Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

De herfst is de warmste periode voor Noorderlicht

In september en oktober vaak goed noorderlicht

In de herfst worden de dagen een stuk korter en krijgt het noorderlicht weer veel kans. Per maand hebben we dan gemiddeld 15 dagen mooi noorderlicht. We hebben het dan over het aantal avonden dat het noorderlicht vanaf onze vuurplaats aan zee goed zichtbaar is. Er is vaker Noorderlicht activiteit, maar dat verdwijnt soms achter de wolken. Kijk op onze pagina 'Hoe ontstaat het Noorderlicht' voor meer informatie.

Noorderlicht herfst tafereel

 

De herfst is de warmste periode om het noorderlicht te zien

Naast de grote kans op mooi noorderlicht in september en oktober, staat deze periode er om bekend dat de temperaturen aangenaam zijn. Het is de warmste noorderlicht periode. Bovendien zijn de herfstkleuren schitterend. De combinatie met de lage zon geeft extra nadruk op de prachtige kleuren.

Aantrekkelijk dagprogramma van de noorderlicht herfstreizen

Tijdens de herfstreizen biedt Byzonderereizen een aantrekkelijk programma. Naast de grote kans op het noorderlicht in september en oktober, maken we een aantal mooie wandelingen in de kleurrijke natuur, de bergen en in de lage gebieden. Heel interessant voor (amateur)fotografen zijn de knallende herfstkleuren en de mooiste luchten tijdens- en net na de zons-ondergang.

Ook de excursies naar o.a. een samische familie die rendieren houdt en graag vertelt over de Samische cultuur, maken deze reis tot een belevenis. Een bezoek aan het Lofoten Aquarium, dat je een goed beeld geeft van het leven onder water rond de Lofoten, mag niet tijdens je reis ontbreken.

Als het weer het toelaat, maak je een vaartocht langs de indrukwekkende kusten waarbij je van dichtbij zeearenden te zien krijgt.

De beste plek om Noorderlicht te zien

In laukvik vind je een van de beste plekken om het poollicht te spotten. Dit komt door het vrije uitzicht naar het noorden, waar door je ook bij zwakke activiteit (wat het meest voorkomt) in september en oktober vaak mooi noorderlicht kan zien. 

Het is niet voor niets dat ook het Polarlight centrum op nog geen 200 meter van het Noorderlichtgasthuis is gevestigd. Natuurlijk brengen we op deze reis ook een bezoek aan dit Noorderlichtcentrum.

Boek een B&B of Fly & Drive met Noorderlicht in september

Voor wie liever zijn eigen plan trekt en zelf zijn programma wil bepalen, bieden we naast de georganiseerde reizen ook de mogelijkheid om in het Noorderlicht gasthuis te overnachten. Je krijgt tips en informatie wat je allemaal kunt doen en het is mogelijk om een gids in te huren voor wandelingen of deel te nemen aan een interessante boottocht.

Het gezellige Noorderlicht Gasthuis bied plaats aan maximaal 12 gasten. Het ontbijt is super goed en gezellig, de lunchpakketten zijn inbegrepen en als je wilt kan je volpension boeken en genieten van heerlijk avondeten.

IMG_6388.JPG

 

Zelf in de herfst het Noorderlicht zien? 

Bekijk dan onze noorderlichtreizen, of neem direct contact met ons op!