Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Lofoten aquarium

Het Lofoten aquarium in Kabelvåg

In Kabelvåg staat het Lofoten aquarium aan de kust van Austvågøy aan het Vestfjord. Een modern gebouw wat er inmiddels al weer bijna 20 jaar staat. Het aquarium geeft een goede indruk van het onderwater leven rond de Lofoten eilanden. Niet alleen vele vissoorten zijn te zien maar ook schelp en schaaldieren, planten en annemonen en veel meer. Vrijwel op alle georganiseerde reizen bezoeken zij van Byzondere Reizen het aquarium. Bekijk daarvoor ons aanbod van groepseizen.

Lofoten Aquarium

Zeehanden en otters in het Lofoten aquarium

Zeehonden en de otters zijn natuurlijk de grote trekkers. Drie keer per dag worden deze dieren gevoerd en doormiddel van opdrachtengeactiveerd om wat te doen voor hun eten. De dierenverzorgers van het Lofoten aquarium vertellen in het Noors en Engels over de dieren, hoe ze leven, wat ze eten hoe oud ze worden en veel meer.

Tentoonstelling in het Lofoten aquarium

Op de tweede verdieping van het Lofoten aquarium vindt je een doorlopende tentoonstelling over de oliewinning langs de kust en de verhouding tot de visserij. Ook is er een doorlopende film over het leven op Lofoten in alle seizoenen. De bedoeling van het nieuwe aquarium is dat er meer actieve informatie komt over het leven in en op de zee. Het Lofoten aquarium heeft een gezellige kantine en niet te vergeten een leuke souveniers shop.

Het Lofoten aquarium is een bezoek meer dan waard

Het lofoten aquarium is je bezoek meer dan waard, fotografen maken de mooiste foto`s van de vissen en de annemonen, en daar hoef je niet voor te duiken. In de toekomst zal het Lofoten aquarium nog veel ineterssanter worden. Op een regenachtige dag kan je het bezoek nog verlengen door de twee samenwerkende museua te bezoeken die naast het Lofoten aquarium in Kabelvåg staan. Dat is de galleri van Espolin die bekend is om zijn pentekeningen en het Lofoten museum wat informatie geeft over het leven op de Lofoten rond 1900. Na je bezoek aan het Lofoten aquarium is de plaats Kabelvåg zeker een bezoek waard. Het is sfeervoller dan Svolvær, heeft veel historische panden en een leuk cafe aan de haven in een voormalige houten bootbouwerij. 

Uitbreiding van het Lofoten aquarium

Al enkele jaren wordt zwaar gelobbyt in Oslo, bij de provincie en bij geldschieters / sponsoren om het aquarium uit te breiden. Eigenlijk moet het een geheel nieuw aquarium worden. Centraal in de nieuwe vorm staat de “SKREI”. Skrei is een kabeljouw soort van de Barentzszee, die elk jaar naar de Lofoten zwemt om daar te paaien en kuit te schieten. Deze Skrei wordt al eeuwen lang gevangen in de periode januari/maart en wordt traditioneel gebruikt om Stokvis en klipvis van te maken. Wat weer een heel belangrijk export product is voor Noorwegen. Het levert bovendien veel arbeidsplaatsten op omdat het een nog al bewerkelijke procedure is. Er komt dus meer skrei in het aquarium en er komt een interessante tentoonstelling over de hele procedure van vissen tot de export van Stokvis en Klipvis.

Het Noorderlicht krijgt meer aandacht in het nieuwe Lofoten aquarium

Ook het onderwerp Noorderlicht zal zeker benut worden in de tentoonstellingsruimte van het nieuwe Lofoten aquarium. Volgens zegge moet het een opziendbarend futuristisch gebouw gaan worden. Bekende internationale architecten strijden om het fraaiste ontwerp.

Lofoten Aquarium Zeehonden
Lofoten Aquarium Otter
Lofoten Aquarium Trainer
Lofoten Aquarium onderzee leven
Lofoten Aquarium Vissen
IMG_8021.JPG
Lofoten Aquarium
Lofoten Aquarium Zeesterren
Lofoten Aquarium
Lofoten Aquarium Zeeegel
Lofoten Aquarium Annemoon
ipad oktonber 460.JPG
Grote diversiteit aan zeesterren in Lofoten Aquarium
Grote diversiteit aan zeesterren in Lofoten Aquarium
Grote diversiteit aan Slakken en anemonen in Lofoten Aquarium
Grote diversiteit aan Vissen in Lofoten Aquarium
Kreeft in Lofoten Aquarium
Lofoten Aquarium
Lofoten Aquarium
Lofoten Aquarium Zeehonden Lofoten Aquarium Otter Lofoten Aquarium Trainer Lofoten Aquarium onderzee leven Lofoten Aquarium Vissen IMG_8021.JPG Lofoten Aquarium Lofoten Aquarium Zeesterren Lofoten Aquarium Lofoten Aquarium Zeeegel Lofoten Aquarium Annemoon ipad oktonber 460.JPG Grote diversiteit aan zeesterren in Lofoten Aquarium Grote diversiteit aan zeesterren in Lofoten Aquarium Grote diversiteit aan Slakken en anemonen in Lofoten Aquarium Grote diversiteit aan Vissen in Lofoten Aquarium Kreeft in Lofoten Aquarium Lofoten Aquarium Lofoten Aquarium

Ook het Lofoten aquarium bezoeken?

Tijdens de meeste Lofoten vakanties die wij aanbieden staat een bezoek aan het Lofoten aquarium op de agenda. Zowel tijdens onze Noorderlichtreizen als onze Lofoten zomerreizen. Maar mocht je meer vrijheid willen dan kun je natuurlijk altijd overnachtingen boeken in ons Kristine Moen Huset!

Aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op.