Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Motorreis

Een motorreis in Noorwegen

Over de hele wereld worden prachtige motorreizen aangeboden. In verschillende vormen zoals met begeleiding in een groep of zelfstandig individueel.

De meeste reizen worden natuurlijk aangeboden in de “warmere landen”. Scandinavië, en dan met name Noorwegen is weggelegd voor liefhebbers van ruige natuur en smalle wegen. Die avonturiers nemen het weer en de temperatuur op de koop toe.

Een rit van Nederland naar de Noordkaap en terug is minstens 8000 km. Vindt je dat te ver voor een normale motorreis, kijk dan eens naar het aanbod van Byzonderereizen zie (pag motorreis). Boek een compleet verzorgde motorreis met vliegtickets, overnachting, eten en een splinter nieuwe huur Harley en geniet van de overweldigende natuur en smalle wegen.

Een motorreis op de Lofoten

De lofoten zijn bij uitstek geschikt voor een fijne motorreis. Zeker als je het combineert met de Vesterålen en de Ofoten.

De Lofoten en Vesterålen zijn twee eilanden groepen boven de poolcirkel en zijn gekoppeld aan het vaste land met bruggen en tunnels. Vanuit Laukvik verzorgen wij van Byzonderereizen een motorreis in dit gebied voor mensen die geen tijd of zin hebben om eerste 3000 km te rijden om in dit unieke gebied te komen.

Ook nemen regelmatig mensen deel aan onze motorreis die eerder motor gereden hebben en nu opnieuw willen rijden maar niet beschikken over een eigen motor. Dit gebied is echt fantastisch om te rijden, smalle kronkelige wegen om elke bocht een verrassend landschap met pitoreske vissersdorpen en bezienswaardigheden. 

De verblijfplaats tijdens de motorreis

Het gasthuis Kristine Moen Huset ligt centraal in de boven genoemde gebieden. Daar door geschikt om dat als uitvals basis te gebruiken voor je motorreis. (zie pag Gasthuis Kristine Moen Huset)  Het is heel prettig om na een heerlijke motorrit weer “thuis” te komen. Geen gesleep met bagage en elke keer overnachten op verschillende plaatsen. Het eten staat klaar op de afgesproken tijden. Met mooi zonnig weer kan je s`avonds op de verranda genieten van de midzomernachtzon die door de unieke plaats van dit gasthuis goed te zien is in het noorden.

De ritten tijdens de motorreis

De uitgezette ritten tijdens deze motorreis zijn goed uitgedacht met voldoende stops, met uitzichtpunten, bezienswaardigheden, afwisselend landschap. Door de kennis van dit gebied weten we ook onder welke “weer`s” omstandigheden we het beste welke routes we kunnen rijden. Gemiddeld rijden we rond de 250 km wat in dit gebied neer komt op circa 4,5 uur rijden. Dit gecombineerd met foto stops, koffie en lunch stops, bekijken van bezienswaardigheden levert dit een realext dag programma op. Kortom een heerlijke motorreis voor de motorrijders die meer willen dan kilometer vreten.

Een Harley Davidson motorreis

Neem je deel aan een motorreis van byzonderereizen, dan kan je kiezen uit vijf nieuwe Harley modellen. De noordelijkste Harley dealer terwereld heeft elk jaar vijf splinter nieuwe Harleys beschikbaar. Comfortabele touring modellen, zoals de Street Glide, Road Glite, Ultra Glide. Heritage Classic de Roadking en eventueel een Harley Trike. We halen de motoren gezamelijk op wat opzich al een belevenis is. Even rondstruinen in de showroom, misschien een T-shirt van deze dealer scoren of een ander lokaal aandenken aan deze motorreis. (pag. Motorreizen)