• Ideale ligging
 • Afwisselende programma's
 • Persoonlijke service
 • Kleine groepen
 • Huiselijke sfeer

  Huskytocht

  Een Huskytocht op de Noorse Lofoten

  Een huskytocht, ofwel slederijden met een span husky`s er voor is een onbeschrijfelijk leuke ervaring. In de periode van februari tot en met maart 2018 kan je, als je deelneemt aan een georganiseerde Noorderlichtreis, zelf alleen op een slee staan en de honden aanmoedigen. Een huskytocht maken door een mooi besneeuwd Landschap is prachtig.

  Huskytocht op de Noorse Lofoten

   

  Kennismaken met de husky`s voor de Huskytocht

  Bij aankomst op de husky farm krijg je uitleg over je aankomende huskytocht in een Lavo (Samische tent), waar een knetterend vuurtje de kou heeft verdreven. Eerst wordt je verteld over de husky`s en over de zware huskytocht-wedstrijden in Finmarken en Alaska. Na deze introductie wordt verteld hoe je de honden het beste kunt benaderen, wat ze eten en hoe jij zelf de honden in gaat spannen voor je huskytocht, natuurlijk met behulp van de mensen van de husky farm.

  Het inspannen en de selectie van de honden voor de huskytocht

  De slectie van de honden die jou gaan trekken tijdens je huskytocht wordt door de mensen van de farm gedaan. Het is erg belangrijk dat de honden in een span wel goed met elkaar overweg kunnen, en bovendien moet vooraan een wat ervarenere hond staan. Het inspannen van de honden is voor je huskytocht een aardige klus. De honden zijn heel enthousiast en moeten in toom gehouden worden. Husky`s zijn van nature heel toegankelijke honden en lief voor mensen. Als alle honden in span staan gaat de rem er af en je spuit werkelijk weg.

  Slederijden tijdens de huskytocht

  Slede rijden lijkt makkelijker dan het is. De honden willen alleen maar presteren en willen vaak sneller dan jij als beginner aankunt. Remmen tijdens de huskytocht is dan ook noodzakelijk. Dat wordt je allemaal keurig uitgelegd hoe dat werkt. Balans houden en zorgen dat in de bochten de slee niet om kan slaan. Na enkle honderden meters en na een paar bochten krijg je het door en ervaar je hoe prachtig het is om met de honden te werken. Dan heb je meer tijd om te genieten van je huskytocht. 

  Hondenhokken voor de Huskytocht

  De husky`s die gebruikt worden voor onze huskytocht wonen ieder apart in een klein hondenhok, voorzien is van stro en een kleine ingang. De honden staan allemaal aan kettingen zodat ze net niet bij elkaar kunnen komen maar toch redelijke bewegingsvrijheid hebben. Sommige honden zitten trots boven op het hok.

  Zodra de honden door hebben dat er een huskytocht gereden gaat worden ontstaat er een oorverdovend lawaai van blaffende honden. De husky`s willen maar al te graag geaait en vertroetelt worden. Kou is totaal geen probleem voor deze dieren, eigelijk kunnen ze zeer slecht tegen warmte maar kou daar houden ze van. Bij te hoge temperaturen kunnen de husky`s niet meer presteren. Dat is een klein probleem in de omgeving van de Lofoten omdat het daar relatief mild kan zijn in de winter.

  Husky in Noorwegen
  Inspannen Husky
  Inspannen sledehond voor Huskytocht
  Huskytocht op de Lofoten
  Groepsreis huskytocht
  Huskytocht op de Lofoten
  Huskytocht in de Sneeuw
  RIjden met Huskies over de besneeuwde heuvels in Noorwegen
  Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht
  Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht
  Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht
  Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht
  Voorbereiden op de Huskytocht
  Sledehond
  Huksy Noorwegen
  Enthousiaste husky
  Nachtverblijf husky sledehond
  Groepsreis huskytocht maaltijd
  Byzondere groepsreis in Noorwegen
  Een huskytocht slee
  Husky in Noorwegen Inspannen Husky Inspannen sledehond voor Huskytocht Huskytocht op de Lofoten Groepsreis huskytocht Huskytocht op de Lofoten Huskytocht in de Sneeuw RIjden met Huskies over de besneeuwde heuvels in Noorwegen Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht Deelnemers Noorderlichtreis Huskytocht Voorbereiden op de Huskytocht Sledehond Huksy Noorwegen Enthousiaste husky Nachtverblijf husky sledehond Groepsreis huskytocht maaltijd Byzondere groepsreis in Noorwegen Een huskytocht slee

  Huskytocht en noorderlicht

  huskytochten en noorderlicht spotten zijn activiteiten die goed bij elkaar passen. Kijk op ons aanbod noorderlichtreizen, Overdag een huskytocht en `s avonds prachtig noorderlicht spotten op een van de aller beste plekken op de Lofoten in Laukvik. 

  Heb je meer vragen over een huskytocht, of een noorderlichtreis? Neem dan contact met ons op!