Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Midzomernachtzon groepsreizen op de Lofoten in Noorwegen

Een midzomernacht ervaring zoals je die alleen in Noorwegen kunt vinden

In de maanden juli en augustus organiseren we tenminste twee midzomernachtzon groepsreizen van 11 dagen. Geheel verzorgd vanaf Schiphol of Brussel tot op de Lofoten en weer terug.

Het speciale van deze midzondernacht-vakanties is natuurlijk dat het dag en nacht licht is. In de maand juli gaat de zon na 23 juli weer heel even middenin de nacht achter de horizon. Het blijft dag en nacht licht tot half augustus.

In de maanden juli en augustus zijn de Lofoten groen en kleurrijk met bloemen en bessen. De vogelkolonies met oa papegaaiduikers zijn dan op zijn mooist. Deze reizen zijn bedoeld voor individuele boekers. Dat kunnen stellen zijn maar ook alleengaande deelnemers. Ook wel bekend als single reizen. In de praktijk gaat dit altijd goed samen in onze kleine groepen. Kijk bij zomerreizen voor meer info over data en prijzen.

Midzomernacht programma

Ook tijdens de Lofoten Eilanden-reizen bieden we een sterk gevarieerd programma aan. De variatie bestaat uit bergwandelingen in hoge en lagere gebieden met Jos als gids. Afhankelijk van het weer proberen we een keer naar de papagaaiduikerskolonie bij Nleik te gaan. Een onvergetelijke boottocht met kans op Jan -van -genten, papegaaiduikers, alken en zeekoeten met als topper natuurlijk de indrukwekkende zeearenden. We organiseren ook excursies naar bijzondere plekken op de Lofoten, naar het Vikingmuseum, het Lofoten aquarium. 

Vanaf de veranda kan je s`avonds genieten van de midzomernachtzon. Nog mooier is het als je 150 meter doorloopt naar ons eigen strand met vrij uitzicht naar het noorden.

Tijdens de eerste midzomernacht-reis blijft de hele nacht de zon schijnen en dat is op zich al een belevenis. De volgorde van het programma wordt vooral bepaald door het weer. Hierbij is het een groot voordeel dat we alle activiteiten in eigen beheer uitvoeren en daardoor makkelijker kunnen schuiven met de activiteiten.

De accomodatie is een sfeervol gasthuis

Gasthuis Kristine Moen Huset is een 114 jaar oud Noors huis met accommodatie voor maximaal 12 gasten. Vanaf 2017 nemen er maximaal 8 personen deel aan de georganiseerde groepsreizen. Daarnaast bieden we plaats aan maximaal vier Bed and Breakfast gasten, die eventueel ook tegen betaling kunnen deelnemen aan het dagprogramma. Er zijn vijf twee persoons kamers en drie 1 persoons kamers. Alle twee persoons kamers hebben een eigen badkamer, de 1 persoons kamers delen met twee personen de badkamer. Stellen, vrienden en/of vriendinnen die samen reizen en alleen reizenden (single reizen) zijn van harte welkom op deze zomerreizen, in de praktijk blijkt dit een goede combinatie. Er is een sfeervolle gastenkamer en eetkamer waar je kan verblijven.

Maaltijden tijdens de midzomernachtreis

Eten neemt een zeer bijzondere plaats in op onze reizen. Na een goed verzorgd ontbijt maak je je eigen lunchpakket klaar en s`avonds staat er weer een overheerlijk driegangen diner op je te wachten. We gebruiken zoveel mogelijk lokale producten voor het eten. Zo hebben we eco eieren van onze eigen kippen, zelf gekweekte aardappelen, eigen kruiden en de meeste producten komen van de Lofoten. Aan het eten wordt speciale zorg besteed, gezamenlijk eten is een sociaal gebeuren en is gezellig. Bij mooi zonnig zomerweer eten we ook wel buiten op de veranda. 

Doelgroep

Deze midzomernacht reis is bedoeld voor mensen die van een actieve vakantie houden met een afwisselend programma, dus niet alleen maar wandelen. Je hebt als deelnemer de vrijheid om wel of niet aan de activiteiten deel te nemen. We hebben wandelingen met route beschrijving die je eventueel ook zelfstandig kunt doen. Leeftijd is van ondergeschikt belang en varieert altijd heel sterk, wat de relaxte sfeer ten goede komt.