Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Kvalvika beach

Kvalvika beach is een bijzonder strand op het eiland Flakstad. Het meest bijzondere is dat je er alleen kan komen na een pittige bergwandeling. Dat is natuurlijk ook de reden dan er bijna geen mensen komen op dit uniek strandtje met aan de ene kant steile bergen en aan de andere kant de oceaan. Nu zijn er meerdere bijzondere stranden op de Lofoten die makkelijker berijkbaar zijn. In de zomer bezoeken wij van Byzondere reizen verschillende unieke stranden.

Kvalvika beach

Kvalvika is vrij vertaald naar het Nederlands ”walvis baai”. En heeft dus niets met kwallen temaken. Hoewel kwallen natuurlijk ook daar wel voorkomen. Het parkeren is overigens wel een probleem. In 2016 bekeurde de politie vele automobilisten omdat zij hun auto parkeerden langs de smalle weg. Dat is niet toegstaan omdat dan geen vrachtwagen of camper meer kan passeren.

Kamperen op Kvalvika Beach

Er is geen camping op Kvalvika beach of liever Kvalvika strand. Je mag vrij camperen in Noorwegen, dus ook op het strand van Kvalvika. Belangrijk is wel dat je als campeerder niets achter laat. Graaf keurig een kuiltje en gebruik dit als toilet en dek dat na gebruik weer keurig toe. Helaas komt het steeds vaker voor bij dit soort campeerplaatsen, o.a. op het Kvalvika beach maar ook op Haukland-beach en Utakleiv beach, dat men hun behoefte en wc papier rond laten slingeren.

Wandelpad naar Kvalvika beach

Er is of er zijn verschillende wandelpaden vanaf de plek waar je kan parkeren naar het Kvalvika strand. Er is slechts plaats voor vijf auto`s. De wandeling duurt als je een goede conditie heb ruim een uur over de bergketen heen. Zorg voor goeie schoenen het kan daar best heel nat zijn. De paden zijn smalle wildpaatjes en niet makkelijk begaanbaar.

Een gedetailleerde route naar de kampeerplaats op Kvalvika beach is via Byzondere Reizen te verkrijgen. Neem hiervoor gerust contact op met ons op!

Kvalvika beach en andere bijzondere stranden

Wil je meer bijzondere stranden ontdekken? Neem dan deel aan een van onze reizen en ervaar de schoonheid van de bijzondere stranden op de Lofoten. Tijdens al onze reizen bezoeken we deze mooie stranden. Dit zijn stranden die makkelijker bereikbaar zijn en onbekend bij toeristen waar door de stranden nog unieker worden. Kvalvika beach is speciaal maar er zijn meer van deze unieke stranden.