Ideale ligging Afwisselende programma's Persoonlijke service Kleine groepen Huiselijke sfeer

Gastenboek

Laat ook een berichtje achter!

Plaatsen

Alle velden zijn verplicht

Byzondere Lofoten!!!

Liz en Jos wat hebben jullie een prachtige woon- en werkplek!! Wij mochten een weekje genieten van al het moois in het hoge noorden van Noorwegen. De koude heldere hemel heeft ervoor gezorgd dat we een aantal keer het bijzondere schouwspel van het Noorderlicht hebben kunnen zien. De excursies en de wandelingen hebben diepe indrukken achtergelaten en de foto's die we gemaakt hebben zijn wonderschoon. Hartelijk dank voor jullie goede zorgen en jullie aangename gezelschap. Het gaat jullie goed!

Geplaatst op door: Willem Jan en Jeanne

Een magische plek

Het adembenemende schouwspel aan de nachtelijk hemel, de mooie ligging van het huis vlak bij de zee, met kampvuurplek op het strand en het uitzicht op de "Moeder van het voedsel". Het warme licht van de herfstzon, dat de berkenblaadjes veranderde in gouden stipjes. De rust en de ruimte. Het ongerepte en ruige landschap. De uitgebreide kennis van Jos en Liz over de omgeving. Hun enthousiasme. De afwisselende wandeltochten. Wachten op kerend tij. Er op uit met de bus, naar onverwachte plekjes. Gezamenlijk mosselen "plukken" en met geplukte tyttebaeren verorberen. Op pad met de unimoke, hoe stoer, maar leuk!! Iedere ochtend een ruim voorziene ontbijttafel, met altijd iets extra's. Een vers gebakken wafel. Een heerlijke kaneelbol. Even een koffietje drinken bij Chris. 's-Avonds iedere keer weer een culinaire verrassing. Een spelletje spelen aan de grote tafel, of lekker wegduiken in de bank met een boek. Bijkomen in een knusse bedstee. Wat een genot om twee weken te mogen genieten van jullie gastvrijheid. Bedankt en zeker tot een volgende keer.

Geplaatst op door: Dorry

Zorgeloos Lofoten en Noorderlicht

De derde en laatste Noorderlichtreis van 2019 was fantastisch! Zoals anderen reeds hebben beschreven kregen we direct na aankomst een heerlijke kom soep. Niet lang daarna konden we met camera's naar het strandje wandelen (sorry als ik wat groente vertrappelde onderweg, pas de volgende dag zag ik dat er een moestuin lag) om te genieten van ons eerste Noorderlicht. Wat een magisch natuurverschijnsel! Foto's schieten blijkt niet heel eenvoudig te zijn, dus zorg dat je je goed inleest op hoe je met je camera om dient te gaan. De volgende dag verliep volgens een patroon dat zich eigenlijk alle dagen zou herhalen: 's ochtends opstaan met een uitstekend geregeld ontbijt. Tijdens het ontbijt werden direct de lunchpakketjes gemaakt die mee konden tijdens de dagactiviteit: fantastische wandelingen door valeien, bergen op (met schitterend uitzicht aan de top al het zweet aan je lijf vergeten), over waddengebieden, door bossen en zelfs een boottocht om oog in oog te staan (dobberen eerder) met de zeearenden die je overal aan de kust kunt vinden. Op weg terug naar Kristine Moen in slaap dommelen omdat Jos de bus ontzettend beheerst over de Noorse wegen stuurt. Aangekomen verrast worden door een fantastisch 3-gangen diner, iedere avond weer. Soms in de avond nog een uitje (zoals een bezoek aan het Polar Light Center, waar de bevlogen Rob en Trees je precies kunnen vertellen hoe het Noorderlicht werkt) en met wat mazzel wederom een fantastisch schouwspel in de Noordelijke lucht: wij zijn 4 van de 7 avonden bedient, ondanks de lage activiteit van de zon. Tot slot heerlijk in slaap vallen op een goed bed in een knusse bedstee. Dat heet een perfecte reis, en dat was het. Jos en Liz weten precies hoe ze hun gasten moeten ontvangen. Alles gebeurd in overleg, met overweging voor de gasten en altijd tot in de puntjes verzorgd. Jos en Liz, bedankt!

Geplaatst op door: Vincent en Anne

Noorderlichtreis herfst 2019

Het laatste stukje vliegen van Bodo naar Svolvaer met zonsondergang was al zo prachtig, zo ook de eerste indruk op weg naar Laukvik en de ontvangst aldaar. Liz had de soep klaar en daarna konden we al gelijk naar het strand om het Noorderlicht te aanschouwen, en dit was nog maar het begin van een fantastische week, in het gezellige Krisitine Moen Huset. Liz en Jos ik heb genoten van de wandelingen en jullie enthousiasme om ons kennis te laten maken met de Lofoten, en van de heerlijke maaltijden, dit alles smaakt naar meer.

Geplaatst op door: Vera Bloot

Zeker geen spijt van !!!

In een woord fantastisch en onvergetelijk en inderdaad heel bijzonder!!! Jullie maakten alles waar wat geschreven staat op jullie bijzondere website (en wat te lezen staat bij de overige recensies) - en de bijzondere rondreis werd echt op maat uitgevoerd - geduld en gezamenlijk met de groep bijgesteld n.a.v het bijzondere weer en de fysieke capaciteit van de deelnemers. (Ik geloof dat we alle jaargetijden in één reis voorbij hebben zien komen) Lekker gewandeld - bijzonder mooie natuur gezien - heerlijk en vooral ook eerlijk gegeten met vaak kruiden en vruchten welke te vinden waren op en rondom jullie eigen huis (tyttebaer) - een heuse paddenstoelen tocht - wat ons betreft een heel bijzonder en echt ongedwongen verblijf en sfeer in prima en bijzonder gastenhuis .... (met dank aan de grondlegger Kristine Moen ) Wij denken er met veel plezier aan terug en hopen ooit nog eens een keertje terug te komen - maar dan in de winter. Al is het alleen maar om wederom het bijzondere noorderlicht te zien - achter in jullie eigen tuin - aan de waterkant bij een kampvuur met een groene borrel (kleurde zo leuk bij het Noorderlicht) Als ik vertel aan mensen - dat je na een mooie wandeling van 35 a 40 minuten koffie of thee krijgt in een Tipi (tent) - je wordt uitgedaagd om zelf mosselen te gaan rapen - ze zelf met de groep te koken op een kampvuur in de tipi en vervolgens te eten in een fjord aan de waterkant (al schuilend soms in de tipi voor hagel - sneeuw) Dank jullie wel voor alles, gelukkig hebben we veel foto's om de herinneringen weer op te halen en ja ... het was voor ons heel bijzonder !!!

Geplaatst op door: Geke en Folkert Hoogslag

Lofotisch mooie reis

Zomerreis 2, wat kan ik nou nog toevoegen aan al die superlatieven van alle reacties van de andere gasten. Behalve dat ik er me helemaal bij aansluit. Jullie zijn samen voortreffelijke gastheer en gastvrouw, passen de wandelingen aan naar 'vermogen', want ja die knieën... Wat zullen jullie gelachen hebben om mijn snorkelvraag vooraf, maar wat heb ik genoten van de duiken in het heldere water van de Noorse zee. En wat zijn de Lofoten onwaarschijnlijk mooi. Lofotisch mooie vakantiereis. Dankjulliewel voor alle mooie trips het heerlijke eten en jullie verhalen. Lieve groet Annemieke

Geplaatst op door: Annemieke

X

De tweede zomerreis, waarvan wij zojuist zijn thuisgekomen, was helemaal top! We voelden ons al snel thuis in Kristine Moen huset. De gastvrijheid van Liz en Jos, hun enthousiasme voor de Lofoten en de prachtige, rustige omgeving voelden voor ons als een weldaad. De gezellige en heerlijke maaltijden waren echt een feestje. De wandelingen en excursies naar prachtige plekken maakten het compleet. Dank jullie wel voor alles. Er zijn vele foto's om van na te genieten!

