Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Noorderlichtreizen, kleinschalig of massatoerisme

Noorderlichtreis: kleinschalige reizen of massa toeristme:

Het fenomeen “noorderlicht” is een natuurverschijnsel dat al heel lang voorkomt maar door de reiswereld nog maar “net” ontdekt. In Tromsø is het noorderlicht toeristme de laatste jaren explosief gegroeid en neemt nu echt de vorm aan van massatoerisme.

Deze explosieve groei hangt samen met een aantal factoren waaronder de media en de sociale media.

De laatste jaren was de combinatie van walvissen, noorderlicht, leuke stad en winterse activiteiten een winstpunt voor Tromsø. De Lofoten hebben andere voordelen. Wil je namelijk het Noorderlicht in een intieme setting bewonderen, vrij in de natuur of direct vanaf de veranda? Dan ben je bij Byzondere reizen aan het goede adres. 

Noorderlicht Noorwegen

Tromsø 

Tromsø is een gezellige kleine stad op een eiland. Om het noorderlicht te kunnen spotten moeten de noorderlichttoeristen massaal het eiland verlaten om een goed uitzicht te krijgen. Het stadslicht werkt in het nadeel om het poollicht te kunnen zien. Met vele touringcarbussen rijdt men naar andere locaties om met honderden anderen van het noorderlicht te genieten.

Kleinschalig en gezellig

Kleinschaligheid en unieke bijzondere plekken om het noorderlicht te kunnen spotten vindt je nog wel op de Lofoten. In Laukvik, een dorp aan de noordkant van de Lofoten heb je 100% vrij uitzicht naar het noorden aan de rand van de oceaan. Met zelfs heel lage noorderlichtactiviteit zie je in Laukvik toch nog heel mooi noorderlicht.

De ruige natuur van de Lofoten eilanden kan heel goed concureren met de natuur rond Tromsø: prachtige ruige & stijle bergen omgeven door de zee. Svolvær is dan geen Tromsø maar is de belangrijkste plaats van de Lofoten.

Noorderlicht gasthuis

In Laukvik staat het “noorderlicht gasthuis” wat voor de individuele reiziger een heel gezellig en persoonlijk onderkomen biedt. Maximaal 12 gasten kunnen daar verblijven.

Elke tweepersoons kamer heeft een eigen badkamer en toilet. Inbegrepen is een goed ontbijt en een lunchpakket. Je kan als je wilt ook nog genieten van een betaalbaar driegangen diner. Het gasthuis staat op 150 meter van de oceaan met een eigen strand waar je totaal geen last heb van vals licht en waar met slechts enkele mensen kunt genieten van het prachtige poollicht.

Dagactiviteiten

Vele wandel mogelijkheden zijn er in de directe omgeving waar de gastvrouw of gastheer graag over vertellen. Bij voldoende belangstelling kan er een vaartocht worden gedaan en kan je genieten van de arctische vogels die op de Lofoten overwinteren. Heb je geluk dan kan je ook verschillende soorten walvissen tegenkomen. Beetje vissen en een zeearend voeren hoort daar ook bij. Sneeuwschoenen kan je huren die makkelijk onder je bergwandelschoenen kan bevestigen. In Kabelvåg , Svolvær en Henningsvær kan je de sfeer proeven van echte Lofoten haven plaatsjes. Een bezoek aan het vikingmuseum is ook zeker de moeite waard. Tips kan je ook krijgen over slederijden met husky`s en een bezoek aan een Samische familie die rendieren houd en vertellen over de Samische cultuur.

Fly en Drive

Voor mensen die graag hun eigen plan maken en de dagen zelf willen invullen is een Fly & Drive reis met Bed & Breakfast of meer een uitkomst. Lokatie in Laukvik is super voor het noorderlicht, goed om van daar uit ritten te maken naar de Vesterålen en de westelijke eilanden van de Lofoten. Vliegen kan je op Svolvær met 25 min rijden naar Laukvik en Evenes met 2 uur en 15 min rijden. (zie www.byzonderereizen.nl/fly&drive)

Meer informatie over een Fly & Drive vakantie naar de Noorse Lofoten?

Neem contact met ons op of bekijk direct de actuele reis met het aanbod van onze Noorderlichtreizen

bericht delen