Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Hoogtepunten uit een supergezellige midzomernachtzon reis!

Bijzondere wandeling door het Trollenbos, een stukje oer-natuur rond Laukvik
Prachtige wandeling rond de Laukvikeilanden
Wuivend veenpluis of wollegras op eilandenwandeling rond Laukvik
Vaartocht met onze Noorse kotter
Met de boot naar papegaaiduiker kolonie met vele zeearenden aan de Vesterålse kust
Wandeling over berg Matmora met prachtige wijdse uitzichten
Onze nieuwe Sussex kippen die voor heerlijke verse eieren gaan zorgen
De laatste midzomernachtzon boven  de westelijke Vesterålen op 23 juli 2016
De bijna ondergaande zon schijnt prachtig op de Matmora ten zuid-oosten van ons
Ons huis in een zachte, warme gloed van de midzomernachtzon
Schitterende kleuren beschijnen ons gasthuis, met op de achtergrond de Matmora
Midzomernachtzon om 00.00 uur op 23 juli 2016
13-kleine-jager-in-Laukvik-Lofoten-Noorwegen.jpg
Svolværgeita (
Een heerlijk voorgerecht van Marijke
Superlekker bosvruchten dessert voor onze gasten
Dagtocht met onze
Een prachtige
Een wandeltocht naar een 300 meter hooggelegen oude IJzermijn, Laukvik
Bijzondere wandeling door het Trollenbos, een stukje oer-natuur rond Laukvik Prachtige wandeling rond de Laukvikeilanden Wuivend veenpluis of wollegras op eilandenwandeling rond Laukvik Vaartocht met onze Noorse kotter Met de boot naar papegaaiduiker kolonie met vele zeearenden aan de Vesterålse kust Wandeling over berg Matmora met prachtige wijdse uitzichten Onze nieuwe Sussex kippen die voor heerlijke verse eieren gaan zorgen De laatste midzomernachtzon boven  de westelijke Vesterålen op 23 juli 2016 De bijna ondergaande zon schijnt prachtig op de Matmora ten zuid-oosten van ons Ons huis in een zachte, warme gloed van de midzomernachtzon Schitterende kleuren beschijnen ons gasthuis, met op de achtergrond de Matmora Midzomernachtzon om 00.00 uur op 23 juli 2016 13-kleine-jager-in-Laukvik-Lofoten-Noorwegen.jpg Svolværgeita ( Een heerlijk voorgerecht van Marijke Superlekker bosvruchten dessert voor onze gasten Dagtocht met onze Een prachtige Een wandeltocht naar een 300 meter hooggelegen oude IJzermijn, Laukvik

Deze reis viel in de periode van 6 t/m 18 juli 2016.

Alle deelnemers van de volgeboekte midzomernachtzon reis zijn weer thuis aangekomen op 18 juli 2016 en kijken terug op een geslaagde vakantie.

Lofotenzomers zijn niet altijd mooi en stabiel, dat blijkt ook weer tijdens deze 13-daagse reis. En zo werd weer eens bewezen dat flexibiliteit van de reisorganisatie en het reisprogramma heel belangrijk is.
Zo konden we de zonnigste dag met weinig wind uitkiezen voor een dagvullende boottocht, een tocht langs de prachtige Vesterålse kust, naar de papegaaiduikerkolonie op het eilandje Nykån tegenover Nykvåg in de Vesterålen. Ook de vaartocht naar het indrukwekkende Sløverfjord was geslaagd. We visten met succes op kabeljauw. De volgende dag genoten we bij het diner van de vers gevangen vis.
Dit is dus mogelijk omdat we een kleinschalige reisorganisatie zijn, het programma dagelijks aan de hand van het weerbericht kunnen bijstellen of aanpassen en omdat wij onze fraaie oude houten kotter Stabben in eigen beheer hebben. Daar kunnen andere reisorganisaties echt niet aan tippen.

De dag met de “hoge wandeling” op de Matmora was ook weer een uitgelezen dag voor deze activiteit. Weer een “byzonder” pluspunt voor “Byzonderereizen.

Wie maakt het nu mee om per schip van Laukvik naar het pittoreske Henningsvær te varen? Henningsvær is op zijn mooist als je er per boot aankomt. Wij van Byzonderereizen doen Henningsvær op al onze reizen aan. Het is de sfeervolste haven van de Lofoten.

De wandelingen in gebieden waar “toeristen” niet of nauwelijks komen werden ook op deze reis weer 100% gewaardeerd, stuk voor stuk echt bijzondere wandelingen door de prachtige afwisselende natuur van de Lofoten.

Tijdens slechts twee avonden/nachten was er een mooie midzomernachtzon te zien. Andere avonden hadden we soms best heel mooie luchten, maar de bewolking verhinderde het zicht op de nog steeds hoog aan de hemel staande zon middenin de nacht. Op het weer heeft nu eenmaal niemand invloed.
Maar ons gasthuis Kristine Moen Huset ligt op een TOP-locatie, waarvandaan je de midzomernachtzon vanuit je (slaap)kamer kunt zien, net als in de herfst en winter het noorderlicht. En, zeker niet te vergeten, de prachtige zonsondergangen.
Op 150 meter van ons gasthuis staan een paar bankjes aan ons eigen strand waar de gasten in alle rust kunnen genieten van het uitzicht op de oceaan en de Vesterålen.

Tot slot kunnen we nog vermelden dat het eten op deze reis door kok Marijke en assistent Frans zeer hoog gewaardeerd werden.
Een reden te meer om nog eens terug te komen in een ander jaargetijde!

bericht delen