Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

1e Noorderlicht Herfstreis 2019

13 Sep 2019 t/m 20 Sep 2019

HR1-19 - 1e Noorderlicht Herfstreis 2019

Herfstkleuren

Deze herfst-noorderlichtreis valt in de allermooiste herfstperiode op de Lofoten; het is de warmste periode van het seizoen, met kans op zomerse temperaturen. Het ruige Lofotenlandschap hult zich in onbeschrijfelijk mooie herstkleurschakeringen.
De kleurenvariaties van knalrood, oranje, goudgeel, bruin en diverse kleuren groen van het mos, de planten, bomen en struiken en de combinatie van het uitzonderlijke licht op de Lofoten maken dit tot een bijzondere natuurpracht. Heel bijzondere omstandigheden voor fotografieliefhebbers met veel bessen, mossen en paddenstoelen. Met een beetje geluk worden de kleuren nog intenser door de langdurende ondergaande zon in het noordwesten.
Deze herfstreis is uitstekend geschikt voor mensen die graag fotograferen maar zeker ook voor hen die deze overweldigende natuur willen zien en beleven.

Programma

Tijdens deze reis maken we prachtige wandelingen in totaal verschillende natuurgebieden met natuurlijk veel kijk- en fotostops op mooie uitzichtpunten.
Hopelijk is het weer goed genoeg voor een boottocht naar het Trollfjord; vanaf het water ziet alles er met het mooie herfstlicht nog mooier uit. 

We zullen ook een bezoek brengen aan een Samische familie die rendieren houdt. We kunnen daar rendieren zien en krijgen veel informatie over rendieren en de Samische cultuur.

We gaan kijken in het Lofoten aquarium en het gezellige Henningsvaer.

Op de vrij te besteden dag kun je gaan paardrijden, wandelen of fietsen. Of je gaat lekker struinen in de direkte omgeving van ons gezellige Kristine Moen Huset.

Noorderlicht

De beste plek om noorderlicht te spotten is natuurlijk bij ons in Laukvik met eigen strand op 150 meter met vrij uitzicht naar het noorden. In deze periode hebben we prima noorderlichtkansen in combinatie met het fraaie oranje licht van de zon achter de horizon.

We zullen een bezoek brengen aan het Polarlight center, waar ze je alles kunnen vertellen over het fenomeen Noorderlicht.

Vrijdag 13 Sep 2019 t/m Vrijdag 20 Sep 2019

€ 1.995

18-Ranghildalen-wandeltocht-herfst-Lofoten.jpg

volgende reis