Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Bijzondere motorreis

Met byzonderereizen.nl kun je deelnemen aan een écht bijzondere motorreis.

Onze bijzondere motorreis is bijzonder omdat je deelneemt aan een compleet verzorgde motorreis in een nog bijzonderder gebied.

De Lofoten, Vesterålen en Ofoten zijn bijzonder door het spitse gebergte omringd door zee.  Er zijn prachtige bochtige wegen die het motorrijden geen seconde voorspelbaar maken. Het gebied is uniek, er zijn slechts drie van deze gebieden op de wereld waarvan De Lofoten het best bereikbaar en haalbaar zijn. De andere gebieden zijn Spitsbergen (geen wegen) en Pattegonië wat heel ver weg is.

Lees meer over de bijzondere motorreis op de pagina motorreizen 

De routes met een bijzondere motorreis op de Lofoten en Vesterålen 

De Lofoten en Vesterålen zijn twee eilandengroepen die 200 km boven de poolcirkel langs de westkust van Noorwegen liggen. De Eilanden zijn bijna allemaal met elkaar verbonden met bruggen en tunnels. Een enkele keer maken we ook gebruik van veerponten. We bieden ook de mogelijkheid om op je eigen individuele motorreis te komen en gebruik te maken van Bed en Breakfast.

De gebruikte motoren voor een échte bijzondere motorreis

Je kan deelnemen op alle type en merken motoren. Wij bieden de mogelijkheid om deel te nemen op splinternieuwe te huren Harley`s. Nog nooit op een Harley gereden? Dan is dit de uitgelezen kans om dit een keer te doen om jouw reis een echte bijzondere motorreis te laten zijn. We weten dat verschillende deelnemers aan deze bijzondere motorreizen later na hun ervaringen met een Harley nu zelf een Harley gekocht hebben. Eigelijk zouden wij van Byzonderereizen gesponsord moeten worden door Harley Davidson. Helaas is dit niet het geval.

Tien daagse bijzondere motorreis

Op de tien daagse bijzondere motorreis rijden we daadwerkelijk 8 dagen door een enorm gevarieerd en indrukwekkend landschap. Gemiddeld rijden we 250 km per dag, en dat geeft samen met de vele stops een prima dagprogramma. We rijden niet uren achter elkaar door, maar stoppen regelmatig om de benen te strekken. Er zijn vele mooie uitzichtpunten, bezienswaardigheden en sfeervolle dorpjes.. 

Na het super ontbijt vertrek je uit Laukvik, dat ligt redelijk centraal in dit bijzondere motorrijdersgebied. Je maakt zelf je lunchpakket klaar voor onderweg. Aan het einde van de rijdag staat weer een heerlijke warme maaltijd op je te wachten. (zie pag motorreizen) Het is dus echt een “Bijzondere motorreis”. 

Gasthuis Kristine Moen Huset

Het gasthuis Kristine Moen Huset bied ook de mogelijkheid om op je “individuele motorreis” te overnachten met ontbijt. Dat noemen we Bed & Breakfast. Als je drie overnachtingen boekt krijg je van ons ook de ritten informatie met tips. Als je wilt kan je ook volpension boeken, dan staat er s`avonds op de afgesproken tijd een heerlijke warme maaltijd voor je klaar (zie Bed and Breakfast) Parkeren is geen probleem bovendien kan je ook nog je motor even wassen. 

Een bijzondere motorreis in een mooi land met onstabiel weer

Noorwegen is een prachtig mooi land om motor te rijden. Met het weer moet je natuurlijk een beetje geluk hebben. In het binnenland kan het in de zomer best warm zijn, ook komt het voor da de temperatuur in de zomer zo maar onder de tien graden zakt. Op de Lofoten wordt het weer beînvloed door de oceaan. Het is er zelden heel erg warm (boven de 25 graden), we raden je dan ook aan om niet voor 1 juli hier te gaan motorrijden. Juli en augustus zijn de warmere maanden.

Op de Lofoten valt de minste neerslag van Noorwegen, ideaal voor je bijzondere motorrijs. Ook de midzomernachtzon is mede daar door goed te zien. Mist komt hier veel minder vaak voor dan bijvoorbeeld op de Noordkaap. 

Zorg voor warme kleding. (laagjes met thermo ondergoed)   De bochtige wegen met om elke hoek weer een verrassende natuur, de stijle bergen in combinatie met de zee en de sfeervolle vissersdorpjes maken ondanks het onzekere weer het tot een bijzondere motorreis. (zie pagina motorreizen).