Geplaatst op door: Marian Martens

Een vakantie om nooit te vergeten

Wat een geweldige vakantie hebben we bij jullie gehad. Prachtige wandelingen met schitterende uitzichten! Heerlijke maaltijden en een geweldige sfeer! We voelden ons direct thuis. Jullie zijn een geweldige gastheer en gastvrouw. Hartelijk bedankt voor de enorm fijne tijd!

Geplaatst op door: Huub

Midzomernachtzon

15 tot en met 25 juli 2019 De eerste zomerreis van dit seizoen bij Liz en Jos. Er was een groepsticket geboekt waardoor bijna alle medereizigers elkaar al op het vliegveld tegenkwamen. Tegen de tijd dat de reis erop zat was er al een aardige groep gevormd. Knusse huiselijkheid ten top, goed verzorgd ontbijt, mogelijkheid om lunch mee te nemen en ’s avonds ook heel lekker gegeten onder het genot van goede gesprekken, flauwigheden☺, en een gevoel van thuis. Schoenen uit, huiselijker kan niet, lekker op je sokken of slippers door het huis banjeren. ’s Avonds nog een bordspelletje of een veldspelletje waar menigeen erg fanatiek van werd. Mooie tochten waarbij met iedereen rekening werd gehouden. Veel wandelingen in de prachtige omgeving van verschillend niveau, vlak, beetje klimmen en klauteren (én uitglijden) , de plaatselijke bergtop voor wie dat wilde, o.a. afgewisseld met museum, een RIB safari naar de zeearend (gewéldig, nog nooit zoveel knopen in mijn haar gehad), en wat knusse plaatsjes in de omgeving. Een ontzettend leuke dynamiek in de groep, gezellige gastvrije begeleiding door Jos en Liz in een prachtige omgeving waar de zon niet of nauwelijks onderging, maakten het voor mij een unieke ervaring.

Geplaatst op door: Mariska

Een 5 sterren aanrader

juni 2019: 7 dagen strak blauwe luchten. 7 dagen een zon die 24 uur per dag schijnt. 16 graden in de wind, 26 graden uit de wind. Ik besef mij: ik heb geluk gehad. Niet alleen met weer. Ook de B&B van Liz&Jos, die ik 10 dagen heb gebruikt als uitvalsbasis, is een gelukstreffer. Vanuit de B&B zijn er zat mogelijkheden om de Lofoten te ontdekken. Liz&Jos voorzien je- naast het uitgebreide ontbijt - van allerlei tips. In korte tijd zijn zij ware Lofoten kenners geworden. De sfeer in en rond de B&B ademt welkom uit. Hartelijke gastvrouw en gastheer, een gezellig huis waaraan je met de andere gasten extra kleur toevoegt. De kookkunsten van Liz moet je beleven. Een keer buiten de B&B eten is uiteraard geen punt. Je beseft daarna des te meer de kwaliteit van Liz haar kookkunst. Zelf ben ik met eigen vervoer vanuit Nederland naar de Lofoten gereden. Een lange reis maar meer dan de moeite waard. De Lofoten laten zich eigenlijk met geen andere plek op de aardbol vergelijken. Je moet het ervaren. Net zoals de B&B van Liz en Jos. Gewoon doen! je krijgt er geen spijt van.

Geplaatst op door: Ruud

Geweldige trip!

Het is alweer even geleden dat wij in het fijne Kristine Moen Huset zijn geweest, maar wat was het een prachtige ervaring. Na onze stormachtige heenreis per trein en snel-veerboot kregen we een ontzettend warm welkom van Liz en Jos. Helaas konden we niet langer blijven, maar gedurende de vier dagen die we hier waren hebben Liz en Jos alles uit te kast getrokken om ons de ultieme Lofoten trip te bezorgen. We hebben prachtig gewandeld in de nabijgelegen bergen en natuur. Daarnaast is het gasthuis erg knus en de kamers zijn prettig. We hebben ‘s avonds gezamenlijk spelletjes gespeeld in de woonkamer nadat we van een heerlijk avondmaal hebben genoten bereid door chef Liz. Jos is daarnaast een fantastische chauffeur en bijzonder grappig. Wij kunnen niet wachten om weer bij Kristine Moen Huset te verblijven!

Geplaatst op door: Anne-Floor Bakker

Mijnheer

Hallo Liz en Jos,

We hebben een prachtig verlof gehad in de Lofoten, maar ook zeker bij jullie. We voelden ons onmiddellijk thuis, jullie zijn de perfecte gastvrouw en gastheer. Die ons ook met raad en daad hebben bijgestaan.
Liz, je bent een uitstekende kokkin we hebben genoten van het eten en het gezellig samen zijn. Een gezellig warm huis waar het goed vertoeven is.

Nogmaals dank en een dikke knuffel van ons vier.
Christ, Brigitte, Marita en Hans

Geplaatst op door: Christian Frell

Fantastische week!

We hebben een heerlijke en prachtige vakantieweek gehad in het Gasthuis Kristine Moen Huset. We hebben genoten van de afwisselende verrassende natuur, het gezellige gasthuis, onze leuke reisgenoten, de boottochtjes en de mooie wandeltochten. Liz verraste ons iedere avond met een heerlijke maaltijd. En dan op de een na laatste avond ook nog het Noorderlicht zien! Geweldig! Liz en Jos, dank jullie wel en wij willen heel graag nog een keer naar jullie toe komen!

Geplaatst op door: Margriet Rozemond

Vader & zoon

Nu al weer 1 dag terug van een mooie vakantie (bijzondere ervaring) met mijn zoon Marco van 26 jaar. Om te acclimatiseren heb ik de dag na de reis lekker nog een dag vrij genomen om na te genieten van deze vakantie. Bijzonder van deze reis was buiten de prachtige natuur en de schoonheid op de lofoten en Noorwegen in zijn geheel, de zorg en spontaniteit van Liz en Jos. Ze geven je direct een thuisgevoel en verzorgen deze reis met een familiaire gevoel. Wij waren gelijktijdig met een vrij grote groep, bestaande een gezin uit Zweden, een echtpaar van middelbare leeftijd , een alleenstaande dame en mijn zoon Marco van 26 jaar en ik een man van 55 plus. Een melange waar Jos en Liz vakkundig mee omsprongen. Ieder gaven zij ruimte, aandacht en zorg om deze Noorderlicht tocht tot een geslaagde ervaring en vakantie te maken. Met name mijn zoon Marco was in zijn nopjes omdat buiten de prachtige en ruige natuurelementen (waar hij gretig gebruik van heeft gemaakt) die het noorden van Noorwegen te bieden heeft, en ook nog met een leefstijl als veganist, zich liet verassen door de kookkunst van Liz die hem iedere dag weer een verassende aangepaste maaltijd heeft aangeboden. Wij danken Liz en Jos voor deze mooie vakantie en TOT ZIENS.

