Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Nieuwe film Downsizing 25 januari 2018 in de bioscoop

Film: Downsizing

Downsizing is de splinternieuwe film die vanaf 25 januari in de bioscopen is te zien. Deze film is deels opgenomen in verschillende fjorden in Noorwegen. Een week lang is het indrukwekkende Trollfjord, dat in de Lofoten ligt, afgesloten voor publiek vanwege de opnames. De regiseur van Downsizing is Alexander Payne en de hoofdrolspelers zijn Matt Daman, Kusten Wiig, Laura Dem, Christoph Waltz Jason Sudeikis, Neil Patrick Haris, Hong Chau en Margo Martindale. Het weer zat tijdens de opname niet helemaal mee waar door het allemaal wat langer duurde dan gepland. Een groot schip met o.a. een helicopterdek en veel accommodatie huisveste de acteurs en de crew en lag voor anker voor het Trollfjord.

Synopsis downsizing film

In “Downsizing” ontdekken Noorse wetenscahppers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 cenitmeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen er achter dat ze in een miniatuurwereld meer waar  voor hun geld krijgen. Van overbevolking in Noorwegen is voorlopig geen sprake..... apart dus dat Noorse wetenschappers met zo`n oplossing zijn gekomen. Kan ook zijn dat de bijdrage van het Noorsefilm instituut hiervoor de aanleiding was, die betaalde maar liefst  520.000,- dollar aan deze film.

Vakantie Matt Damon na opname Downsizing

Het gezin van Matt Damon knoopte een korte vakantie vast aan het bezoek op de Lofoten omdat Matt zo geweldig onder de indruk was van de overweldigende natuur en nog nooit eerder in Noorwegen was geweest. Hij vertelde tegen journalisten dat hij zeker nog een keer terug komt voor een vakantie in dit prachtige land en met name de Lofoten. Hij zal wel incognito komen en wie weet logeren in het sfeervolle gasthuis Kristine Moen Huset.

Toeristen tijdens de opname van Downsizing

Voor de toeristen was het wel even lastig dat er een week lang bijna geen bezoek mogelijk was aan het prachtige Trollfjord. Uiteindelijk werd na wat onderhandelen overeengekomen dat er een paar opname pauzes per dag ingelast werden. Zo konden toch de toeristen boten een kort bezoek brengen in de hoop ook een glimp van Matt Damon te kunnen opvangen.

Byzonderereizen bezoekt op de zomerreis 2 ook het prachtige Trollfjord met de eigen kotter Stabben. De 8 uur lange tocht is een dagvullend programma met een enkele tussenstop. Onderweg wordt ook warm gegeten.

Trollfjord

Het Trollfjord is het smalste fjord van Noorwegen en is gelegen in het eiland Austvågøy. Dit is het zelfde eiland waar het gasthuis Kristine Moen Huset of wel noorderlicht gasthuis staat.In de winter verzorgen de mensen van Byzonderereizen kortere tochten in het iets dichterbij gelegen Sløferfjord. Dit Sløferfjord ligt eigenlijk pal achter het Trollfjord maar is van uit Laukvik veel snellen bereikbaar. Elke keer als de kotter Stabben in dat fjord komt proberen we zeearenden te lokken met zelf gevangen vis. Dit levert nog al eens prachtige foto`s op.

Op vakantie als Matt Damon?

Wil je net als Matt Damon ook overweldigd worden door de prachtige natuur van de Noorse Lofoten? Bekijk dan onze aankomende reizen naar Noorwegen of neem contact met ons op! 

bericht delen