de Vesterålen, Lofoten en Ofoten.

We rijden circa 2000 km op deze motorreis. We gebruiken routes die de meeste “noordkaap”- rijders niet weten te vinden of er geen tijd voor hebben. We garanderen dat dit gebied van Ofoten, Lofoten en Vesterålen het meer dan waard zijn om daar tenminste 8 dagen rond te rijden.

Je kunt de folder downloaden op de motorreizen pagina. We bieden ook de mogelijkheid voor kleine groepjes om een 8 daagse reis naar de Noordkaap en terug te maken. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Groepsgrootte motorreizen

We rijden met een kleine overzichtelijke groep van maximaal 8 motore, vaak minder dan 8. Bovendien kun je, als je wilt, ook op eigen gelegenheid ritten gaan maken.

Overnachten in Noorwegen

Overnachten doen we op 1 nacht na in Kristine Moen Huset. Hier kan je genieten van een gezellige accommodatie/vakantiehuis met ’s morgens een goed ontbijt, waar je ook je eigen lunchpakket samenstelt.

Als we weer “thuiskomen” kan je genieten van een heerlijk 3 gangen diner. Op het terras kan je met een biertje of wat anders genieten van het mooie uitzicht, de midzomernachtzon en de stilte. Op de rit naar Å, helemaal in het westen van de Lofoten overnachten we in de buurt van het schilderachtige Reine.