Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Lofoten Hotel

Lofoten hotels zijn erin vele soorten en hanteren allemaal een eigen standaard. Best Western Hotel is de eerste die haar Hotel in Leknes Lofoten hotel heeft genoemd. In Svolvær, de officieuze hoofdplaats van de Lofoten, ook een hotel van de keten Thon Hotel die haar hotel een Lofoten Hotel noemt.

Hoewel het beide keurige hotels met een goed ontbijt en ruime kamers zijn, kun je voor sfeervollere overnachting beter terecht in ons Bed & Breakfast Kristine Moen Huset in Laukvik.

Het Lofoten hotel van Byzonderereizen

Gasthuis in plaats van Lofoten hotel

Laukvik, aan de noordzijde van het eiland Austvågøy, dat ook wel buitenkant van de Lofoten wordt genoemd, Is een klein dorp dat heel gunstig ligt voor zowel de midzomernachtzon als het noorderlicht. Hier hebben wij ons Bed & Breakfast, waar je prettig kunt overnachten met een goed ontbijt en desgewenst een heerlijk (en betaalbaar) diner.

In vergelijking met de Lofoten hotels zijn onze kamers wellicht iets kleiner, maar biedt ons gasthuis en de omgeving veel meer sfeer. De bedden zijn goed, de kamers zijn sfeervol en de badkamer is keurig met goeie douches.

Overnachten in ons 'Lofoten hotel'

Het leuke van een kleinschalig gasthuis met slechts 12 bedden is de persoonlijke aandacht. We geven desgevraagd tips over wat je zoal kan doen op de eilanden. Het ontbijt wordt geserveerd aan een lange tafel waardoor je snel contact hebt met de andere gasten. Ervaringen worden uitgewisseld en reistips aan elkaar door gegeven. De gasten komen uit alle windstreken. De gastenkamer is sfeervol waar je heerlijk kunt zitten.

Ons Lofoten hotel, in de buurt van Henningsvear 

Henningsvær ligt op het meest zuid-oostelijke punt van het noordelijkste Lofoten eiland “Austvågøy”. Henningsvær is een vissersdorp met een pitoreske haven wat doet denken aan Marken in Nederland.

Het staat volgebouwd met houten huizen kriskras door elkaar. Vroeger was de visserij de belangrijkste bron van inkomsten, nu is het toerisme de aanjager van wat het dorp levendig maakt. Als je overnacht in ons Lofoten hotel Kristine Moen Huset kan je ook gebruik maken van het aanbod, een dagtocht varen op een traditionele voormalige viskotter naar bijvoorbeeld Henningsvær. 

Reis vanuit het Lofoten hotel

Vanuit het Lofoten Hotel of het Noorderlicht gasthuis “Kristine Moen huset” kan je prima rondreizen met je (huur)auto of (motor)fiets. Het is prettig als je meerder nachten op 1 plek overnacht. Dit geeft wat meer rust en vergroot het thuisgevoel. Je kunt alles te weten komen over de Lofoten bezienswaardigheden. 

Lofoten hotel boeken

Wil je direct een a-typische overnachting boeken in ons prachtige Lofoten hotel? Bekijk dan ons Bed & Breakfast aanbod of neem contact op om jouw overnachtingen, in een van de mooiste plekken ter wereld, in een kleinschalige en sfeervolle setting, te boeken.