Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Reisverslag herfstvakantiereis oktober 2014

Samenvatting van de herfstvakantie noorderlichtreis, oktober 2014

Deze reis valt precies in de herfst-schoolvakanties van de regio`s noord en midden in Nederland. Ook dit keer was de reis weer volgeboekt.

Op verzoek was dit een 10-daagse reis. Al op de eerste avond was zwak noorderlicht te zien.
De tweede dag wandelden we naar de haven van Laukvik en brachten daar een bezoek aan het dorpshuis van Laukvik, waar we genoten van koffie en gebak. De opbrengst hiervan is voor de lokale sportverreniging. Eén ding is zeker, taarten maken kunnen ze heel goed in Laukvik!
Na de heerlijke wandeling langs de Laukvik-eilanden bezochten we de lezing en presentatie van Rob en Threes van het Polarlightcentre. Op deze tweede dag werden we getrakteerd op zeer uitzonderlijk veel en mooi noorderlicht. We kregen een prachtige, indrukwekkende kroon te zien en waar je ook keek was er noorderlicht.
Op de derde dag maakten we een boottocht met de Stabben naar een van de fraaiste fjorden van ons eiland. Onderweg zagen we zes ijsduikers en een aantal zeearenden. Deze avond liet matig tot zwak noorderlicht zien.
Op dag vier was het, net als gisteren, uitzonderlijk mooi zonnig weer. 's Morgensvroeg was er nog vorst aan de grond, en op de dag werd het 5 graden met mooie luchten en kleuren. Een prima dag voor een wandeling naar 450 meter hoog met een lunchstop bij de ijzermijn. Op deze vierde dag werden we opnieuw getrakteerd op heel mooi en beweeglijk noorderlicht. Wat een geluk hebben de deelnemers aan deze herfstvakantie-reis!.
Dag vijf was een cultuurdag met o.a. bezoek aan het aquarium en de stadjes Kabelvåg en Svolvær. En het is niet te geloven, maar voor de derde keer zagen we erg mooi, beweeglijk noorderlicht.
Dag zes was vrij te besteden, en dat is tussendoor best lekker met die lange dagen met overdag activiteiten en 's avonds noorderlicht.
Op de zevende dag maakten we een wandeling in een heel ander gebied naar een grote Lavo (samische tent) waar we tijdens de lunch een vuurtje maakten; een erg gezellige sfeer. En wat een prachtig gebied om te wandelen.
De achtste dag brachten we o.a. een bezoek aan ons locale Laukvikmuseum en aan een kunstenaar.
Op dag negen wisselden we een vaartocht in voor een autorit, vanwege de harde wind en regen. We brachten een bezoek aan het toeristische havenplaatsje Henningsvær. Zelfs met de auto is dat de moeite waard. We genoten van de heerlijke kaneelbollen in de Lysstolpery.
De volgende dag vlogen de deelnemers moe maar zeer voldaan terug naar huis.

Tijdens de lezing in Polarlightcentre vertelde Rob nog dat oktober telkens het hoogst scoort wat betreft het zien van noorderlicht. En dat klopt dus duidelijk wel!

TIP: er zijn nog plaatsen beschikbaar op de herfstvakantiereis van 2015 de NRH-3-15 van 18 t/m 25 oktober 2015 ook weer in de schoolvakantie tijd.

IMG_1128.jpg
IMG_1138.jpg
IMG_1146.jpg
IMG_1157.jpg
IMG_1159.jpg
IMG_1162.jpg
IMG_1128.jpg IMG_1138.jpg IMG_1146.jpg IMG_1157.jpg IMG_1159.jpg IMG_1162.jpg
bericht delen