Geplaatst op door: Henk en Marco

Moeder&zoon trip

Nu al weer 2 weken terug in Nederland en nog elke dag denken we terug aan onze onvergetelijke rondreis op de Lofoten. Dit heeft erg veel indruk op ons gemaakt. Zoals Wout het tijdens het ontbijt moest beschrijven wat hij nou zo mooi aan de Lofoten vond: het zo dramatische landschap, bergen die vanuit het water omhoog rijzen. Het kleurenspel van de natuur en wat natuurlijk benadrukt werd door de prachtige herfstkleuren en de eerste sneeuw op de bergtoppen. Onze reis begon met 3 dagen volpension bij Liz en Jos. Wat een gastvrij ontvangst op de late avond! Elke ochtend een heerlijk vers ontbijt en 's avonds een goed verzorgd diner. Maar wat het vooral zo bijzonder maakte was de gezelligheid aan tafel met z'n allen. Overdag hebben we prachtige wandeltochten gemaakt en in de avonden konden we meestal wel het noorderlicht spotten op het nabij gelegen strandje. Vooral Wout ging helemaal uit zijn dak :-) Liz en Jos dachten goed met ons mee en gaven leuke tips. Kristine Moen Huset voelt meteen als thuis komen. Voor ons, maar zeker voor Wout, komen we hier graag nog een keer terug. Dus Liz en Jos heel erg bedankt en tot ziens!

Geplaatst op door: Wout en Henriëtte

Winter wonder

Een onvergetelijke week doorgebracht op de Lofoten! Wat is het onbeschrijfelijk mooi, achter elke berg weer een fjord of prachtig uitzicht. Om stil van te worden. Een groep met mooie mensen die allemaal genieten. Nachten met dat wonderlijke noorderlicht en logeren in een heel gezellig warm huis met heerlijk eten en drinken. Heel erg bedankt Frans en Marijke, voor deze fantastische belevenis, ik zal het nooit vergeten!

Geplaatst op door: Ineke van der Peet

winter 2018

Nu in de winter de Lofoten bezocht; wat een pracht ! Ik hou hier zo van ! En wederom Marijke en Frans; wat een verwennerij allemaal en al die verhalen: heerlijk ! Dank jullie

Geplaatst op door: jos van der putten

super!

Super, super! Wonderschoon! Het landschap, het Huset (wat een zeldzaam mooie ligging, aan zee en met vrij uitzicht), de uitstekende gastvrouw en heer. Leuke variatie van dagbestedingen, met prachtige uitzichten onderweg. De stralende zon, die de sneeuw zo mooi wit maakt, De heerlijke, typisch Noorse gerechten van Marijke en Frans, hun royale ontbijt, hun deskundige info over land en volk. Alle nachten Noorderlicht gezien in alle variaties. Gezellige, leuke groep, met humor en vrijheid. Alles bij elkaar: het was zoveel mooier en indrukwekkender dan ik van tevoren had gedacht. Iets gemist? Nee! Kritisch commentaar? Nee! Marijke en Frans: intens dankbaar ben ik voor dit geschenk, dat me door jullie in de schoot is gevallen!

Geplaatst op door: Joop Bos

Noorderlicht reis

Prachtige vakantie gehad samen met Ans en Piet Groenewoud bij jullie. Op zijn Hollands gezegd, " goed voer en een warme stal" En ontzettend genoten van het noorderlicht. Een ervaring om nooit te vergeten.

Geplaatst op door: Frits en Ank Houtkooper

Puur natuur

Wat een heimwee heb ik naar de prachtige Lofoten! Net weer thuis van een gezellige herfst groepsreis, mijn allereerste groepsreis overigens. Prachtige wandelingen gemaakt met Frans en met de lieve Lunde honden Ask en Sil. Mooie boottochten gemaakt terwijl schitterende herfstkleuren in de bergen aan ons oog voorbij trokken. Zeearenden gezien en zelfs marters. Kabeljauw gevangen en de volgende avond lagen ze vers op ons bord. Marijke kookt heerlijk. Heb een van haar recepten thuis gemaakt. Mooie plaatsjes gezien (Henningsvaer, Kabelvag en Svolvaer), spelletjes gedaan, schitterend weer gehad, dus veel buiten kunnen zitten op de veranda. Ook de lezing van Rob en Trees over het noorderlicht was leuk en informatief. En een van de vele hoogtepunten was dat we bijna iedere avond het bijzondere noorderlicht hebben gezien en op de foto gezet. Veel gelachen met de groep. En voor een fotografie liefhebber zijn de vele kleuren licht overdag ook fenomenaal. Kortom: een fantastische reis en ik heb de Lofoten voor altijd in mijn hart gesloten. Ik kom zeker nog eens terug!

Geplaatst op door: Martijntje

Pokémon-hotspot op de Lofoten

Voor de kleuren kwam ik, voor het licht, voor de schelpen, de stenen, de natuur. Dat spel kan wel een weekje zonder mij, dacht ik.. totdat blijkt dat het Byzondere Reizen kantoortje een pokestop van jewelste is, een broedplaats van buitenissige beesten. In enkele dagen sprokkel ik een hele Charizard aan Charmandertjes bijeen. Doduo steekt telkens zijn koppen op. Alakazam, kant en klaar, Sandshrew, Ekans, Pineco, Vulpix, Geodude en Snubbull. Hoe t precies werkt weer ik niet, maar kennelijk trekt Byzondere reizen bijzondere Pokémon aan. Een onverwacht extraatje bij een supermooie reis.

Geplaatst op door: Ottelien

Veel afwisseling

Ik ben inmiddels alweer ruim een week thuis. De terugreis ging voorspoedig. Het begon met 30 graden hier maar intussen is er ook alweer aardig wat regen gevallen. Ik kijk terug op een heerlijk ontspannen vakantie bij jullie met veel afwisseling. Ik ben heel blij met alle vogels en dieren die we gezien hebben (maar ze zitten niet altijd stil voor de foto!). Nogmaals bedankt voor alles, en wie weet tot een volgende keer, groetjes, Toke Hoek

Geplaatst op door: Toke Hoek

Zomerreis 2017

Gisteravond teruggekomen van een onvergetelijke zomervakantie reis: Alles klopte Marijke en Frans, de honden. Het huis, de groep, de excursies echt alles. Ik kan echt niet iets negatiefs verzinnnen en weet je : Ik kom gewoon nog een keer terug :)

Geplaatst op door: Jos van der Putten

Zb meerhoeve

Prima B&B locatie om de Lofoten te bezoeken. Schoon, goed bed en Marijke kan lekker koken. Rustige mooi plek.

Geplaatst op door: Marijke en Jaap

Bedankt voor de fijne week, de goede verzorging en het lekkere eten.

We hebben een geweldige week gehad bij Frans en Marijke.

Eerst een mooie wandeling op sneeuwschoenen door diepe sneeuw in een prachtig gebied, onder leiding van de padmaker Frans ( Frans liep voorop en dat was best fijn) en en zijn twee leuke lundehonden.

Twee mooie vaartochten met de Stabben door de fjorden. Prachtig met de sneeuw en het mooie weer. Ook het bezoek aan Laila was erg leuk, veel gelachen, en de rendieren waren zeer de moeite waard. Op zaterdag een tocht met sledehonden. Wat een tomeloze energie hebben die. Rennen, rennen en nog eens rennen. Vrolijke, vriendelijke honden ook die blij waren ons te zien en ons vrolijk begroeten. Veel plezier en lol tijdens de rit door de sneeuw gehad. Zelf mushen was ook een hele ervaring en best spannend. Gaat nob best hard met 5 honden.

Als klap op de vuurpijl op donderdagavond een uitzonderlijk wervelende show van het Noorderlicht. Leek wel vuurwerk, wat een kleuren.

Bedankt voor de fijne week, de goede verzorging en het lekkere eten.

