Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Hondesledetochten in Noorwegen

(ervaar zelf een husky hondesledetocht)

Voor de winter- Noorderlichtreizen van 2018 bieden we naast onze andere afwisselende activiteiten een een extra programmaonderdeel: de hondesledetocht. Dit is een noorderlicht vakantie die je altijd bij zal blijven. Het rijden op de originele éenpersoonsslede met vier honden ervoor is een geweldige belevenis. Misschien heb je wel eens iets gezien van de bekende Finmarksløpe sledetocht met afstanden van 500 en 1000 km. Wij stellen je in de gelegenheid om de sfeer van het rijden met een hondenslee zelf mee te maken. Klik op noorderlichtreizen voor de data en prijzen.

Noorderlicht

Het noorderlicht zien en beleven staat natuurlijk als nummer 1 op je verlanglijst. Ons gasthuis staat op een perfecte locatie om het noorderlicht te kunnen spotten. Vrij uitzicht naar het Noorden, vanaf ons eigen strand. Ook bij lage noorderlichtactiviteit is bij ons op de Lofoten het noorderlicht heel mooi en goed te zien.

Tot nu toe zagen al onze gasten die deelnamen aan de groepsreizen het noorderlicht. Al 14 jaar noorderlicht vakanties achter elkaar; dat zegt genoeg over onze locatie. Kijk eens naar de foto`s op de noorderlicht pagina van onze site. Tijdens je verblijf geven we informatie over noorderlicht verwachtingen en weersverwachtingen.Kijk ook eens op www.storm.no/nordlyswww.yr.no en www.speaceweather.com.

Per dag een afwisselend programma

Op deze noorderlicht vakanties hebben we een geweldig afwisselend dagprogramma. Vrijwel alle programma`s zijn echte toppers: De Husky sledetocht is bijvoorbeeld zo`n topper, maar ook de boottochten langs de besneeuwde bergen en fjorden met grote kans op zeearenden zijn een belevenis.

Sneeuwwandelen in ongerepte gebieden, genieten van de enorme stilte en de indrukwekkende natuur zijn ook een zeer gewaardeerde activiteit. Ook een bezoek aan Kabelvåg en Svolvær hoort er natuurlijk ook bij.

We vertellen je veel over de Noorse cultuur. Op deze noorderlichtreizen bezoeken we altijd het “polarlight centrum”, dat veel informatie geeft over het noorderlicht en bovendien via sms melding geeft wanneer en of je het noorderlicht kan spotten. Kijk op de noorderlicht pagina onder het kopje: “wat kan je verwachten”

Lekker eten

Byzonderereizen staat bekend om het super lekkere eten en goede ontbijt met o.a. eieren van onze eigen eco kippen. Je maakt zelf bij het ontbijt je eigen lunchpakket klaar en s`avonds kan je genieten van een heerlijk driegangen diner.

De maaltijden zijn gevarieerd en gebaseerd op lokale producten en natuurlijk staat er een keer “noorderlichtsoep & noorderlicht dessert” op het menu. Het komt regelmatig voor dat de gasten tijdens het eten naar buiten rennen om het noorderlicht te zien. Ons sfeervolle gasthuis “anno 1904” heeft een super gezellig gastenverblijf en eetkamer. Elke tweepersoons kamer heeft een eigen badkamer. De twee 1 persoonskamers delen de badkamer.

Kleine groepen

Op deze noorderlicht vakantiereizen werken we met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Kleinschaligheid, gezelligheid en kwaliteit staat bij “Byzonderereizen” hoog in het vaandel. De noorderlichtvakanties aangeboden in Tromsø of Abisko zijn vaak veel massaler. Dankzij onze kleine groepen is het goed mogelijk om met de gehele groep een hondesledetocht te maken. 

We beschikken over een comfortabel 9 persoons Ford busje waarmee we onze uitstapjes maken. Een belangrijk voordeel is ook, dat wij alles zelf verzorgen van ’s morgens het ontbijt tot laat in de avond tijdens het noorderlicht. Gastheer en gastvrouw zijn natuurlijk Frans en Marijke.

Onze noorderlichtreizen zijn ook zeer geschikt als single reizen. We hebben plaats voor maximaal 6 alleen reizenden. Wel rekenen we een kleine toeslag voor een 1 persoons kamer.