Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Haukland beach

Haukland beach is één van de mooie stranden op de Lofoten. Wit zand en een azuurblauwe zee. Je waant je in de tropen, alleen de palmbomen ontbreken.

Haukland beach is makkelijker berijkbaar dan Kvalvika beach. Op de Lofoten spreekt men niet van beach maar van Haukland strand. Haukland beach ligt iets noordelijker dan Kvalvika strand en is zoals gezegt makkelijker berijkbaar. Je rijdt er met de auto zo naar toe. 

Parkeren bij Haukland beach

Op normale zomerse dagen, met mooi zonnig weer kan het druk zijn op het kleine strand van Haukland. Campers vullen al snel de te kleine parkeerplaatsen, bezoekers van het Haukland beach parkeren langs de zeer smalle weg wat dan weer de doorgang spert voor andere weggebruikers. Andere parkeren op het “beschermde gras” wat tussen de weg en het strand ligt. De gemeente Vestvågøy is bang dat men het gras kapot maakt waar door de wind vrijspel heeft met het zand.

Weinig afvalbakken op Haukland beach

Ook het afvalprobleem is groot op Haukland beach. Te weinig vuilnisbakken die uitpuilen van het afval geven problemen. Er zijn zelfs bezoekers die hun afval gewoon naast de afvalbakken neer zet. De gemeente denkt er nu aan om grotere containers te gaan plaatsen. Ook toiletten moeten worden uitgebreid.

Alternatieven stranden voor Haukland Beach

Het hele jaar door bezoeken we van dit soort bijzonderereizen prachtige stranden waar je geen mens tegen komt. Er zijn geen afvalbakken, geen echte parkeer plaatsen maar wel heel mooie stranden die nogniet ontdekt zijn. Neem deel aan een reis bij ons en beleef deze unieke stranden.

Strandvogels op rustigere stranden dan Haukland Beach

In juni, juli en augustus kan je op verschillende Lofoten stranden een aardige verscheidenheid aan stranlopers zien. Tijdens de Noorderlicht herfst en winter reizen kan je ook strandlopers zien die hier komen overwinteren en afkomstig zijn van Spitsbergen, Bjørnøya, Novazembla e.d. Het byzondere van deze stranden is het hagelwitte zand en in je rug de steile Lofoten bergen. De stilte is echt uniek.

Ook andere stranden vinden dan Haukland Beach?

Bekijk ons reisaanbod! Het hele jaar door bezoeken we van bijzonderereizen prachtige stranden waar je geen mens tegen komt. Onontdekte stranden waar de natuur vrij spel heeft!