Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Fly and Drive reizen op de Lofoten

Sinds 2016 organiseren we ook “Fly and Drive” reizen. We noemen dat ook wel individuele reizen. Sinds 2003 organiseren wij van “Byzonderereizen” compleet verzorgde groepsreizen en nu als aanvulling daar op ook individuele Fly and Drive reizen. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen, die geen zin hebben om eerst 3000 km naar de Lofoten te rijden en voor mensen die liever hun dagprogramma zelf willen bepalen.

We hebben in ons pakket een 8-daagse reis; we regelen de vliegtickets, huren de gewenste auto en zorgen voor overnachting in ons sfeervolle gasthuis “Kristine Moen Huset”. Wil je langer komen dan kan dat natuurlijk ook of kun je dit combineren met een verblijf elders in Noord-Noorwegen.

Bij voldoende belangstelling kun je tegen betaling deelnemen aan de door ons aangeboden activiteiten. Kijk even op de Fly & Drive noorderlichtreizen-pagina. Hier vind je meer informatie over fly/drive reizen. Wil je komen in de zomer? Klik dan op de Fly & Drive zomerreizen-pagina.

Fly & Drive overnachtingen

Je overnacht in het sfeervolle echt Noorse gasthuis “Kristine Moen Huset”. Je kan kiezen uit alleen overnachten met ontbijt (B&B) of uit volpension. Volpension houdt in: je maakt bij het ontbijt zelf je lunchpakket en s`avonds kan je genieten van een drie gangen diner. Gastheer en gastvrouw eten gezellig mee en vertellen je graag over het leven op de Lofoten.

Fly and Drive: het hele jaar door

Fly and drive vakanties zijn bij ons het hele jaar door mogelijk. In de zomer staat natuurlijk de midzomernachtzon centraal met o.a. de boottochten naar de vogelkolonies van papegaaiduikers en de vele bloemen en bessen.

In de herfst staan prachtige herfstkleuren in combinatie met het spectaculaire noorderlicht centraal, wat al te zien is vanaf 1 september. Voordeel van het noorderlicht kijken in de herfst, is dat het minder koud is en er vaak heel mooi noorderlicht te zien is. Bij ons in Laukvik is bij geringe noorderlicht activiteit vaak al heel mooi noorderlicht te zien. Ook bij een niet actieve zon is er vrijwel dagelijks mooi noorderlicht als het helder is. 

Natuurlijk hebben we de Fly and Drive winterreizen met noorderlicht, sneeuwwandelen en arctische sfeer.

Bekijk vooral ook de foto`s bij de zomerreizen en noorderlichtreizen.

Dagactiviteiten

Het is een individuele reis en je bepaalt natuurlijk zelf je programma. Wel geven wij je graag tips over wat je kan doen op de Lofoten en Vesterålen. We beschikken over veel kennis over de Lofoten, omdat we al dik 14 jaar hier wonen en al die jaren groepsreizen hebben verzorgd.

Als er tenminste 4 personen in ons gasthuis verblijven en graag b.v. een boottocht met de Stabben willen maken, dan kunnen we dit tegen een redelijke vergoeding voor je verzorgen. Kom je in de periode dat we ook een groepsreis (max. 8 personen) verzorgen, dan kan je als je dat wilt deelnemen aan een boottocht, wandeling en/of hondensledetocht.

Accomodatie op de Lofoten

Je kunt kiezen uit twee en één-persoons kamers met uitzicht op zee. Naast deze slaapkamers hebben we een groot en gezellig gastenverblijf en eetkamer. De lokatie van Kristine Moen Huset is super! Het uitzicht is vrijwel vrij naar het noorden en ligt op 150 meter van de oceaan. Er is een zitkuil aan ons privé strand en er staat een gezellige “Grillhut” in de tuin. Met name in de zomer kan je heerlijk op de veranda/terras zitten en genieten van de stilte. Regelmatig vliegen er zeearenden over of loopt er een otter of vos door de tuin. Je kan je Fly and Drive reis natuurlijk ook verlengen en eventueel op een andere plaats op de Lofoten gaan overnachten. We kunnen de huur van de auto en de vliegtickets aanpassen aan je wensen.

Fly and drive

De prijzen voor deze Fly & Drive reizen, die je op onze site kan vinden zijn gebaseerd op vliegen van Amsterdam/Brussel naar Oslo en van Oslo naar vliegveld Harststad/Narvik (Evenes). Daar staat dan ook de gewenste huurauto voor je klaar.

Eigenrisico voor de huurauto kan je afkopen. Als je liever naar Svolvær wil vliegen komen er extra kosten bij. Voordeel van Svolvær is dat je maar 30 min hoeft te rijden naar Laukvik. Vanaf Evenes moet je rekenen op bijna 2 uur en 30 min. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die graag hun eigen programma per dag willen bedenken maar het wel prettig vinden als eten, drinken, overnachten en de huur van een auto en de vliegtickets weer worden verzorgd .

Graag geven we de nodige informatie over de omgeving over wat er zoal te doen is. Je kunt ook sneeuwschoenen bij ons huren en tips krijgen over verantwoorde routes. Kortom voor een heerlijke Fly & Drive vakantie op de Lofoten boek je bij Byzonderereizen, wij beschikken over veel kennis over de Lofoten en staan garant voor kwaliteit.