Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Kristine Moen Gasthuis

Kristine Moen Huset is een sfeervol vakantiehuis wat op Austvågøy, het noordelijkste eiland van de Lofoten staat. Dit vakantiehuis biedt plaats aan 12 gasten. Natuurlijk vind je in heel Noorwegen vakantiehuizen maar zelden staan deze vakantiehuizen op zo'n bijzondere plek met een exclusief uitzicht over de Noord Atlantische oceaan en in het noordoosten uitzicht op de eilanden van de Vesterålen. In de zomer kan je vanaf het terras genieten van de midzomernachtzon en in de herfst en winter van het magistrale noorderlicht.

Bed & Breakfast

Vanaf 3 nachten kunt u bij ons terecht voor Bed & Breakfast.
Tijdens het ontbijt kunt je je lunchpakket maken en je thermoskan vullen met heet water of koffie voor onderweg. Kosten per persoon per nacht zijn 520 kronen (ongeveer 52 euro).

Klik hier voor meer informatie en boekingen

Huur het hele noorderlichtgasthuis

Wil je het hele huis huren, dat kan vanaf vier nachten. Je hebt dan de beschikking over  7 slaapkamers en 12 bedden. De prijs voor de huur van het hele huis is 4800 kronen (ongeveer 480 euro) per nacht, inclusief gebruik van de keuken, beddengoed en handdoeken.

Klik hier voor meer informatie en boekingen

Reis op maat

Heb je wat te vieren met je eigen familie of met een groepje vrienden en wil je een verzorgde reis? Wilt u met uw partner een Fly&Drive reis boeken, of plant u voor uw vrienden of vereniging een meerdaags verblijf met programma op de Noorse Lofoten? Dan bieden wij echt iets bijzonders!

Neem via mail of het contactformulier contact met ons op. Wij werken met plezier vrijblijvend een aanbod voor u uit.

Oostzijde Kristine Moen Huset met groot terras.
De grillhut met uitzicht naar het oosten.
Kampvuur aan de zee.
Aan zee.
Plek aan de zee met uitzicht naar het noorden
De voorkant, noordzijde, van Noorderlichtgasthuis Krsitine Moen, hier in het licht van de middernachtzon.
Kristine Moen Huset Westzijde
De tuin
De tuin
De zitkamer.
De gezamenlijke zitkamer.
De zitkamer
De eetkamer
De eetkamer met grote tafels.
De eetkamer met ontbijt
Gedekte ontbijttafel.
Tweepersoons slaapkamer Blomster met bedstede en uitzicht op het oosten.
Tweepersoons slaapkamer Tang met 2 losse bedden en uitzicht op het Noorden en Westen.
Slaapkamer Moss, twee persoons met twee losse bedden en uitzicht richting het Noorden.
Tweepersoons Slaapkamer Skjell met dubbel bed en uitzicht naar het westen (Matmora).
Eenpersoonsslaapkamer Stein met uitzicht naar het Noorden.
Eenpersoonskamer Krakeboller met uitzicht naar het Noorden.
Onze zolderkamer Kristine met twee losse bedden en uitzicht naar het Oosten.
Één van de 5 badkamers met douche en WC.
Één van de 5 badkamers met douche en WC.
De gang boven met links de slaapkamerdeuren en rechts de deuren naar de verschillende eigen badkamers.
Noorderlicht boven de Matmora
De brievenbus aan de weg
Het juttershuis aan de overkant van de weg trekt veel belangstelling.
Uitzicht naar het westen
Uitzicht naar het noorden.
Het terras.
P8165162.jpg
IMG-20190803-WA0004.jpg
DSC00737.jpg
Oostzijde Kristine Moen Huset met groot terras. De grillhut met uitzicht naar het oosten. Kampvuur aan de zee. Aan zee. Plek aan de zee met uitzicht naar het noorden De voorkant, noordzijde, van Noorderlichtgasthuis Krsitine Moen, hier in het licht van de middernachtzon. Kristine Moen Huset Westzijde De tuin De tuin De zitkamer. De gezamenlijke zitkamer. De zitkamer De eetkamer De eetkamer met grote tafels. De eetkamer met ontbijt Gedekte ontbijttafel. Tweepersoons slaapkamer Blomster met bedstede en uitzicht op het oosten. Tweepersoons slaapkamer Tang met 2 losse bedden en uitzicht op het Noorden en Westen. Slaapkamer Moss, twee persoons met twee losse bedden en uitzicht richting het Noorden. Tweepersoons Slaapkamer Skjell met dubbel bed en uitzicht naar het westen (Matmora). Eenpersoonsslaapkamer Stein met uitzicht naar het Noorden. Eenpersoonskamer Krakeboller met uitzicht naar het Noorden. Onze zolderkamer Kristine met twee losse bedden en uitzicht naar het Oosten. Één van de 5 badkamers met douche en WC. Één van de 5 badkamers met douche en WC. De gang boven met links de slaapkamerdeuren en rechts de deuren naar de verschillende eigen badkamers. Noorderlicht boven de Matmora De brievenbus aan de weg Het juttershuis aan de overkant van de weg trekt veel belangstelling. Uitzicht naar het westen Uitzicht naar het noorden. Het terras. P8165162.jpg IMG-20190803-WA0004.jpg DSC00737.jpg