Groeten van Jaap en Hanneke

Geplaatst op door: Jaap & Hanneke

Nagenieten van een fijne week

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij jullie en ik kijk daarom terug op een fijne week. De foto’s zorgen ervoor dat ik lang kan nagenieten en het aan anderen kan laten zien. Veel hartelijke groeten, Margriet

Geplaatst op door: Margriet

Schitterende fotoweek vanuit Straumnes

Vorige week een viertal nachten genoten van de gastvrijheid van Marijke en Frans in een betoverende omgeving. Een aantal malen mooie foto's van het Noorderlicht kunnen maken en overdag schitterende landschappen kunnen fotograferen. En op advies van Marijke en Frans een mooi onbekend gebied achter de haven van Laukvik ontdekt. Het ontbijt was fantastisch en het diner dat Marijke bereidde was van de zelfde kwaliteit. Heb bijzonder genoten in het prachtige Noorderlicht Gasthuis Kristine Moen Huset en van de natuur in de omgeving. Vanuit deze lokatie zijn daarnaast alle toplocaties van de Lofoten eenvoudig en snel te bereiken. Een echte aanrader. Mocht je de foto's willen zien dan kun je kijken op http://www.wbesten.nl/LOFOTEN2017/index.html

Geplaatst op door: Wim den Besten

Enchanting Northern Lights Trip - New Years Eve 2017

We had a really amazing stay at this place. Marijkes hospitality was amazing, and the location right at the beach was perfect. Marijke was very helpful in giving advices on where to go, what to see or which hiking routes to take. The house reminded me of staying at a cozy grandma´s place and invited for a relaxing evening, waiting for the sky to clear up and the Northern lights to appear. I would always come back! :)

Geplaatst op door: Jill

Herfst Noorderlicht reis

Een reis(herfst) om nooit meer te vergeten, heb het super naar mijn zin gehad. Frans en Marijke organiseren dit geweldig!!!! Frans weet heel veel over Noorwegen haar flora en fauna en verteld er graag over,..Marijke is een super kokkin ik heb over hèèrlijk gegeten. Mooie wandelingen (met helaas te veel regen)en geweldige boottocht en autoritten gemaakt in een adembenemend landschap. Het magische Noorderlicht meegemaakt en gefotografeerd fijne workshop gegeven door fotograaf Eric Fokke die ons de kneepjes van het vak leerden. ECHT een aanrader!!!

Geplaatst op door: Willemien

Een echte aanrader

Ik ben bij Frans en Marijke al 6 keer geweest en na het aantal opgegevende mag blijken dat ik het hier erg naar mijn zin heb gehad. En altijd heb ik het getroffen met een heel fijn en gezellig gezelschap. Zeker met de avondmaal was het altijd een feest.

Heerlijk eten op z'n Noors gemaakt door Marijke en Frans. En dan s'avonds in spanning wachten op een onbewolkte nacht, om het Noorderlicht te kunnen zien. Ik heb in deze 6 maak altijd het Noorderlicht in meer of mindere maten kunnen waarnemen. Een prachtige lokatie waar Marijke en Frans wonen. Een echte aanrader om daar heen te gaan. Groeten Frans den Nijs

Geplaatst op door: Frans den Nijs

Een bijzondere reis

Het was inderdaad een bijzondere reis. We hebben de Lofoten op alle mogelijke manieren bekeken, te voet, vanuit de boot, vanuit een busje. Alle aspecten van dit gebied zijn aan bod gekomen flora, fauna, geschiedenis, politiek, de middernachtzon en zelfs religieuze aspecten. Op een van onze boottochen maakten we "de wonderbare visvangst" mee, toen twee vrouwen uit de groep tot grote hilariteit van iedereen in een keer 2 grote kabeljauwen uit de zee visten. Maar ook de culinaire aspecten waren niet mis. Het begon al met een heerlijk ontbijt en s' avonds wachtten we vol spanning wat er nu weer voor verrassende vaak Noorse gerechten op tafel zouden staan. En dan die toetjes! Inmiddels weer thuis heb ik de show gestolen met Marijke's vissoep van Henninsvaer. Ik vond het bijzonder hoe Frans en Marijke de activiteiten aan het weer aanpasten en hoe ook de wandelingen zo waren gepland dat er een alternatief was als je niet zo'n goeie loper was. Kortom her was een bijzondere, avontuurlijke , comfortabele, gezellige reis met een uitstekende gastvrouw en gastheer. Kort

Geplaatst op door: Gryt Pebesma

natuurreis juli 2016

Hoe kan je op ontspannen wijze kennis maken met de natuur, de geschiedenis en gewoonten vande Lofoten en Lofotenaren. Twee weken in Chrisine Moens Huset van Marijke en Frans.

Voldoende gelegenheid voor fysieke inspanning tijdens de door Frans geleide wandelingen. Voor hen die dat niet kunnen of willen waren er light versies. 3 dagen gevaren met de Noorse kotter, de Stubben, om de kolonies Papagaaiduikers en de Jan van Genten te observeren, met een grote ‘ bijvangst’ aan andere soorten (water)vogels.
3 Dagen op pad met de comfortabele busjes voor het bezoek aan enkele dorpjes en musea en ….. elke dag weer een uitgebreid ontbijt en een zeer smaakvol en royaal diner. Het lunchpakket maakten we na het ontbijt zelf.

Uit alles bleek dat Frans en Marijke veel jaren ervaring hebben in het organiseren en begeleiden van dit soort reizen. Je voelt je bij hen snel thuis.Wij voelden ons snel thuis bij hen.

Geplaatst op door: Diet en Ton Stad

Midzomernachtreis 2016

Frans en Marijke zijn alleskunners met een onverbeterlijk goed humeur. Dat heeft onze reis in juli 2016 inderdaad bijzonder gemaakt. Vier prachtige wandelingen (soms klauterpartijen), drie schitterende vaartochten en bezoeken aan stadjes, musea en het aquarium. Frans zorgde tijdens de wandelingen voor de verhalen over de plantjes, de vogels, het landschap, de geschiedenis en uiteraard de Noorse samenleving. De vogels die we gezien hebben zijn teveel om hier te noemen. En dan nog dat heerlijke eten: een fantastisch ontbijt, iedere avond een driegangendiner. Altijd mogelijkheid om de eigen thermoskannen te vullen of Marijke had de koffie/thee en de koekjes bij zich. Zo attent. Vol bewondering hebben we gekeken naar de relaxte professionaliteit die iedere dag ontspannen deed verlopen. Als ze ook nog invloed op het weer gehad zouden hebben had iedere dag de zon geschenen. Nogmaals bedankt Frans en Marijke.

Geplaatst op door: Carla en Jan

geweldige onvergetelijke midzomernachtzonreis

6 juli werden wij verwacht in het Christine Moen Huset van Frans en Marijke op de bijzondere Lofoten met zijn prachtige natuur, waar je prachtige wandelingen o.a in de bergen kan maken en Frans zorgt er voor dat iedereen de wandeling op zijn eigen niveau kan lopen. Dan de mooie boot tochten met de Stabben met prachtige uitzichten over de Lofoten met vele vogels. De midzomernachtzon is ook een mooie ervaring. Dan nog het heerlijke eten, van de ochtend t/m de avond wat heeft Marijke ons verwend. Dat alles was geweldig geregeld zelfs de vliegreizen. Dus van Schiphol tot Schiphol terug hoef je eigenlijk nergens aan te denken en heb je alle tijd om van al het goeds te genieten. Een onvergetelijke ervaring.

Geplaatst op door: Vic en Simone

Dat mag nog wel een keer!

Na een reis naar Finland twee jaar geleden om het Noorderlicht te zien (een week niets gezien!) hebben wij het nu hier geprobeerd. De vliegreis hebben Frans en Marijke voor ons geregeld. Alles klopt. Voldoende info op papier en op de website. Christina Moen Huset is een ideale plek om dichtbij het strand een goede kans te maken op het zien van het noorderlicht. Overdag voldoende beweging of kleine auto-excursies, 's avonds zijn wij allemaal alert om het noorderlicht niet te missen. Ons gezelschap bestond uit een groep Noorderlicht-enthousiastelingen die allemaal gek genoeg waren om telkens midden in de nacht in de duisternis naar het strand te hobbelen. Drie avonden hebben wij wat Noorderlicht kunnen zien en fotograferen. Op zaterdagavond is de KP index veelbelovend. Rond 22.30 uur begint de lucht te bewegen, groene gordijnen bewegen langzaam en betoverend langs de hemel en de hele omgeving raakt langzamerhand verlicht door dit fenomeen. Je weet niet waar je kijken moet zo geweldig. Het varen, vissen en vooral het eten. . . . . een echte aanrader. Dank aan Frans en Marijke voor de goede verzorging.

Geplaatst op door: Menno en Jose

Noorwegen op z'n best!

Deze reis met haar indrukken zijn op mijn netvlies gebrand. Het prachtige landschap, de kleuren, het ( Noorder)licht... Heimwee betekent, 'een sterk verlangen naar huis als je ergens anders bent'. Volgens mij ben ik nu dan ergens anders en wil ik naar 'Huset'! Frans en Marijke, bedankt voor de gastvrijheid & het delen van jullie passie voor de Lofoten op jullie adembenemend mooie plek, Laukvik!

Geplaatst op door: Annette

Wat een feest!

Beste Marijke en Frans, Met weemoed denken wij terug aan onze fantastische reis bij en met jullie. Wat hebben wij genoten: van jullie gastvrijheid, van jullie knusse huis, van de overheerlijke maaltijden van Marijke waar wij ons iedere avond weer steevast op verheugden, van de lange, behoorlijk pittige wandelingen met Frans in storm, hagel en regen, maar oh wat was het mooi, van de tocht met de Stabben op zoek naar kabeljauw, die we in grote hoeveelheden hebben gevangen (vooral de dames lieten zich niet onbetuigd), van de excursies naar Henningsvaer, het aquarium, het PolarLightc Center (heel interessant) en het wereldkampioenschap kabeljauw vangen in Svolvaer. Het was iedere dag weer feest, ook omdat we met zo’n leuke groep samen waren. Helaas was er geen sneeuw, en dat was vreemd als je 300 km. boven de poolcirkel vertoeft. Dat was voor mij (Maja) even schakelen, maar wat er dan wel was, was het ongelooflijk prachtige Noorderlicht. We hadden 5 avonden Noorderlicht met een activiteit rond de 2. Al heel mooi, maar een avond werden we verwend met activiteit 6 en wat zich toen aan de hemel ontvouwde, was van een ongelooflijke schoonheid. Gewoonweg spectaculair. Je wist niet waar te kijken en de oh’s en de ah’s waren niet van de lucht. We waren allemaal door het dolle heen. Wat een bizar fenomeen! Wij zijn nog twee dagen langer gebleven omdat we met de Hurtigruten van Svolvaer naar Bergen door prachtige en indrukwekkende fjorden zijn gevaren en toen terug met het vliegtuig naar Amsterdam. Zeer aan te raden! Al was het maar omdat je dan nog een paar dagen hebt om rustig na te genieten van en te mijmeren over de supervakantie bij Frans en Marijke. Heel veel dank voor een onvergetelijke reis!! Met hartelijke groet, Robert-Henk Zuidinga en Maja Zuidinga-de Koning 29 februari - 6 april 2016

Geplaatst op door: Robert-Henk Zuidinga en Maja Zuidinga-de Koning

Genoten in alle opzichten

Beste Marijke en Frans,

Wij zijn voorspoedig thuisgekomen van een ‘bijzondere’ en geslaagde reis. Gebrek aan controlers in Oslo gaf ons 30min extra (reeds in het vliegtuig) op de startbaan in Evenes. Toch een stiptheidsactie?

Wij hebben in alle opzichten genoten. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar zijn ten volle uitgekomen. Jullie zijn als gastvrouw en –heer echt een geweldig koppel. Jullie kennis van de omgeving en gewoontes is heerlijk om mee naar huis te nemen. Het inspelen op het steeds veranderende weer maakte iedere dag tot een verrassing. En geslapen hebben we als marmotten. Misschien niet altijd zo lang als wij wilden, maar die prijs was het dubbel en dwars waard.

Nogmaals hartelijk dank voor dit alles. Hartelijke groet,

Joke en Kees 

Geplaatst op door: Jos & Kees

Indrukwekkend mooi

We kwamen begin maart 2016 voor het Noorderlicht naar de Lofoten. En we zijn meer dan verwend met prachtig Noorderlicht. Maar ook overdag waren we enorm onder de indruk van het landschap: de bergen, de ruimte, de zee, de fjorden, de sneeuw. Heerlijk om in dat landschap te wandelen en varen. We hadden al best wat van de wereld gezien, maar de Lofoten in de winter hebben grote indruk op ons gemaakt.

En dan Frans en Marijke: kennis van de omgeving, een boot, busjes, sneeuwschoenen; alles is voorhanden. Dus als gast hoef je alleen maar oog te hebben voor de omgeving. En dat is hier erg handig, want alles zelf uitzoeken is bijna niet te doen, het kan vast, maar dan mis je veel.

Het huis is comfortabel en het eten heerlijk, alles is verzorgd. Echt een topvakantie gehad!

Geplaatst op door: Berend en Nienke

Retourtje de Lofoten aub

Zes jaar na het eerste bezoek was ik in maart weer terug in Christine Moen Huset om te mogen genieten van alles wat de Lofoten te bieden heeft. En dat is veel, heel veel.

Ook dit jaar weer genoten van de wandeltochten (weer heel andere plekken mogen ontdekken), de tochten met de Stabben, fantastisch gezelschap én (niet geheel onbelangrijk) prachtig noorderlicht.

Het was weer een supervakantie en .... ik ben weer aan het sparen!

Geplaatst op door: Annetje

De Lofoten ... we hebben een beetje heimwee

Hallo Frans en Marijke,

We zijn al weer een week terug van onze vakantie, maar zijn nog volop aan het nagenieten. De foto's zijn al vaak bekeken. De mooie natuur, de rust, de sneeuwwandelingen, boottochten, lekker eten en de gezelligheid van de mensen om ons heen.

Jullie hebben ons een heerlijke vakantie bezorgd. Een mooie herinnering.
Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie inzet.
De Lofoten ... we hebben een beetje heimwee, willen nog eens terug komen.
Wie weet ...

Vriendelijke groeten, ☺ Hans en Magda Heijnen.

Geplaatst op door: Hans en Magda Heijnen

hr.

Nog steeds geniet ik van de geweldige dagen die ik bij jullie, Frans en Marijke, mocht meemaken. Werkelijk een bijzondere reis. Met een zeer homogene groep van 10 personen hebben we 4 (!) avonden het Noorderlicht aanschouwd, gevoeld, geproefd, gehoord en geroken; kortom: alle zintuigen stonden wagenwijd open! Maar ook overdag hebben we niet stilgezeten. Wandelingen die veel energie kostten en met soms een behoorlijke moeilijkheidsgraad waren geweldige ervaringen. De imposante omgeving gaf dan nog een extra dimensie. De excursies naar het Vikingmuseum en het Zee-aquarium, samen met een bezoek aan schilderachtige stadjes, waren hoogst interessant, daarbij steeds geholpen door het comfortabele vervoer met 2 busjes. De maaltijden die door Marijke werden voorgeschoteld, waren heel smakelijk en afwisselend. Graag had ik er nog een paar dagen aan vast willen plakken. Marijke en Frans: Heel veel dank voor deze fijne week!

