Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Hondenslee

Hondenslee rijden met een span Husky`s, een échte winter activiteit

In  2017 zijn we begonnen met het aanbieden van een dag hondenslee rijden met een span Husky`s er voor. Dat bleek zo`n groot succes te zijn waardoor we tijdens de winter- Noorderlichtreizen van 2018 het hondenslee rijden vast in het programma opnemen. Naast het rijden met de hondenslee bieden we nog meer speciale activiteiten aan op de noorderlicht vakanties in februari en maart. Een vakantie met Byzondere Reizen is een vakantie die je altijd bij zal blijven. 

Eenpersoons hondenslede rijden

Het rijden op de originele eenpersoons hondenslee met vier honden ervoor is een geweldige belevenis. Misschien heb je wel eens iets gezien van de bekende Finmarksløpe met afstanden van 500 en 1000 km. Wij stellen je nu in de gelegenheid om deze sfeer zelf mee te maken. Klik op de pagina noorderlichtreizen voor de data en prijzen.

Hondenslee rijden combineren met je Noorderlichtreis

Het noorderlicht zien en beleven staat natuurlijk als nummer 1 op je verlanglijst. Daarnaast is een goed dagprogramma met unieke activiteiten natuurlijk onontbeerlijk zoals de tochten met een hondenslee. 

Ons gasthuis staat op een perfecte locatie om het noorderlicht te kunnen spotten. Vrij uitzicht naar het Noorden vanaf ons eigen strand. Ook met een lage noorderlichtactiviteit is bij ons op de Lofoten het noorderlicht heel mooi en goed te zien. Tot nu toe zagen al onze gasten die deelnamen aan de groepsreizen het noorderlicht. We organiseren nu al 14 jaar noorderlicht vakanties achter elkaar; dat zegt genoeg over onze locatie. Voor meer informatie en foto's kun je kijken op onze pagina 'Wat is het Noorderlicht'. Tijdens je verblijf geven we informatie over noorderlicht verwachtingen en weersverwachtingen. Kijk bijvoorbeeld op www.storm.no/nordlys, www.yr.no en www.speaceweather.com.

Per dag een afwisselend programma met o.a. een tocht met een hondenslee

Op deze noorderlicht vakanties hebben we een geweldig afwisselend dagprogramma. Vrijwel alle programma`s zijn echte toppers: De Husky hondensledetocht is bijvoorbeeld zo`n topper. Naast de het rijden met een hondenslee doen we veel meer. Een dagtocht met de boot langs de besneeuwde bergen en fjorden met grote kans op zeearenden zijn een belevenis.

Sneeuwwandelen in de directe omgeving van het gasthuis Kristine Moen Huset in ongerepte gebieden, genieten van de enorme stilte en de indrukwekkende natuur zijn ook een zeer gewaardeerde activiteit. Een bezoek aan Kabelvåg en Svolvær hoort er natuurlijk ook bij. We vertellen je veel over de noorse kultuur. Op deze noorderlicht reizen bezoeken we altijd het “polarlight centrum”, dat veel informatie geeft over het noorderlicht en bovendien via sms melding geeft wanneer en of je het noorderlicht kan spotten. 

Met kleine groepen hondenslee rijden.

Op de reizen waar we rijden met hondenslee aanbieden kan je ook boeken met Fly en Drive. Je kan deelnemen aan het rijden met sledehonden en de volgende dag met je huurauto weer heel iets anders gaan doen.

We werken met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Dit wordt aangevuld door Bed en Breakfast gasten of deelnemers aan de “individuele fly en drive reizen”.  Kleinschaligheid, gezelligheid en kwaliteit staat bij “Byzonderereizen” hoog in het vaandel. We beschikken over een comfortabel 9 persoons- Ford bus waarmee we onze uitstapjes maken.

Een belangrijk voordeel is dat wij alles zelf verzorgen, van ’s morgens vanaf het ontbijt tot laat in de avond met het noorderlicht.