 

Kristine Moen Huset, sfeervol vakantiehuis in Noorwegen

Het vakantiehuis van Byzonderereizen is vernoemd naar een vroegere bewoonster die er bijna 102 jaar oud is geworden. Kristine was een heel bijzondere vrouw die op haar 70ste het huis verbouwde en vergrootte tot een vakantiehuis met toen 17 bedden. In 2002 is de accommodatie wederom aangepast en heeft nu 5 twee persoons- en twee 1 persoonkamers met eigen badkamer. Daarnaast is er een hele gezellige royaal bemeten gemeenschappelijke eet- en zitkamer.

Vanuit het knusse gasthuis kan je alle plekken op de Lofoten en Vesterålen prima met een auto bereiken. 

En dit bieden wij

 • Vuurplaats aan zee

 • Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

 • Barbeque hut. Een gelegenheid om een ​​avond rond een open vuur in de beschutting van de wind door te brengen (en mogelijkheden om te roken of te genieten van een goede sigaar)

 • In het huis zijn er mogelijkheden om muziek te spelen en video te streamen, hier vindt u ook verschillende bordspellen.

 • Koffie- en theefaciliteiten zijn aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte

 • Koelkast voor gemeenschappelijk gebruik

 • Schoenendrogers in de gang

 • Gratis wifi

 • Voor een kleine vergoeding kun je huren / gebruiken:

  • sneeuwschoenen, nw stokken en spikes voor de schoenen

  • electrische fietsen

  • houtgestookte sauna in het Kristina Moen huis

 • Als er voldoende interesse is, kunnen we ook regelen:

  • Boottocht

  • Vistocht per boot

  • Bezoek aan een Sami-boerderij

  • Bezoek aan het poollichtcentrum, op slechts 200 meter van Kristine Moen Huset

  • Een wandeling met een gids (prijs op aanvraag)

 • De haven van Laukvik ligt op ongeveer een half uur lopen. Hier vindt u het charmante kleine koffiehuis: Keans Beans. Onze buurman Chris serveert koffie en gebak. Hij brandt de koffie zelf en zijn cappuccino is onvergetelijk!

Liz en Jos in de keuken.

 

‘Cuisine Kristine’

Wie intekent voor het avondeten, voor de deelnemers aan de groepsreizen is dat automatisch zo, wordt elke dag verrast met een 2- of 3 gangendiner.

We mixen Noorse gerechten, eetgewoonten en ingrediënten met een internationale touch (en andersom). We gebruiken zoveel mogelijk ‘kort-reist mat’, lokale producten. Zoals bijvoorbeeld rendiervlees van de Sami’s, vis uit de Noorse zee en fjorden en lokaal geproduceerd zeewier. Eerlijk en heerlijk eten, dat is Cuisine Kristine!

Aan de ontbijttafel en bij het dessert verrassen we de gasten regelmatig met Noorse lekkernijen. Nergens ter wereld zijn de bewoners van een land zo bedreven in bakken: wafels, pannenkoeken, koekjes en taarten in alle soorten en smaken, heerlijk voor wie van zoet houdt!

In de regel koken we even vaak vegetarisch als vis en vlees.

Mensen met dieetwensen kunnen dat telefonisch of per mail aan ons doorgeven. We rekenen daar een klein bedrag extra voor.

Meer weten: