Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Hondesledetochten in Noorwegen

Ervaar zelf een husky hondesledetocht

Voor de winter- Noorderlichtreizen van 2020 bieden we naast onze andere afwisselende activiteiten ookhttps://www.byzonderereizen.nl/specialiteit/hoe-ontstaat-het-noorderlicht/ de hondesledetocht. Dit is een noorderlicht vakantie die je altijd bij zal blijven. Het rijden op de originele éenpersoonsslede met vier honden ervoor is een geweldige belevenis. Misschien heb je wel eens iets gezien van de bekende Finmarksløpe sledetocht met afstanden van 500 en 1000 km. Wij stellen je in de gelegenheid om de sfeer van het rijden met een hondenslee zelf mee te maken. Klik op noorderlichtreizen voor de data en prijzen.

Noorderlicht

Het noorderlicht zien en beleven staat natuurlijk als nummer 1 op je verlanglijst. Ons gasthuis staat op een perfecte locatie om het noorderlicht te kunnen spotten. Vrij uitzicht naar het Noorden, vanaf ons eigen strand. Ook bij lage noorderlichtactiviteit is bij ons op de Lofoten het noorderlicht heel mooi en goed te zien.

Tot nu toe zagen al onze gasten die deelnamen aan de groepsreizen het noorderlicht. Al 16 jaar noorderlicht vakanties achter elkaar; dat zegt genoeg over onze locatie. Veel meer informatie en foto`s van noorderlicht op de pagina 'hoe ontstaat het Noorderlicht'. Tijdens je verblijf geven we informatie over noorderlicht verwachtingen en weersverwachtingen.Kijk ook eens op www.storm.no/nordlyswww.yr.no en www.speaceweather.com.

Per dag een afwisselend programma

Op deze noorderlicht vakanties hebben we een geweldig afwisselend dagprogramma. Hoe het programma er precies uit ziet laten we afhangen van de weersomstandighede. Bij voldoende sneeuw plannen we bijvoorbeeld de Husky sledetocht. Als het even kan is de boottocht naar het Trollfjord. Deze boottocht langs de besneeuwde bergen en fjorden met grote kans op zeearenden is een belevenis.

Sneeuwwandelen in ongerepte gebieden, genieten van de enorme stilte en de indrukwekkende natuur zijn ook een zeer gewaardeerde activiteit. Ook een bezoek aan Kabelvåg en Svolvær hoort er natuurlijk ook bij.

We vertellen je veel over de Noorse cultuur. Op deze noorderlichtreizen bezoeken we altijd het “polarlight centrum”, dat veel informatie geeft over het noorderlicht en bovendien via sms melding geeft wanneer en of je het noorderlicht kan spotten. 

Kleine groepen

Op deze noorderlicht vakantiereizen werken we met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Kleinschaligheid, gezelligheid en kwaliteit staat bij “Byzonderereizen” hoog in het vaandel. De noorderlichtvakanties aangeboden in Tromsø of Abisko zijn vaak veel massaler. Dankzij onze kleine groepen is het goed mogelijk om met de gehele groep een hondesledetocht te maken. 

We beschikken over een comfortabel 9 persoons Ford busje waarmee we onze uitstapjes maken. Een belangrijk voordeel is ook, dat wij alles zelf verzorgen van ’s morgens het ontbijt tot laat in de avond tijdens het noorderlicht.