Geplaatst op door: Peter Snel

Noorderlichtreis 2016: echt byzonder!

We hebben genoten van de fraaie natuur, de schitterende uitzichten tijdens de sneeuwwandeltochten, het bezoek aan de schilderachtige dorpjes en niet te vergeten het prachtige Noorderlicht dat we meer dan 1 keer hebben mogen waarnemen. Mede door jullie inzet en de heerlijke maaltijden van Marijke is het voor ons een "byzondere reis" geworden. Hartelijk dank hiervoor.

Geplaatst op door: Marianne en Toon

Fantastische week

Wat een bijzondere week heb ik mogen meemaken! De prachtige omgeving, het knusse huis, de heerlijke maaltijden en de prachtige wandelingen en rondritten en leuke excursies, bijna teveel om op te noemen! En natuurlijk niet te vergeten de bijzondere ervaring om het Noorderlicht te mogen aanschouwen. Een bijzonder moment vond ik het telkens weer om voor het uitgebreide ontbijt nog even naar buiten te gaan en me even "alleen op de wereld" te voelen, maar dan wel in positieve zin natuurlijk. Stukje wandelen in de stilte, genieten van de zee en dan met een fijne groep mensen aan het ontbijt. Overal is het mooi en Marijke en Frans zorgen ervoor dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Een echte aanrader!!

Geplaatst op door: Karen

Top aan de top van Noorwegen

Het was top om jullie gast te mogen zijn in dit schitterende deel van Noorwegen. Een overweldigende natuur gecombineerd met jullie gastvrijheid, organisatietalent en gemoedelijke relaxte houding maakte deze reis tot een niet te vergeten belevenis. Ik vond het leuk om eens met eigen ogen te zien en mee te maken waar jullie al jaren over vertellen als we elkaar af en toe in Nederland ontmoeten. Heel hartelijk dank voor alles. Liefs, Yvonne

Geplaatst op door: Yvonne Goudsblom

Warm bad

Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik een prachtig boek: Smet het ijs in je Hart, van de sjamaan Angaanaq. Er stond ook een verhaal in over onze voorouders en het Noorderlicht. Dat wilde ik al zo lang een keertje met eigen ogen aanschouwen. En toen besloot ik te boeken. Toen ik op de site van Frans en Marijke terecht kwam wist ik dat ik hier naar toe wilde. Een authentiek oud huis omgebouwd tot sfeervol gastenverblijf. En wat was het een fijne vakantie. De maaltijden goed verzorgd, de wandelingen avontuurlijk, de tochten per bus comfortabel, eigenlijk was het een warm bad. En dan heb ik nog niets over het eiland gezegd. Onvoorstelbaar mooi. Ongerept, sereen. Prachtig het Noorderlicht ( in gedachten mijn voorouders gegroet, want volgens de sjamanen zijn het je voorouders die zich laten zien via het Noorderlicht). Verlang nog steeds naar een keer terug gaan. En dat gaat er vast van komen.

Geplaatst op door: Janet Veen

Noorderlichtreis met zonsverduistering

De Lofoten zijn hoe dan ook de reis waard: prachtige natuur, en zelfs als het weer eens wat minder is, blijft het een paradijs voor een amateurfotograaf door de prachtige lichteffecten. De gedeeltelijke zonsverduistering van 20/03/2015 en natuurlijk het noorderlicht, dat vooral de laatste avond een spectaculaire urenlange show verzorgde, maken het beeld compleet. Maar ook de hartelijke ontvangst door Frans en Marijke, de boottochtjes langs de mooiste fjorden, de wandelingen door de ongerepte sneeuw en Marijke's lekkere kookkunst als je thuiskomt zorgen ervoor dat dit een "bijzondere reis" is.

Geplaatst op door: Peter en Sabine

Aanrader!

Mijn vakantie in febr.2015 bij Frans en Marijke in de Lofoten heb ik als een topweek ervaren. De eerste avond hadden we al noorderlicht en in totaal heb ik het 5 keer gezien. We kregen een heuse orkaan met spectaculaire hoge golven, maar ook 1,5 dag geen elektriciteit op een groot deel van de Lofoten. Kaarslicht binnen en buiten lekker donker waardoor we vanaf het terras spectaculaire noorderlichtshows zagen; geweldig. Marijke en Frans hebben- met succes - al hun vindingrijkheid in gezet om te blijven zorgen voor heerlijk eten, een warm huis en een aangepast programma. Dit vakantieadres is een echte aanrader!Jet Nabuurs

Geplaatst op door: jet

middernachtzonreis 2015

In een woord GEWELDIG! Ann, Marc, Thea, Gonny en Yolanda hebben het zo mooi verwoord, daar kan ik niets meer aan toevoegen!

Geplaatst op door: Cora

zomer en winter

Ook ik ben iemand die steeds maar terug blijft komen. Leuk om al die reakties te lezen van mensen die net zo enthousiast zijn. Ik heb 2 noorderlichtreizen gedaan en 2 het keer mogen zien. Hartstikke leuk hoe de sfeer steeds was. 's Avonds na het diner lekker gezellig natafelen met koffie en thee (of een borrel) en wachten op het noorderlicht. Een keer zelfs meegemaakt dat we elkaar er voor wakker maakten en dik ingepakt buiten stonden. Volgende dag een stijve nek van het omhoog kijken maar ZO mooi! En de zomerreizen zijn ook heerlijk. Heel apart om elk moment van de dag/nacht naar buiten te kunnen lopen terwijl het maar licht blijft. Zowel in de zomer en winter schitterende wandelingen gemaakt...genoten van de steeds gezellige groep het eten en alles. Zeker (weer) voor herhaling vatbaar. Ik ben zelf 3 keer alleen geweest en de laatste keer met vriend. Heb het ook de keren dat ik alleen ging echt heel fijn gehad doordat je echt gezellig met elkaar bent als groep. Heel knus zittend in de woonkamer maak je steeds met iemand anders een praatje. En ik las heimwee naar de Lofoten. Afgelopen jaar heb ik de laatste avond weer om me heen staan kijken met zo'n gevoel van: moeten we echt weg? Frans en Marijke: ik moet hen weer even zo gek krijgen, maar hij zei laatst: "ik wil het noorderlicht zien." Dus hopelijk weer tot ziens. :-)

Geplaatst op door: Yolanda

Geweldig midernachtzonreis 2015

Al eerder heb ik aan de "Lofoten" mogen proeven. De wens om terug te gaan is altijd gebleven, alleen ik had geen idee hoe ik in mijn uppie daar van alles kon ondernemen. Via een tip op Face-book kwam ik bij Marijke en Frans terecht. Helemaal top, mijn keuze was snel gemaakt, daar ga ik naar toe. Na een hartelijk ontvangst op het vliegveld reden we naar Laukvik. Marijke en Frans gaven je het gevoel thuis te komen, voor onderweg konden we meteen proeven van heerlijke boterhammen, koffie en thee. Alles heel vertrouwd. Aangekomen in het super gezellige gastenverblijf kon het genieten beginnen. In een adem gezegd, veel avontuur, deskundige gids, topkok, overweldige natuur, zeer ervaren kapiteins op de "Stabben". De tochten op de oceaan heb ik geweldig gevonden en erg genoten van het spotten van vogels, vissen vangen, dorpjes bezoeken. Ook Lavik is klein maar gezellig. Mijn heimwee naar de Lofoten blijft, zeker na zo'n super verblijf bij Marijke en Frans.

