• 30 jaar ervaring
 • Afwisselende programma's
 • Persoonlijke service
 • Kleine groepen
 • Huiselijke sfeer

  Bijzondere motorreis in Noorwegen

  19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018

  MR-1-18 - Bijzondere motorreis in Noorwegen

  Voor het zesde jaar organiseren wij van Byzonderereizen een motorreis. We noemen het ook wel een Harley Davidson Motorreis op de Lofoten. Dat wil niet zeggen dat je niet met een ander merk kunt deelnemen. Hier in het hoge Noorden is er maar één type  huurmotor en dat is een Harley Davidson. Bovendien rijden wij - Frans en Marijke - ook beiden op een Harley. Vandaar de georganiseerde motorreis met motorhuur, vliegtickets, overnachtingen en deels met maaltijden.

  Download de volledige reisbeschrijving

  Zondag 19 Aug 2018 t/m Dinsdag 28 Aug 2018

  Prijs pp: vanaf € 1.160,- tot € 2.660,-/ € 2.770,-

  Route van deze motorreis in Noorwegen

  De motorreis van 2018 is een totaal nieuwe reis! Nu niet alleen op de Lofoten en  Ofoten maar nu ook een rondreis door de provincie Nordland. Centraal op deze motorreis staat de Nationale toeristen weg RW17 die langs de indrukwekkende kust van Helgeland loopt, een verbindings weg tussen Bodø en Trondheim.

  Een prachtige bochtige weg langs hoge stijle bergen, langs de grootste gledsjer van noorwegen “Svartisen”.  Met telkens aan de ene kant de zee en de eilanden en de andere kant de ruige bergen.  Het is een van de meest interessante motorwegen van Noorwegen met op zijn tijd een veerboot waar je kunt genieten van de Fjorden. Lees verder in de onderstaande tekst over deze “bijzondere kustweg 17 motorreis”        

  De huurmotoren

  De huurmotoren zijn splinternieuwe Harley`s met de keuze uit verschillende touringmodellen, Softtails en modellen uit de Dyna serie. We huren de motoren bij de officiële Harley- dealer in Ballangen. Je mag natuurlijk ook op je eigen motor deelnemen, en dat hoef niet persé een Harley zijn.

  Na boeking (klik hierboven op "reserveren") bestellen wij je gewenste motortype. We brengen de deelnemers naar de Harley-dealer en starten van uit Ballangen direct meet de eerste rit richting kustweg 17.Op de laatste dag van de motorreis rijden we van het gasthuis Kristine Moen Huset terug via de Ofoten naar Ballangen en leveren de motoren met weemoed weer in.            

  Bijzondere motorritten in Noorwegen

  Je beschikt acht dagen over je gehuurde motor;  de eerste dag rijden we van Ballangen richting de bekende Saltstraumen die bekend is om de enorme sterke stroom en kolken.

  De tweede en derde dag rijden we over de toeristenweg RW17 met afwisellende ritten en vele stops om het natuurschoon te bewonderen.

  De vierde dag rijden we pal naar het oosten door een mooi berggebied en een stuk door Zweden dwars door een natuurreservaat.

  Op dag vijf steken we over met de ferry van Bodø naar Moskenes wat op het westelijke eiland van de Lofoten ligt. We rijden dan nog even naar Å een historisch fraai dorp.

  Dag zes rijden we over de prachtige Lofoten met div zijwegen naar pitoreske dorpjes en uitzichtpunten. Deze weg de E10 is eigenlijk een verlenging van de RW17 en is ook uitgeroepen tot nationale toeristen weg. We overnachten dan weer in ons gezellige gasthuis Kristine Moen Huset.

  Dag 7 doen we nog een kustrit over de Vesterålen en op dag 8 rijden we van Laukvik weer naar Ballangen over de E10 via Narvik om de motoren in te leveren. De volgende dag vlieg je weer naar huis. We kunnen je garanderen dat dit echt de aller mooiste “kustweg motorreis” is die je kan doen in Noorwegen.        

  Groepsgrootte van onze Kustweg Motorreis in Noorwegen

  We rijden met een kleine overzichtelijke groep van maximaal 8 motoren.                                                                

  Overnachten tijdens je motorreis

  We overnachten 4 nachten in Kristine Moen Huset. Hier kan je genieten van een gezellige accommodatie/vakantiehuis met ’s morgens een goed ontbijt, waar je ook je eigen lunchpakket samenstelt. Als we weer “thuiskomen” kan je genieten van een heerlijk 3 gangen diner. Op het terras kan je met een biertje of wat anders genieten van het mooie uitzicht. Kijken naar de zonsondergang in het noorden met haar kleuren pracht. Op de rondreis door Nordland, de RW17, Zweden en de hoge Saltfjelle overgang overnachten we 5 keer in hutten. 

  De reis kost:

  • Motorhuur: deze onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de huur van een Heritage of Dina, voor de touring modellen is een toeslag van € 150,-

  • Voor de rijder incl. vliegtickets en motor huur: € 2765,-

  • Voor de meerijder incl. tickets is dat € 1765,-

  • Boek je zonder ticket dan is het voor de rijder: € 2265,- incl motor huur

  • Voor de meerijder zonder vliegtickets is dat: € 1265,-    

  • Rij je mee op je eigen motor dan kost deelname € 1265,-

  • Inbegrepen:  ontbijt, overnachtingen en warm eten in ons gasthuis.

  • Niet inbegrepen is benzine, veerboten, en het eten en drinken onderweg.

  Wil je meer weten? Download de volledige reisbeschrijving of neem contact met ons op. Op verzoek kan je ook de reisbeschrijving aanvragen van deze RW17 motorreis.


  vorige reis volgende reis