Geplaatst op door: Gonny Hertog

Op zoek naar het Noorderlicht

Opgewacht op het vliegveld in Svolvaer, door Frans en Marijke meegenomen in de busjes, en op naar het Kristine Moen Huset wat onze standplaats voor een week (crocusvakantie 2015) zou zijn. Aan de noordkant van de Lofoten dicht bij het Polar Light Center waren we in afwachting van het Noorderlicht. Drie maal is scheepsrecht wordt er wel eens gezegd en ook voor ons gold dat. Het derde jaar op zoek naar het Noorderlicht en dit jaar hebben we het op meerdere dagen mogen aanschouwen. Daarnaast de wandelingen door de sneeuw, de vaartochten met de Stabben, de omgeving van het huis, de diverse musea. Allemaal heerlijke dagen, afgesloten met een lekker maal aan de grote tafel. 's avonds dus wachten op het Noorderlicht en ondertussen, lezen, fotoboeken bekijken, muziek luisteren, spelletjes spelen en een biertje/wijntje drinken. Een heerlijke week en een aanrader voor iedereen die een weekje van de grootse natuur wil genieten.

Geplaatst op door: Harold en Lanny

Geweldige noorderlichtreis, februari 2015

Inmiddels is het bijna een jaar geleden, maar nog aldoor genieten wij na van de geweldige noorderlichtreis van afgelopen februari. Het was in een woord geweldig! Niet alleen hebben we heel schitterend het noorderlicht gezien (zelfs een keer uit het slaapkamerraam), maar ook overdag was het een prachtige belevenis: het wandelen, de tochten over het eiland en niet te vergeten de geweldig mooie vaartochten met de Stabben. Het was echt ene hoogtepunt na het andere. En dan heb ik het nog niet eens over het eten (elke avond drie heerlijke gangen door Marijke bereid), het mooie huis, de mooie ligging aan zee en de gezellige avonden. Frans en Marijke, jullie hebben ons enorm verwend met jullie gastvrijheid, humor en warmte. Het fotoboek wordt nog regelmatig en met veel plezier bekeken.

Geplaatst op door: Christine en Trudy

Motor reizen

Wij zijn in 2013 en 2015 op motor vakantie geweest. De eerste keer vanuit Laukvik dagtochten en dat was mijn eerste keer achterop een motor maar wat was het geweldig onderweg picknicken en dan weer naar Marijke haar heerlijke keuken afgewisseld met varen een persoonlijk hoogte punt. In 2015 organiseerden Frans en Marijke een tocht naar de Noord Kapp en ja dan wil je mee een lange tocht met elke dag een ander hotel allemaal even goed en op leuke locaties. En ja dan sta je op de Noord Kapp windkracht 8 een geweldige ervaring . Wij zijn nu in totaal al drie keer bij Frans en Marijke te gast geweest ook eenmaal in de winter als het aan mij ligt ga ik direct weer maar net zoals iemand al schreef even sparen.

Geplaatst op door: Evert en Nelleke

Harley Davidson Noordkaap toer 2015.

Na de goede ervaringen met Marijke en Frans in 2012, nu met ze mee geweest naar De Noordkaap. Met het vliegtuig naar de Lofoten en dan een rondje vanaf de Lofoten naar de Noordkaap en via Finland en Zweden weer terug naar Noorwegen. Veel motorrijders vinken de Noordkaap af op hun "Bucketlist". Als je niet vanuit Nederland een lange motorreis heen en terug wil maken om op 71 graden Noorderbreedte te staan en met een dikke Harley via een mooie route een interessante indruk wil opdoen van het noorden van Noorwegen, Finland en Zweden (het land van de "Samen" ofwel Lapland), dan is dit de manier om het te doen. Met een kleine groep onderweg zijn onder goede begeleiding, goede logeeradressen, lekker eten, rendieren voor de wielen, vaartochten met veerboten en overweldigende natuur om je heen. Gewoon een goed recept voor een mooie motorreis. Tot de volgende keer maar weer.

Geplaatst op door: George Besteman

Heerlijke Harley Davidson toer (2012)

In juni 2012 waren we voor onze eerste kennismaking met Noorwegen in Laukvik te gast bij Marijke en Frans. Met Harley Davidson Motoren een prachtige toer op de Lofoten en een stukje erbuiten. Het arrangement van een retourvlucht naar de Lofoten, vervoer van en naar het vliegveld, verwend worden in een karakteristiek vakantieverblijf met heerlijk eten en drinken en een goede sfeer en, niet in de laatste plaats, op gehuurde Harleys een aantal dagen rondtoeren is een heerlijke combinatie. Mooie gelegenheid om een keer een Harley te rijden over prachtige routes. Goed te doen voor de gemiddelde motorrijder. Wandelen in de omgeving van Laukvik en een boottocht met de "Stabben" waren de kers op de taart voor deze reis. Aanrader.

Geplaatst op door: Atie Bouwman en George Besteman

Midzomernachtzonreis

Voor het eerst mee op reis gegaan met Byzonderereizen. Deze reis brengt mij naar de lofoten. En bijzonder was het. Prima ontvangst door Marijke en Frans, de organisatoren van deze reis. Vanaf het vliegveld Evenes naar Lauvik de standplaats van deze reis. Verblijf gedurende deze dgn in het mooie en gezellige Christine Moen Huset ( gastenhuis) Alles in dit huis is erg sfeervol.. Het hele programma, door Frans en Marijke in elkaar gezet. Elke avond een briefing over wat we gaan doen. Frans, in gezelschap van zijn honden verzorg de wandelingen. Het was genieten en de omgeving en de mooie natuur. Kennis gemaakt met de midzomernachtzon. Het blijft in deze periode de hele nacht licht. Heel bijzonder om dit mee te mogen maken. Nog laat op pad gegaan om foto's te maken. genoten heb ik hiervan. Primadonna kok Marijke toverde met hulp van Frans bijna elke dag een 3 gangen menu van Noorse gerechten op tafel. Dat was smullen. Met de Stabben, een oude visserskotter een aantal tochten gemaakt. Genoten van de fjorden en de zee. Heb o.a. zeearenden en papagaaiduikers kunnen spotten. Genoten heb ik hiervan. Kortom, het was een bijzondere onderneming, die ik iedereen aan kan raden. Frans en Marijke heel erg bedankt hiervoor.

Geplaatst op door: Thea Kuijpers

Winterreis februari 2015

Wat was het een byzondere reis. Vijf van de zeven nachten noorderlicht gezien en kunnen fotograferen (zelfs vanuit ons slaapkamerraam!), wat wil je nog meer. Op deze unieke plek met zijn zeer gastvrije gastheer en -vrouw moet je wel genieten. Prachtige rondritten met de auto gemaakt, de vaartochten waren koud maar indrukwekkend en de wandeltochten super. Met de sneeuwschoenen wandelend over bevroren meren en klimmend naar ongerepte vlaktes met fantastische uitzichten. Adembenemend. Het ontbijt, de lunch aan boord van de Stabben en alle diners waren even smakelijke. Samen met een gevarieerd gezelschap zorgden dit alles voor een vakantie waar we nog vaak over napraten.

Geplaatst op door: Jeanet en Wim

geweldige reis

Frans en Marijke nog bedankt voor de geweldige tijd welke wij bij jullie hebben mogen beleven. Ondanks dat het weer niet echt mee werkte hebben jullie ons een onvergetelijke week bezorgt. Alles werd ondernomen om het ons naar de zin te maken. Wandelingen, boottocht en diverse leuke plaatsen. En natuurlijk het noorderlicht gezien FANTASTISCH.

Geplaatst op door: marijke en herman

sprookjesland

Nog altijd geniet ik van mijn fotoboeken die n.a.v. de reizen naar de Lofoten zijn gemaakt. De bevroren watervallen , de boottochten tijdens strenge vorst en natuurlijk de prachtige wandelingen samen met de gasten en natuurlijk de twee lieve honden. Door toeval op onze reizen naar de Lofoten hebben we jullie verzamelingen langs de weg bewonderd en zodoende kwamen we dus ook via "bijzondere reizen", in de winter op de Lofoten om alles eens in een winterse sferen te kunnen zien. En dat is echt een SPROOKJE

Geplaatst op door: manja de vries

Noorderlicht reis

Lieve Marijke en Frans We hebben een heerlijke reis gehad ondanks de regen en mijn niet goede conditie.De boottocht was geweldig en elke dag mooie wandelingen en ook kleinere tochtjes vonden we heerlijk We hadden niet gedacht dat het zo leuk zou zijn .Ook met het noorderlicht zijn we verwend maar liefs 3 avonden konden we dat bewonderen . We zullen alle indrukken niet vergeten . Het was erg indrukwekkend met de prachtige natuur en de mooie fjorden . Nogmaals heel erg bedankt De tweeling Wieny en Manny

Geplaatst op door: Wieny en Manny Kuiper

Een bijzondere reis! November 2015

www.bijzondere reizen doet zijn naam eer aan: het was bijzonder en tóp! Schitterende wandelingen, wolkenluchten en vergezichten, een boottocht in de fjorden. En Noorderlicht! Als een wandeling niet door kon gaan, omdat het weer dat niet toeliet, gingen we met Frans en Marijke naar de mooiste plekjes. Het gezelschap was aangenaam, het eten heerlijk. Het was mijn eerste reis naar Noorwegen en Lofoten, maar vast niet mijn laatste. Groet, Truus

Geplaatst op door: Truus

Prachtige Noorderlicht, natuurreis November 2015

Byzonder was het in alle opzichten! Onze wens het noorderlicht te zien is in vervulling gegaan. We konden twee avonden genieten van dit bijzondere schouwspel. Ondanks dat het weer ons soms parten speelde, hebben we een geweldige week gehad met mooie bergwandelingen, een boottocht en meerdere rondritten over diverse eilanden zodat we veel mooie plekken hebben gezien. Marijke en Frans doen er alles aan om iedereen onvergetelijke dagen te bezorgen en wij zijn heel blij dat we voor deze reis gekozen hebben. Wij komen zeker een keer terug.

Geplaatst op door: Albert-Jan & Gonny

Fantastisch Noorderlicht

Na een mooie winterreis, dit keer voor een herfstreis gekozen met aandacht voor fotografie.

Onder leiding van fotograaf Eric Fokke met nodige tips en trics het Noorderlicht gefotografeerd. Al meerdere keren het Noorderlicht mogen zien, maar deze keer zo mooi, adembenemend, maar liefst 4 avonden achter elkaar.

Verder ook een leuke groep mensen, en de gastvrijheid van Marijke en Frans die deze reis onvergetelijk maakte!!

Geplaatst op door: Marlon

Fotoreis Oktober 2015

Ik heb een geweldige fotoreis achter de rug wat heb ik genoten van de mooie natuur en dat in alle weersomstandigheden, prachtige foto´s heb ik meegenomen. Het Noorderlicht was schitterend hierbij werden we ondersteund door Eric Fokke die ons tips gaf voor het maken van de de foto´s.Het heerlijke eten wat Marijke maakte zal ik nooit vergeten het was iedere dag een verrassing.deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar.Hiebij wik ik Frans en Marijke bedanken voor de geweldige inzet.

Geplaatst op door: Ton Hoenen

In één woord "BIJZONDER"

Wij hebben een SUPER vakantie gehad met bijzonder mooi Noorderlicht, echt een hele bijzondere ervaring! Zonder Frans en Marijke hadden we al die speciale bijzondere plekken nooit ondekt. Marijke maakte ook bijzondere maaltijden waar ze veel aandacht in had zitten. Hartelijk dank hiervoor!!!

Geplaatst op door: Trees en Anja

Herfst fotoreis oktober 2015

Voor de tweede keer zijn wij bij Frans en Marijke geweest. Na een winterreis in 2012 nu een herfstreis. Op de eerste, zeer regenachtige dag kwam Eric Fokke (fotograaf) ons vertellen en leren over het fotograferen van het Noorderlicht. Op zondagavond kwam Eric nogmaals om buiten in de praktijk te ondersteunen.Wat een cadeau dat we vier avonden goed tot supergoed Noorderlicht hebben gehad! De eerste regenachtige dagen werden leuk ingevuld door Frans en Marijke: bezoek aquarium in Kabelvag en rondkijken in Svolvaer, mooie tochten met de auto's. De laatste dagen hadden we prachtig weer. Frans heeft ons mooie, fotogenieke plekjes laten zien tijdens de wandelingen. De natuur is tijdens de herfst prachtig! De tocht met de Stabben naar Henningsvaer was ook weer een hoogtepunt.Het was een fijne, goed verzorgde reis. In een leuk huis met leuke slaapkamers (de romantische met bedstee!) en heerlijk eten. Frans en Marijke bedankt!

Geplaatst op door: Hans en Yvonne

Noorderlicht en lekker eten

Plezierige excursies met de auto, de boot en te voet geleid door Frans en zijn hondjes. Heerlijk eten bereid door Marijke. Flinke regen en later prachtig winterweer en zeer mooie landschappen en schilderachtige dorpjes verzorgd door de Lofoten. Helaas wat weinig vogels. Zeer mooi en later zelfs zonder meer toverachtig Noorderlicht. We hebben genoten. 9 oktober 2015 door Anneke en Jan

Geplaatst op door: Jan en Anneke

Noorderlicht reizen

Ik mag wel beweren dat ik tot een van vaste gasten behoor. Reeds 6 maal ben ik bij Marijke en Frans op bezoek geweest, in het voorjaar en najaar. Alle keren heb ik het Noorderlicht mogen aanschouwen en uiteraard Fotograferen. Het verveeld nimmer!

Evenzo de prachtige veelzijdige natuur, het is daar echt genieten! En s'avonds heerlijk eten van Marijke. Het varen is ook fantastisch, heerlijke koffie en anders lekkers op de boot.

De tijd vliegt echter om daar, als het aan mij ligt zou ik daar ieder jaar heen gaan. Maar als AOWer moet je letten op andere dingen helaas!

Geplaatst op door: Frans den Nijs

"deze reis staat in ons geheugen gegrift als een topper!"

Beste Frans en Marijke,

Graag wil ik jullie namens Marc en mezelf nog eens bedanken voor de héérlijke vakantie die we bij jullie hebben mogen beleven! Het was werkelijk een "belevenis".

Wandelingen in de zo overweldigend mooie natuur met licht dat dag en nacht zo’n mooie effecten geeft… een droom voor fotografen (ook al zijn het maar amateurs!). De vaarten met "De Stabben" zullen ons altijd bijblijven als een unieke kennismaking met de oceaan, de fjorden en hun schitterende fauna!

We hadden nooit gedacht te kunnen genieten van - in onze ogen- stormachtig weer waar het vertrouwen in de kapitein was groot en dus bleef angst achterwege. 's Avonds werden we telkens verwend met een heerlijke maaltijd typisch Noorse gerechten…lekker!! Kortom… deze reis staat in ons geheugen gegrift als een topper!!

Hartelijke groeten, Ann en Marc

 

Geplaatst op door: Ann en Marc